Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα Επιμελητήρια παραμένει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

Η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε την τροπολογία που προέβλεπε την μεταφορά αρμοδιότητας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης  για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
 
Από το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε η ρύθμιση που αφορούσε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο και με την οποία η βασικότερη αρμοδιότητα των Επιμελητηρίων, δηλαδή η λειτουργία του ΓΕΜΗ περνούσε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και τα κατά τόπους Επιμελητήρια στην αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
 
Το ΠΑΣΟΚ επέμεινε να περάσει ο έλεγχός του ΓΕΜΗ στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητούσε να διατηρηθεί η αρμοδιότητα στην ΚΕΕΕ.
 
Σημειώνεται πως όλες οι δαπάνες για την λειτουργία και εφαρμογή του ΓΕΜΗ έχουν βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τα Επιμελητήρια, χωρίς καμία επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και κατά συνέπεια αποτελούν περιουσιακό τους στοιχείο.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ | Απριλίου 6, 2012 12:26 μ.μ. | Reply
ποιός ελέγχει όμως τα επιμελήτηρια? που νοικιάζουν κτίρια? πως προσλανβανονται τα άτομα εκεί μέσα? πόσο αποδοτικα δουλευουν?
image description Your Name | Απριλίου 6, 2012 2:32 μ.μ. | Reply
ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΓΕΜΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ?
ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΗΤΑΝ ΠΟΙΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ , ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ.
ΚΑΙ ΓΩ ΤΙ ΦΤΑΙΩ ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο