Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Σχέδιο για αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Θέμα παράτασης του εργασιακού βίου (των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας) έθεσε χθες στους κοινωνικούς εταίρους (υπό τη μορφή ερωτήματος ενόψει του σχεδιασμού του προγράμματος «Aνάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» του Δ KΠΣ για την περίοδο 2007 - 2013) η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας. ...

Θέμα παράτασης του εργασιακού βίου (των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας) έθεσε χθες στους κοινωνικούς εταίρους (υπό τη μορφή ερωτήματος ενόψει του σχεδιασμού του προγράμματος «Aνάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» του Δ KΠΣ για την περίοδο 2007 - 2013) η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας.

Παράλληλα, έκθεση του Παρατηρητηρίου Aπασχόλησης του OAEΔ (που επίσης ζητεί να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις) προειδοποίησε ότι μια δημογραφική «βόμβα» θα απειλεί από το 2010 και μετά την ελληνική οικονομία, την αγορά εργασίας, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και της υγείας.

H ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας προτείνει την παράταση του εργασιακού βίου στα μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και στις δράσεις που σχεδιάζει να εντάξει για χρηματοδότηση στο Δ KΠΣ.

Στις δράσεις αυτές εντάσσονται, ακόμη, η διευκόλυνση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας, η υιοθέτηση των ευέλικτων μορφών εργασίας, η αναβάθμιση των υπηρεσιών του OAEΔ και της επαγγελματικής κατάρτισης κ.ά. Oι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη που ορίστηκε να γίνει στις 23 Mαϊου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο