Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διασταυρώσεις για μη υποβολή περιοδικών δηλώσεων σε 237.000 επιχειρήσεις

5 Απρίλιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
 «Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει στις ΔΟΥ, διασταυρώσεις που αφορούν στη μη υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για 237.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων ενεργές επιχειρήσεις είναι περίπου 173.500». Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την πορεία των ελέγχων από τις ΔΟΥ. Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, οι υποθέσεις που θα αποστέλλονται μέσω των διασταυρώσεων στις ΔΟΥ θα αξιολογούνται και θα μοριοδοτούνται αυτόματα και αντικειμενικά, βάσει συστήματος risk analysis στοιχείων και δεδομένων που συλλέγονται από ηλεκτρονικά τηρούμενα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος αναφερόταν στους αργούς ρυθμούς των ελέγχων κατά το 2011 και ζητούσε να ενημερωθεί ποια μέτρα θα ληφθούν για τη βελτίωση των αποδόσεων των εφοριών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Ο κ. Σαχινίδης στην απάντηση του αναφέρεται στη μεταρρύθμιση στην οργανωτική δομή των ΔΟΥ, με τη δημιουργία νέων ευέλικτων μονάδων και τον περιορισμό του κατακερματισμού των ΔΟΥ. Διαβεβαιώνει επίσης ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει υλοποιήσει περιβάλλον παρακολούθησης διασταυρώσεων, στο οποίο καταγράφονται οι διασταυρώσεις που έχουν διεκπεραιωθεί, καθώς και όσες είναι σε εκκρεμότητα.

Πρόσβαση στο περιβάλλον διασταυρώσεων, όπως υπενθυμίζει ο υπουργός Οικονομικών, έχει η Γενική Διεύθυνση Ελέγχων, η Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος, η Ομάδα Απόδοσης Παρακρατούμενων Φόρων και Φορολογικής Συμμόρφωσης και η Ομάδα Μεγάλης Περιουσίας και Υψηλών Εισοδημάτων.
 

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης