Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διασταυρώσεις για μη υποβολή περιοδικών δηλώσεων σε 237.000 επιχειρήσεις

 «Το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει στις ΔΟΥ, διασταυρώσεις που αφορούν στη μη υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για 237.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων ενεργές επιχειρήσεις είναι περίπου 173.500». Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε έγγραφο του υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης για την πορεία των ελέγχων από τις ΔΟΥ. Όπως διευκρινίζει ο υπουργός, οι υποθέσεις που θα αποστέλλονται μέσω των διασταυρώσεων στις ΔΟΥ θα αξιολογούνται και θα μοριοδοτούνται αυτόματα και αντικειμενικά, βάσει συστήματος risk analysis στοιχείων και δεδομένων που συλλέγονται από ηλεκτρονικά τηρούμενα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος αναφερόταν στους αργούς ρυθμούς των ελέγχων κατά το 2011 και ζητούσε να ενημερωθεί ποια μέτρα θα ληφθούν για τη βελτίωση των αποδόσεων των εφοριών και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Ο κ. Σαχινίδης στην απάντηση του αναφέρεται στη μεταρρύθμιση στην οργανωτική δομή των ΔΟΥ, με τη δημιουργία νέων ευέλικτων μονάδων και τον περιορισμό του κατακερματισμού των ΔΟΥ. Διαβεβαιώνει επίσης ότι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει υλοποιήσει περιβάλλον παρακολούθησης διασταυρώσεων, στο οποίο καταγράφονται οι διασταυρώσεις που έχουν διεκπεραιωθεί, καθώς και όσες είναι σε εκκρεμότητα.

Πρόσβαση στο περιβάλλον διασταυρώσεων, όπως υπενθυμίζει ο υπουργός Οικονομικών, έχει η Γενική Διεύθυνση Ελέγχων, η Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος, η Ομάδα Απόδοσης Παρακρατούμενων Φόρων και Φορολογικής Συμμόρφωσης και η Ομάδα Μεγάλης Περιουσίας και Υψηλών Εισοδημάτων.
 

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Απριλίου 5, 2012 10:22 π.μ. | Reply
Μα πραγματικά είναι τόσο ηλίθιοι ????? Αυτοί που δεν υποβάλλουν τις περιοδικές είναι για τον απλό λόγο ότι δεν μπορούν να πληρώσουν και όχι ότι φοροδιαφεύγουν ........ Ο σωστός φοροφυγάς είναι τουλάχιστον τυπικός στις δηλωτικές υποχρεώσεις του ...... Αλλά βέβαια θα μου πείτε ότι είναι παρακρατούμενος και πρέπει να αποδωθεί ......Και ύστερα ξυπνήσατε ....
image description ASMANIDIS | Απριλίου 5, 2012 10:33 π.μ. | Reply
κ μετά σου δίνει το δικαίωμα το taxis να διαγράψεις όσες περιοδικές δεν έχεις πληρώσει...αντί να τις κρατάνε στο σύστημα κ να ξέρουν τι τους γίνετε...μαέστροι
image description maria1565 | Απριλίου 5, 2012 11:38 π.μ. | Reply
Άρχισαν τα όργανα.........με πήραν τηλέφωνο από το taxis οτι δεν απόδωσα φπα φλεβάρη γιατί δεν είχε ο πελάτης και πότε υπολογίζω να το αποδώσουμε Το ωραίο είναι οτι θα το κάνουμε Μ.Δευτέρα.........
image description ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ_ΜΗ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟ ΠΙΑΝΙΣΤΑ_ | Απριλίου 5, 2012 11:01 π.μ. | Reply
οσο υπάρχει αυτή η ατελείωτη νομολογία,πολυνομία και δαιδαλώδη διαδικασία φορολογικής και λογιστικής τήρησης ,το ένα θα αναιρεί το άλλο.
Είμαι της άποψης όμως,ότι είναι υπερβολικο να αποπαίρνουμε τόσο πολύ το υπουργείο οικ. και τη ΓΠΠΣ όταν υπάρχουν υπουργεία χωρις καν υπολογιστες,Δήμοι με υπαλληλους του δημοτικού σε καίριες θέσεις,πολεοδομίες χωρίς μηχανογράφηση,δικαστήρια που βγάζουν αποφάσεις για θέματα ζωής και θανάτου μετα 5 και 10 χρόνια!!!!!
Και εν τέλει σε άλλα υπουργεία οι δικηγόροι εχουν συνεργασια με το Δικαιοσύνης,δεν το βρίζουν .Οι γεωπόνοι έχουν συνεργασία με το Αγροτ.Ανάπτυξης κοκ.
image description NN | Απριλίου 5, 2012 11:04 π.μ. | Reply
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ Υ/Η ή ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΖΗΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΛΑΒΕΙ?????????????????????????????????????????????????
image description ΘΑΝΑΣΗΣ____ΔΙΚ.ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ | Απριλίου 5, 2012 11:03 π.μ. | Reply
θεωρούν ότι εμείς θα μεταφέρουμε το προβλημα στο φορολογούμενο.Δεν είνα δική μας ευθυνη η αργοπορία αυτη.(Θεωρούν)δλδ:γιατί χολοσκάτε κύριοι λογιστές?
image description trapezokomos | Απριλίου 5, 2012 2:41 μ.μ. | Reply
χολοσκάω γιατί εαν δεν βγούν παρατάσεις εμένα θα κυνηγησει ο πελάτης μου και όχι το υπουργείο που δεν λειτουργεί το τάξις.σ επληρώνω κύριε θα μου πεί για να μου κάνεις την εκκαθαριστική.δεν την έκανες;πλήρωσε εσύ το πρόστιμο;εγώ τι φταίω που δουλεύω όλη μερα για να είμαι κυριος στις ημερομηνιες και δεν μπορώ να είμαι λόγω ανωτέρας (βλακείας) βίας;
image description Your Name | Απριλίου 5, 2012 4:45 μ.μ. | Reply
ΕΔΩΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΩΣ 10-5-2012.
image description ΒΑΓΓΕΛΗΣ Α. | Απριλίου 5, 2012 11:23 μ.μ. | Reply
Όταν θα αποφασίσουν να αποδεσμεύσουν την υποβολή της δήλωσης ΦΠΑ με την πληρωμή τότε θα λύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόβλημα. Το λέμε και το ξαναλέμε τόσο δύσκολο είναι να γίνει; Επιτέλους ξεχωρήστε τον αδυνατώντα να πληρώσει από τον φοροφυγά, δεν είναι το ίδιο....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο