Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγή στη φορολόγηση των τραπεζών σχεδιάζει η κυβέρνηση

Αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των τραπεζών σχεδιάζει η κυβέρνηση. Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, σε σχετική διάταξη αναφέρεται ότι παρατείνεται μέχρι τις 31-12-2006 η δυνατότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών να εκίπτουν εξ ολοκλήρου του φόρου που παρακρατείται κατά την αυτοτελή φορολόγηση των τόκων που τους καταβάλλονται. Τονίζεται επίσης ότι η παράταση δίνεται μεταβατικά για δύο χρόνια, εν όψει της προετοιμαζόμενης αναμόρφωσης του συστήματος φορολόγησης των τραπεζων στο προσεχές μέλλον...

Αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των τραπεζών σχεδιάζει η κυβέρνηση. Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, σε σχετική διάταξη αναφέρεται ότι παρατείνεται μέχρι τις 31-12-2006 η δυνατότητα των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών να εκίπτουν εξ ολοκλήρου του φόρου που παρακρατείται κατά την αυτοτελή φορολόγηση των τόκων που τους καταβάλλονται. Τονίζεται επίσης ότι η παράταση δίνεται μεταβατικά για δύο χρόνια, εν όψει της προετοιμαζόμενης αναμόρφωσης του συστήματος φορολόγησης των τραπεζων στο προσεχές μέλλον.

Παράλληλα, στο νομοσχέδιο «Εθνικό Συμβούλιο Εξαγωγών Φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις» προβλεπεται ότι τα οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από τον μετασχηματισμό επιχειρήσεων θα ισοκατανεμηθούν για φορολόγηση σε τρεις διαχειριστικές χρήσεις και όχι εφάπαξ όπως προβλεπόταν αρχικά. Το Δημόσιο θα οφεληθεί από τη διάταξη αυτή κατά 80 εκατ. ευρώ ποσό σημαντικό προκειμένου, όπως αναφέρεται, να διευκολυνθεί η ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2006 και επομένων.

Επίσης, στο νομοσχέδιο ορίζεται η Σύσταση στο υπουργείο Οικονομικών Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και θέση προϊσταμένου, η οποία έχει αρμοδιότητες εφαρμογής της οικονομικής πολιτικής. Παράλληλα, καταργείται η θέση του γενικού γραμματέα του υπουγείου Οικονομικών. Επίσης, καταργείται το τέλος χαρτοσήμου επί των συμβάσεων δανείων που χορηγεί το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τέλος, παρατείνεται μέχρι τις 31-12-2006 η δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών από δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, των επιχειρήσεων γουνοποιίας των νομών Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών.

Τέλος, στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η παραχώρηση των γύρω χώρων του Ζαππείου σε επιχειρήσεις και Φυσικά Πρόσωπα για την εκτέλεση συνεδρίων, εκθέσεων κ.λπ., βάσει του σχετικού τιμολογίου που ορίζει η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων

Πηγή Καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο