Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπουργείο Οικονομικών: Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα τον Μάιο

Νέες περικοπές αν υπάρξουν αποκλίσεις στον προϋπολογισμό σχεδιάζει η τρόϊκα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η τρόικα να ζητήσει νέα μέτρα το Μάιο για τον φετινό προϋπολογισμό αφήνουν πηγές το υπουργείου Οικονομικών, εφόσον υπάρξουν αποκλίσεις κατά την εκτέλεση του (συμπληρωματικού) προϋπολογισμού του 2012.
 
 Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οποιαδήποτε απόκλιση στο σκέλος των εσόδων θα αντιμετωπίζεται με «αποτελεσματικότερη διαχείριση», δηλαδή με περικοπές στο σκέλος των δαπανών.
 
 Για το PSI ανέφεραν ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα ομόλογα 6,4 δισ. ευρώ που υπάγονται σε ξένο δίκαιο προσθέτοντας ότι οι κάτοχοί τους δεν πρόκειται έχουν στη διάθεση τους καλύτερη προσφορά από αυτή που ισχύει.
 
  Το υπουργικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει τη Μεγάλη Εμβδομάδα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και σκοπό την έκδοση Πράξης του υπουργικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προγραμματίζεται ότι θα εκδοθούν ομόλογα ειδικού τύπου από το EFSF η διάρκεια των οποίων δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.
 
 Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο τρόπος αποπληρωμής των χρεών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες που φτάνουν τα 6 δισ. ευρώ θα συζητηθεί με την τρόικα αμέσως μετά τις εκλογές, με επικρατέστερη εκδοχή την αποπληρωμή των χρεών με μετρητά και όχι με ομόλογα.
 
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε τη Δευτέρα φόβο και ανησυχία για το ενδεχόμενο να ατονήσει η ομαλή υλοποίηση του προϋπολογισμού λόγω των βουλευτικών εκλογών, τις οποίες ο ίδιος προσδιόρισε για την 6η Μαΐου. Πρόσθεσε ότι έχει ήδη ζητηθεί τόσο από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, όσο και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να μην ατονήσουν οι έλεγχοι.
 
 Μενού επιλογών
 
Το νέο κλιμάκιο της τρόικας θα εξετάσει εκ νέου την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τα μέσα Μαΐου και τον Ιούνιο αναμένεται ότι θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τα μέτρα 5,5% του ΑΕΠ από το σκέλος των δαπανών που θα ενταχθούν στο τέλος του ίδιου μήνα στο νεο Μεσοπρόθεσμο (2013-2016).
 
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το α´ σκέλος της μελέτης του ΚΕΠΕ, σε συνεργασία με το κλιμάκιο του ΔΝΤ και την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν που θα περιλαμβάνει καταγραφή των δαπανών.

Με το δεύτερο σκέλος, το οποίο θα περιέχει και προτάσεις για περικοπή δαπανών θα ασχοληθεί η επόμενη κυβέρνηση θα κληθεί να λάβει τις τελικές αποφάσεις από ένα «μενού επιλογών» μετά από διαπραγμάτευση με την τρόικα.
 
Για τα ασφαλιστικά ταμεία, παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι υπάρχει πολύ στενή συνεργασία υπουργείου Οικονομικών και υπουργείου Εργασίας, για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των ταμείων, τις οποίες απέδωσε στην απώλεια ασφαλιστικών εισφορών λόγω μείωσης των μισθών και αύξησης της ανεργίας.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description taxcon1 | Απριλίου 3, 2012 9:58 π.μ. | Reply
Αν είχαν οι δημοσιογράφοι την υποχρέωση να αναφέρουν τις πηγές τους θα διαβάζαμε κάθε μέρα τόσα πολλά; Τι θα πει "πηγές του υπουργείου οικονομικών" όνομα δεν έχει αυτός που το ανέφερε; Βαρεθήκαμε πια τις αθλιότητες και την κινδυνολογία.
image description DimitrisD | Απριλίου 3, 2012 9:37 π.μ. | Reply
Το γνωστό σύστημα... Ανακοινώνω πολλά μέτρα, στο τέλος παίρνω μερικά από αυτά και ο κόσμος λέει και ευχαριστώ που δεν ήρθαν τα χειρότερα!
image description Your Name | Απριλίου 3, 2012 10:09 π.μ. | Reply
ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΑ.
image description ΔΚ | Απριλίου 3, 2012 11:35 π.μ. | Reply
Συμφωνώ με τον Δημητρη,
image description Your Name | Απριλίου 3, 2012 11:08 π.μ. | Reply
Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ. ΤΟ ΣΛΟΓΚΑΝ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΙΝΑΙ ```ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ``
image description ΜΑΡΙΑ | Απριλίου 3, 2012 11:34 π.μ. | Reply
ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ !! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ...
image description elezia | Απριλίου 3, 2012 2:06 μ.μ. | Reply
(Για τα ασφαλιστικά ταμεία, παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι υπάρχει πολύ στενή συνεργασία υπουργείου Οικονομικών και υπουργείου Εργασίας, για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες των ταμείων, τις οποίες απέδωσε στην απώλεια ασφαλιστικών εισφορών λόγω μείωσης των μισθών και αύξησης της ανεργίας.)
Ε ναι εύκολο πράγμα είναι να γίνει ο μερισμός απο αχρεωσττητως καταβληθέν ποιοι τα πήραν που τα πήγαν............Λίγη κατανόηση παρακαλώ.
image description doctor | Απριλίου 3, 2012 6:06 μ.μ. | Reply
Άιντε ψηφίστε τους, ιθαγενείς μου. Τι κάθεστε; Άιντε ψηφίστε νέα μίγματα....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο