Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τη δυνατότητα κατάσχεσης επιδοτήσεων στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, σε περιπτώσεις οφειλών προς το δημόσιο ή τα ασφαλιστική Ταμεία, προβλέπει τροπολογία.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει σχετική αλλαγή της τρέχουσας νομοθεσίας.

Σύμφωνα με αυτή, οι τελικές πληρωμές ΕΣΠΑ, που πραγματοποιούνται μετά την ολοκλήρωση του επιδοτούμενου έργου, κατάσχονται, παρακρατούνται ή αποδίδονται στο δημόσιο εάν ο ιδιώτης οφείλει στην εφορία ή και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Απαραίτητη ενημερότητα

Από την άλλη πλευρά, δεν κατάσχονται προκαταβολές και ενδιάμεσες πληρωμές, που πραγματοποιούνται πριν την ολοκλήρωση ενός έργου.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν καταφέρει να προσκομίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα για την έγκριση των τελικών πληρωμών, κινδυνεύει με κατάσχεση της επιδότησής του.

Εξάλλου, στην τροπολογία αναφέρεται ότι η ρύθμιση θα μπορεί να εφαρμόζεται και αναδρομικά σε όσους εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ (Ν 3617/2007) τα προηγούμενα χρόνια.

Βελτιώσεις στον αναπτυξιακό

Παράλληλα, με άλλη διάταξη αυξάνεται το ποσοστό επιδότησης του αναπτυξιακού νόμου από 40% σε 60%, για τις δαπάνες κατασκευής, επέκτασης και εκσυγχρονισμού κτιριακών εγκαταστάσεων.

Τέλος, αυξάνεται και από 15 εκατ. σε 20 εκατ. ευρώ το ανώτατο πλαφόν ενισχύσεων ανά τετραετία σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

Πηγή moneyonline.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο