Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Δείτε επίσης

Απεσύρθη το άρθρο για ένταξη περίπου 200.000 αυτοαπασχολουμένων στη ρύθμιση για τα χρέη

Σε απόσυρση του άρθρου για την ευνοϊκή αντιμετώπιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και περίπου 200.000 αυτοαπασχολουμένων προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, επισημαίνοντας ότι θα την επαναφέρει αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τη συνεπακόλουθη έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.    

Ακόμη ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε χθες στη Βουλή ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να καταβάλλουν τις εισφορές, γι' αυτό και είναι απαραίτητο να υπάρξει ένας νέος και πιο αποτελεσματικός τρόπος είσπραξης και ελέγχου.

Ειδικός ελεγκτικός μηχανισμός για παράνομα προνοιακά επιδόματα

Ειδική τροπολογία για την επιστροφή προνοιακών επιδομάτων που είχαν εισπραχθεί παρανόμως από μη δικαιούχους κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Προβλέπεται η σύσταση ειδικού ελεγκτικού κέντρου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προκειμένου να ελεγχθούν μία προς μία οι 40.000 περιπτώσεις που δεν απογράφηκαν κατά την πρώτη φάση ελέγχου. Η εξοικονόμηση από τη μη καταβολή των παράνομων επιδομάτων θα ανέλθει σε 110 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας, το ειδικό ελεγκτικό κέντρο θα εξειδικεύσει αυτές τις περιπτώσεις και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής των χρημάτων καταθέτοντας αγωγές. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στην τροπολογία προβλέπεται το όριο των 30 με 35 υποθέσεων, που θα μπορεί να αναλάβει ο κάθε δικηγόρος. Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, από την 1η Απριλίου σταματάει η χορήγηση του προνοιακού επιδόματος σε όσους δεν απογράφηκαν.Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαρτίου 30, 2012 11:02 π.μ. | Reply
ευαχαριστούμε πολύ κύριε Κουτρουμάνη είστε πολύ καλος άνθρωπος,θα βάλω μια εικόνα σας στο σπίτι μου.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο