Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι. για παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής Ε9

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Hλία Ζερβού 19, Αργοστόλι
Τηλ.2671027527

Αίτημα της E.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι. για παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής Ε9

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

KOIN.
1. ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ  κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ
2. ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ κ. Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

Κύριοι 

Παρά την νέα προθεσμία υποβολής της δήλωσης ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011 (Ε9) μέχρι 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, είναι αδύνατον να είμαστε συνεπείς και προς αυτήν την νέα καταληκτική ημερομηνία.

Τα τεχνικά προβλήματα της σχετικής εφαρμογής του TAXISnet είναι τεράστια και είναι ανθρωπίνως αδύνατον να υποβληθούν οι δηλώσεις Ε9 εμπρόθεσμα, χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι σήμερα για να υποβληθεί μία δήλωση Ε9 με μεταβολή ενός ακινήτου χρειάζονται τουλάχιστον 2 ώρες.

Επισημαίνουμε δε ότι το σύστημα είναι τόσο πολύ φορτωμένο με αποτέλεσμα και οι υποβολές των λοιπών δηλώσεων να είναι προβληματικές.

Επανερχόμαστε σε παλαιότερο αίτημα μας για παράταση του Ε9 έως και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων φυσικών προσώπων καθώς και να δοθεί εβδομαδιαία παράταση σε δηλώσεις που λήγουν στις 31/3/2012.

Αν δεν δοθεί παράταση θεωρείστε δεδομένη την έλλειψη επακριβών στοιχείων για την περιουσιακή κατάσταση με αποτέλεσμα η επιβολή φόρων επί της ακίνητης περιουσίας να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα διότι στις περισσότερες περιπτώσεις θα υπολογιστεί φόρος σε λανθασμένη περιουσιακή κατάσταση.

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 28/3/2012

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                               
Mιχάλης Βασιλάτος                  

Ο Αντιπρόεδρος                                                                                                  
Σπύρος Μαρκάτος

Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος  Σπανός

Τα μέλη 
Διονύσιος Κορσιάνος
Παναγιώτης Τζανάτος 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαρτίου 29, 2012 3:10 μ.μ. | Reply
ΤΙ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ....ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΑΝΤΑ?ΜΟΥΡΛΟΚΕΦΑΛΛΟΝΗΤΕΣ....ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ?ΒΓΑΛΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΡΕ
image description Your Name | Μαρτίου 30, 2012 11:14 π.μ. | Reply
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 4 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ. ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15/06/2012
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο