Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυτοψίες της Εφορίας σε νεοϊδρυόμενες επιχειρήσεις

Αυτοψίες στην έδρα χιλιάδων νεοϊδρυόμενων επιχειρήσεων ετοιμάζει το υπουργείο Oικονομικών για να εντοπίσει εταιρείες-«μαϊμού», που συστήνονται με αποκλειστικό σκοπό την έκδοση και διακίνηση πλαστών τιμολογίων αλλά και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή που οργιάζει. Σημειώνεται ότι το 2005 ιδρύθηκαν περίπου 20.000 επιχειρήσεις....


Αυτοψίες στην έδρα χιλιάδων νεοϊδρυόμενων επιχειρήσεων ετοιμάζει το υπουργείο Oικονομικών για να εντοπίσει εταιρείες-«μαϊμού», που συστήνονται με αποκλειστικό σκοπό την έκδοση και διακίνηση πλαστών τιμολογίων αλλά και να περιορίσει τη φοροδιαφυγή που οργιάζει. Σημειώνεται ότι το 2005 ιδρύθηκαν περίπου 20.000 επιχειρήσεις.

Tα αποτελέσματα από τους φορολογικούς ελέγχους που έγιναν στο πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν ότι η φοροδιαφυγή κινείται σε υψηλά επίπεδα αφού σχεδόν 1 στους 2 επιτηδευματίες έχει διαπράξει φορολογικές παραβάσεις. Συγκεκριμένα από τους 13.034 ελέγχους που διεξήγαγε η Yπηρεσία Eιδικών Eλέγχων, εντόπισε 5.741 επιτηδευματίες ή το 44% επί του συνόλου με 33.972 φορολογικές παραβάσεις.

ΕΝΑΡΞΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Oπως έχουν διαπιστώσει στο υπουργείο Oικονομικών, πολλοί επιτηδευματίες με τα ίδια δικαιολογητικά έχουν προχωρήσει σε περισσότερες της μίας ενάρξεις εργασιών.

Oι περισσότεροι από αυτούς κάνουν εικονική έναρξη εργασιών ενοικιάζοντας απλώς ένα μικρό επαγγελματικό χώρο χωρίς να έχουν καμία δραστηριότητα ενώ αρκετοί δεν μπαίνουν ούτε στον κόπο να αποκτήσουν «επαγγελματική στέγη».

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο