Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Η επίσημη επιστολή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για τις παρατάσεις - Διευκρινίσεις και σχόλια.

Η επίσημη επιστολή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για τις παρατάσεις - Διευκρινίσεις και σχόλια.

Σε συνέχεια της σύντομης ανακοίνωσης που εξέδωσε  η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προκειμένου να ενημερώσει και μόνο τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, κοινοποιούμε την επίσημη επιστολή της Ομοσπονδίας. Σημειώνουμε ότι η αρχική, σύντομη και καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα όπως είπαμε ανακοίνωση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. είχε ως εξής:

«Από πληροφορίες της Ομοσπονδίας μας, σας ενημερώνουμε ότι πιθανόν το σύστημα του taxisnet θα παραμείνει ανοικτό μετά τις 30/3/2012 για μερικές ημέρες έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι για την ηλεκτρονική υποβολή των διαφόρων υποχρεώσεων που λήγουν τέλος Μαρτίου». 

Ακολουθεί η επίσημη επιστολή  με τα αιτήματα της ομοσπονδίας :

«Αρ. πρωτοκ. Εξερχομένου 071 Αθήνα: Τετάρτη , 28 Μαρτίου 2012 ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Κοινοποίηση: Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

 Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κο ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ

Θέμα: Παράταση ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής για ΦΜΥ,Ε7,Ε9. εκκαθαριστικές Φ.Π.Α. και Φορολογική Αναμόρφωση


Αξιότιμε Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ, Σε συνέχεια της επιστολής μας με αρ. πρωτοκ. Εξερχομένου 068/22-3-2012, λόγω υπερβολικού φόρτου του συστήματος TAXISNET και την συνεχιζόμενη αδυναμία αποστολής που παρατηρήθηκε χθες και συνεχίζεται σήμερα (χωρίς να αναφέρουμε και την συσσώρευση των υποβολών των διάφορων υποχρεώσεων αυτές τις ημέρες που πρέπει να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά από τον Κλάδο μας), επανερχόμαστε στο αίτημα μας και παρακαλούμε πολύ να δοθούν ανάλογες, εύλογες, παρατάσεις για τις κάτωθι ηλεκτρονικές υποβολές που λήγουν εντός των επομένων ημερών:

προσωρινή ΦΜΥ α΄Διμ.-2012,

Οριστική Φ.Μ.Υ. Ε7 2011,

Ε9 2010,

Εκκαθαριστικές Φ.Π.Α. και

Φορολογική αναμόρφωση 2010

Ευελπιστούμε ότι ΕΓΚΑΙΡΑ θα ανακοινωθεί η ικανοποίηση του αιτήματος μας. Ο Κλάδος μας επιθυμεί να ολοκληρώσει σωστά το έργο που μας ανατέθηκε από τους πελάτες μας και το οποίο η Πολιτεία επιθυμεί να παραλάβει έγκαιρα αλλά κυρίως χωρίς λάθη ή παραλείψεις.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

ο Πρόεδρος              ο Γεν.Γραμματέας

Αβραάμ Πανίδης      Νικόλαος Πατέλης»

 


Σχολιασμός από τη δική μας πλευρά σχετικά με την ανακοίνωση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Οι άνθρωποι της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., αλλά και των υπολοίπων συνδικαλιστικών οργανώσεων,  προσπαθούν με όσες δυνάμεις διαθέτουν να βοηθήσουν τον κλάδο. Τυχόν λάθη είναι ανθρώπινα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δεν πρέπει να στεκόμαστε απέναντί τους αλλά να βοηθούμε κι εμείς με τον τρόπο μας. Από επίσημα χείλη έχουμε την πληροφορία ότι η Γ.Γ.Π.Σ. έχει δεχθεί πολλές περισσότερες δηλώσεις Ε9 από αυτές που ανέμενε αρχικά. Και αναφερόμαστε όχι σε δηλώσεις μόνον του οικ. έτους 2011 (για τις αλλαγές που έγιναν δηλαδή στο έτος 2010 και τις αντίστοιχες διορθώσεις που έπρεπε να γίνουν για την οριστικοποίηση των παλαιών δηλώσεων) που ούτως ή άλλως έπρεπε να υποβληθούν. Αναφερόμαστε και σε δηλώσεις Ε9 που αφορούν διορθώσεις παλαιότερων ετών που λόγω της αδυναμίας του Υ.Ο. μας ζητήθηκε να τις υποβάλλουμε εκ νέου.  Αυτό σημαίνει ότι πολλοί συνάδελφοι μπήκαν στη διαδικασία να διορθώσουν την περιουσιακή κατάσταση των πελατών τους δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι είναι πειθήνια όργανα των  αποφάσεων του Υ.Ο. που ζητούσαν έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των πολιτών έως 30.3.2012.  

Αρκετοί συνάδελφοι που πνέουν μένεα εναντίον της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. και  «κουνούν  το δάκτυλο» στο Υ.Ο. για την ανήκουστη απαίτησή του να προβούμε σε έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των φορολογουμένων μέχρι τις 30.3.2012, έχουν ήδη προχωρήσει στις διορθώσεις αυτές. Αυτό αποτελεί αφενός  υποκρισία εκ μέρους τους, αφετέρου είναι δείγμα της νοοτροπίας μεγάλης μερίδας των λογιστών-φοροτεχνικών που για να δουλέψουν πιο άνετα ζητούν απλώς παρατάσεις. Απαιτούν από τα συνδικαλιστικά όργανα να προασπίζουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και απ' την άλλη υποκύπτουν όλο και περισσότερο στις πιέσεις του Υπ.Οικ.

Συνεπώς, η άποψή μας είναι η εξής: Δεν ψέγoυμε τους συναδέλφους που ασχολήθηκαν με τις δηλώσεις Ε9 των παλαιότερων ετών και γενικότερα με τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των πελατών του. Είναι καθαρά προσωπική τους απόφαση παρόλο που διαφωνούμε για τους λόγους που αναφέραμε ανωτέρω.  Κρίνουμε όμως αρνητικά τους συναδέλφους εκείνους που από τη μια κατακρίνουν την Ομοσπονδία για την -κατά την άποψή τους- αδράνειά της και απ΄την άλλη ασχολούνται με τις διορθώσεις των Ε9 για τις οποίες δηλώνουν δημόσια ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν.

Οι αλλαγές, μην ξεχνάμε ότι ξεκινούν από ατομικό επίπεδο και επιτυγχάνονται μέσω της συλλογικότητας.

Οι απόψεις της Ομοσπονδίας όμως αλλά και όλων των υπόλοιπων συλλόγων σε όλη την Ελλάδα έχουν εκφραστεί δημόσια και δεν βασίζονται πλέον στην λογική των παρατάσεων.

Στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος, ας δείξουμε κατανόηση και ας απαιτήσουμε από το Υ.Ο. να μας αντιμετωπίζει όπως μας αξίζει, δηλαδή  ως επιστήμονες που προσφέρουμε τεράστιο έργο και αποτελούμε το δεκανίκι της είσπραξης των Δημοσίων εσόδων. Είναι καιρός να δείξουμε το ανάστημά μας. Ας μην αναλωνόμαστε  λοιπόν σε μεμψιμοιρίες και ας μείνουμε ενωμένοι προκειμένου να πετύχουμε τα αιτήματά μας. 


Για την TaxHeaven


Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς                                                                                                  

Πτυχιούχος Οικον. Παν/μιου Πειραιά                                                                                                 

Λογιστής – Φοροτεχνικός

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | March 28, 2012 5:51 PM | Reply
Πιθανον
image description Your Name | March 28, 2012 5:09 PM | Reply
μετά το κράξιμο στην προηγούμενη ανακοίνωση ακολούθησε αυτή που δεν λέει και τίποτα καλύτερο
image description Your Name | March 28, 2012 5:53 PM | Reply
απλά έπρεπε να ηρεμήσουν λίγο τα πνεύματα και να έχουν κάτι να την πουν και σε μας....
image description ThomasTaf | March 28, 2012 5:47 PM | Reply
Είπαν: " Να φοβάσαι την οργή του υπομονετικού ανθρώπου. "
John Dryden

image description ΒΑΣΙΛΗΣ | March 28, 2012 5:18 PM | Reply
Εαν κυριε Γραβια έχεις 10 άτομα προσωπικο να σου κανουν τα Ε9 τοτε μπραβο σου.Εαν πληρωνεσαι καθε μηνα απο τους πελατες σου και βγαινεις στις υποχρεωσεις σου τοτε και παλι μπραβο σου.Εμεις λοιπον που δεν εχουμε ολα τα παραπανω και δουλευουμε να κανουμε εκκαθαριστικες,Ε7,ΦΜΥ και παει λεγοντας....απληρωτοι για μηνες δεν νομιζω οτι ειμαστε τεμπεληδες...οπως αναφερεις....δεν νομιζω οτι ειναι τεμπελια να δουλευεις απο το πρωι στις 6 ως το βραδυ...απληρωτος το επαναλαμβανω...υποκριτης εισαι και φαινεσαι...αντε γεια....
image description KAROLOS | March 28, 2012 6:49 PM | Reply
Αγαπητέ συνάδελφε δεν ανέφερα πουθενά ότι οι λογιστές είναι τεμπέληδες.'Αλλα πράγματα γράφω. Αν το έχετε δεί εσείς κάπου παρακαλώ να μου το υποδείξετε. Επίσης καλό θα ήταν όταν κάνουμε κάποιο σχόλιο να το κάνουμε επώνυμα.
Κωνσταντίνος Γραβιάς
image description Your Name | March 28, 2012 5:24 PM | Reply
Είπαν:
Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους.
Ζώρζ Κλεμανσώ
image description Dimitris | March 28, 2012 5:22 PM | Reply
Κύριοι για να μας πάρουν σοβαρά, πρέπει και εμείς να αντιμετωπίζουμε σοβαρά τους εαυτούς μας, άλλο είναι το πλήρες κείμενο της επιστολής με κάποιο σχόλιο του τύπου το Υ.Ο συζητάει μια μικρή παράταση μια εβδομάδας περίπου και άλλο η ανακοίνωση του κάποιος κάπου κάποτε που βγήκε νωρίτερα. Επίσης κύριοι τη Π.Ο.Φ.Ε.Ε οι συνάδελφοι κουνάμε το δάκτυλο γιατί όλο το βάρος πέφτει στον κλάδο μας και δεν έχει γίνει λόγος για την "ταμπακέρα" !!!!!! και όποιος κατάλαβε κατάλαβε ( Δεν μιλάω για χρηματική "ταμπακέρα").
image description Your Name | March 28, 2012 5:19 PM | Reply
ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ Κ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΙΚ 2011
ΟΣΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ
image description Your Name | March 28, 2012 6:32 PM | Reply
ΤΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ
image description Your Name | March 28, 2012 7:25 PM | Reply
θα καλεσουμε φορολογουμενουσ και θα τουσ πουμε αν σημερα ειναι ανοικτο το συστημα θα υποβαλουμε Ε9 ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ
image description ANESTIS | March 28, 2012 6:25 PM | Reply
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΕΙΣΤΕ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΣΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ,ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ..ΑΝ ΠΑΝΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΒΑΛΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ(ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ) ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΣΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΦΟΡΗΤΗ ΠΙΕΣΗ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΕΣ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΙΛΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ....ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΥΡΙΟΙ!!!!!!ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ
image description Your Name | March 28, 2012 6:43 PM | Reply
ΡΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΕΝΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ Τ Ο ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟ ΣΤΥΣΤΗΜΑ ΕΚΑΝΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΧΑΖΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ
image description Your Name | March 28, 2012 6:49 PM | Reply
Απλά επαναλαμβάνω τα όσα γράφει ο Βασίλης, χωρίς τον τελευταίο χαρακτηρισμό, που δεν συμφωνώ.
Θέλω μόνο να προσθέσω ότι επιτέλους, έστω και την τελευταία στιγμή, κινήθηκε η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. , αλλά θα έπρεπε να αναφέρει ότι δεν είμαστε υπεύθυνοι για τα λάθη του Υπουργείου.

Εαν κυριε Γραβια έχεις 10 άτομα προσωπικο να σου κανουν τα Ε9 τοτε μπραβο σου.Εαν πληρωνεσαι καθε μηνα απο τους πελατες σου και βγαινεις στις υποχρεωσεις σου τοτε και παλι μπραβο σου.Εμεις λοιπον που δεν εχουμε ολα τα παραπανω και δουλευουμε να κανουμε εκκαθαριστικες,Ε7,ΦΜΥ και παει λεγοντας....απληρωτοι για μηνες δεν νομιζω οτι ειμαστε τεμπεληδες...οπως αναφερεις....δεν νομιζω οτι ειναι τεμπελια να δουλευεις απο το πρωι στις 6 ως το βραδυ...απληρωτος το επαναλαμβανω.....αντε γεια....
image description KAROLOS | March 28, 2012 6:31 PM | Reply
Διαβάστε τις απόψεις μου για το Ε9 και μετά βγάλετε συμπεράσματα
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9612
image description maria | March 28, 2012 6:40 PM | Reply
kaigomaste!!!vgalte tin epitelous tin paratash!mas pethanate!!!!
image description LOUKAS | March 28, 2012 6:26 PM | Reply
ELEOS PIA...!!
image description broster | March 28, 2012 6:29 PM | Reply
Εκεί στη Ποφεε ..... Μόνο χθές και σήμερα ήταν το πρόβλημα ?? Καλά είστε και εσείς εντελώς μαλάκες ????? Καλά στο Υπουργείο , εκεί είναι με τη βούλα , αλλά και ο συνδικαλιστικός μας φορέας ???
Και ναι γνωρίζω και εγώ πολλούς συναδέλφους που φωνάζουν για παρατασείς και κάνουν τις διορθώσεις ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΛΑΘΟΣ , αλλά επίσης γνωρίζω και πολλούς που κάνουν τη πάπια και στέλνουν και περιμένουν τους άλλους να φωνάζουν για παρατάσεις .
image description Your Name | March 28, 2012 6:28 PM | Reply
εγώ το πρόβλημα το έχω με τα μηνύματα που μου έρχονται.αυτά τα ε9 δεν μπορώ να τα υποβάλλω ξανά (ο καθένας που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα έχει τους δικους του λόγους γιατί δεν μπορεί). τα άλλα (όσα είχαν αλλαγή στο 2010 και διαπίστωσα ότι είχαν πρόβλημα και σε προηγούμενο χρόνο κουτσά στραβά τα βόλεψα-με απίστευτη ταλαιπωρία βέβαια τις τελευταίες ημέρες.)
image description Your Name | March 28, 2012 6:52 PM | Reply
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ Ε9.
ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΝΕ.
image description YIANNIS | March 28, 2012 6:25 PM | Reply
Προσωπικα αυτο που εχω να πω ειναι οτι προσπαθω να κανω την δουλεια μου και δεν μπορω.Το συστημα ειναι αργο για ευλογους λογους.Αφου λοιπον εγω δεν φταιω τοτε γιατι θα πρεπει να παρακαλαω να δωσουν παραταση και μαλιστα για καποιο λογο που δεν ευθυνομαι προσωπικα εγω.
Τι θελουν να κανω την δουλεια μετα της 12 τα μεσανυχτα που το συστημα θα ειναι
ξεφορτωμενο?
Πρεπει να δωσουν παραταση, αλλα και εμεις θα πρεπει να μπουμε σταδιακα στο συστημα και οχι τις τελευταιες 5 μερες.Παραταση λοιπον μεχρι τελος Απριλιου και Καλο Πασχα στα γραφεια(γιατι εχουμε και Φπα) τον Απριλιο και τις Δηλωσεις των εταιρειων οε,εε κλπ!!!! Μπαχαλο γενικα !!!
image description GEORGE | March 28, 2012 6:15 PM | Reply
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΠΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΧ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΣΤΗΝ 5Η ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΙΝΤΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΑ
image description ThomasTaf | March 28, 2012 6:58 PM | Reply
" έχουν ήδη προχωρήσει στις διορθώσεις αυτές. Αυτό αποτελεί αφενός υποκρισία εκ μέρους τους, αφετέρου είναι δείγμα της νοοτροπίας μεγάλης μερίδας των λογιστών-φοροτεχνικών που για να δουλέψουν πιο άνετα ζητούν απλώς παρατάσεις " ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ ΛΑΘΟΣ !!!!!!
image description ΕΙΡΗΝΗ | March 28, 2012 7:31 PM | Reply
Ως φαίνεται κάποιοι έχετε παρεξηγήσει πολύ τα πράγματα. Αυτούς που έχετε εκλέξει (όσοι από εσάς το έχετε κάνει, γιατί θεωρώ είσαστε πολύ λίγοι), δεν είναι έμμισθοι συνδικαλιστές, είναι εργαζόμενοι σαν όλους μας. Προσπαθούν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, δουλεύοντας ταυτόχρονα. Αν σας είναι λίγοι , να εκλέξετε άλλους. Αυτήν την καραμέλα συνέχεια, την έχω βαρεθεί. Και ναι, έχει δίκοιο ο κος Γραβιάς, είναι υποκρισία να λέμε ότι δεν είναι δική μας δουλειά, και ταυτόχρονα να κάνουμε διορθώσεις. Αν δεν είχαν στείλει κάποιοι από εσάς 600.000 δηλώσεις μέχρι σήμερα, θα μιλάγαμε σε άλλη βάση με το υπουργείο. Αλλά, τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα... Υστ. εγώ δεν έχω κάνει καμμία διόρθωση, εκτός από τα Ε9 που είχαν αλλαγές το 2010, γιατί δεν ευθύνομαι εγώ πολύ απλά. Την δουλειά μου την έκανα όταν έπρεπε, και αδιαφορώ για τα υπόλοιπα.
image description Your Name | March 28, 2012 7:00 PM | Reply
αφηστε με να μην πιστευω στο οτι πολλα ισως τα περισσοτερα διορθωτικα ε9 (αυτα δλδ που δεν ειχαν αλλαγες το 2010) σταλθηκαν απο τους λογιστες.μια ερωτηση μου ειναι : ζητω να μαθω απο το υπουργειο τον αριθμο μειλ για διορθωση που σταλθηκαν και τον αριθμο αυτων που διορθωθηκαν αφου βεβαια αφαιρεσουμε τα ε9 οικ ετ.2011 .
image description Your Name | March 28, 2012 7:39 PM | Reply
ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ
image description ΓΙΩΤΗς | March 28, 2012 7:57 PM | Reply
Από επίσημα χείλη έχουμε την πληροφορία ότι η Γ.Γ.Π.Σ. έχει δεχθεί πολλές περισσότερες δηλώσεις Ε9 από αυτές που ανέμενε αρχικά

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??? Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΙΛ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ + ΟΣΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΤΙΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΚΩΔ 617 ΑΦΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΠΛΟΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ??? ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ???? ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΤΑΛΘΗΚΑΝ 15000 ΟΚ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ.
image description ΓΙΩΤΗΣ | March 28, 2012 7:59 PM | Reply
ΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝ ΓΙΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
image description Your Name | March 28, 2012 7:29 PM | Reply
μαλλον μπηκαν απο μονοι τους οι σουπερ λογιστες και τα εστειλαν ολα .και τα δικα μας μαλλον
image description Your Name | March 28, 2012 7:19 PM | Reply
Σχολιάστε
image description Your Name | March 28, 2012 7:27 PM | Reply
Δηλαδη λετε να κανουμε μονο τις αλλαγες που εχουμε στο 2011 σωστα?Τον πελατη μου εμενα ποιος τον ακουει οταν δει το περουσιολογιο του μπαχαλο.Τι θα του πω τραβα βρες τα με το taxis που περασε λαθος.Θα μου πει σε πληρωνω(βασικα δεν σε πληρωνω γιατι δεν εχω τωρα ) για να ειναι σωστα. και να πω οτι ειναι λιγοι αυτοι που εχουν λαθη.
image description PANTELHS | March 28, 2012 7:14 PM | Reply
Κατ' αρχήν να δηλώσω ότι ο σχολιασμός της ομάδας του taxheaven του Κώστα και της Ειρήνης με βρίσκουν σύμφωνο.

Αλλά

Πραγματικά λυπάμαι γι' αυτά που διαβάζω.

Η κριτική πίσω από το πληκτρολόγιο είναι πολύ εύκολη. Αντίθετα η κατάθεση της άποψης κάποιου επώνυμα θέλει αρκετό θάρος, πολύ περίσσότερο αν αυτή είναι αντίθετη με την κατάσταση που επικρατεί.
Όλοι λοιπόν οι κριτές των όποιων συνδικαλιστών του χώρου νομίζουν ότι μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω ας κατέβουν στις επόμενες εκλογές να αλλάξουν το τοπίο.
Με πράξεις όμως, Επώνυμα και όχι πίσω από ένα πληκτρολόγιο.
image description Your Name | March 28, 2012 7:24 PM | Reply
ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΡΕ ΦΙΛΕ.................ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?
image description Your Name | March 28, 2012 7:47 PM | Reply
Κανουμε αλλαγες σε προηγουμενα χρονια γιατι μας το ζητανε οι πελατες ,οι οποιοι παθαινουνε ολο και πιο πολυ μαλακινση εγκεφαλου οταν καθημερινα ακουνε τον Παπαδακη και παλιοτερα τον Αυτια . Αντιλαβανομαστε ολοι οτι στο κλαδο μας μεγαλη ζημια εχουν κανει τα ΜΜΕ .Με περνουην τηλ πελατες σε τελειως ακαταλληλες ωρες να μου πουν οτι αυτο ακουσα στην τηλεοραση........Και το ΥΟ πρεπει να δωσει μεγαλη παραταση ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ.
ΔΕΝ φταιω εγω που σε πολλα Ε9 δεν εινα καταχωρημενο ουτε ενα αγροτεμαχιο ,απο την αναδοχο εταιρεια που πληρωσαμε ολοι μας...
image description Your Name | March 28, 2012 7:01 PM | Reply
ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΓΡΑΒΙΑ!!!! ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ''ΔΙΟΙΚΗΣΗ'' ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ.
image description alexos | March 28, 2012 7:41 PM | Reply
ενα ε9 ολη μερα εχω κανει. να σταματησουμε ρε, να μην στειλουμε αλλα, να οργανωσει η ποφεε απεργια, οργανωστε ρε απεργια να σου πω εγω εαν θα δωσουν παραταση, ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΑΛΙΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ, οργανωστε μια απεργια να μασ βρει το ΥΟ απεναντι του γιατι θα πεθανουμε από το αγχοσ.
image description Your Name | March 28, 2012 7:10 PM | Reply
Σχολιάστε
image description Your Name | March 28, 2012 7:06 PM | Reply
ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ.ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΜΟΙΣΘΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.ΑΣ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
image description spiros | March 28, 2012 7:56 PM | Reply
ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝ.
image description klery | March 28, 2012 8:58 PM | Reply
εχει δικιο ο συναδελφος ΓΡΑΒΙΑς σ αυτα που γραφει ομως δεν ζηταει κανενας συναδελφος παραταση
για λογους παλυτελειας ,ζηταμε την παραταση διοτι δεν μπορουμε να κανουμε την δουλεια μας μεσα στις προθεσμιες λογω της κακης λειτουργιας του
taxisnet.
θεωρω επισης οτι ειναι φυσει αδυνατον οι συναδελφοι να εκαναν ελεγχο στο συνολο των
πελατων τους μια και ο χρονος ειναι πολυ περιορισμενος.
επομενως ειναι αδικο να κατηγορουνται γι αυτο
image description θανοσ | March 28, 2012 8:24 PM | Reply
Τελικά το ράντζο δεν το γλιτώνω στο γραφείο , για τους λογιστές η μέρα θα επρεπε να προσμετράτε εις διπλούν λόγω τεμπελιάς και δει απλήρωτος και από πάνω έτσι όπως τα κατάφεραν οι ιθύνονταις με την ανεργία την αναδουλεία .......μια γ..............νη παράταση ζητάμε έλεος πια το έχουμε κάνει μεσανατολικό ντροπή ρε ντροπή
image description NUKE | March 28, 2012 8:31 PM | Reply
προσπαθω εδω και 45 λεπτα να στειλω ενα Ε9 αλλα δεν παει με τιποτα !!!
αντε να δουμε τι αλλο θα μασ συμβει
image description Your Name | March 28, 2012 8:06 PM | Reply
Εγω προσπαθω απο το πρωι να στειλω ενα Ε9 και δεν τα καταφερα.Και απαιτω παραταση γιατι δεν μπορω να τελειωσω τα Ε9 του 2011 που εχω υποχρεωση απεναντι στους πελατες μου.Αν καταλαβαιναμε ομως ολοι ποσο αναγκη μας εχει το ΥΟ δεν θα παρακαλουσαμε τωρα για παρατασεις.Ειναι δηλαδη τοσο δυσκολο να οργανωθουμε και να απεργησουμε μεχρι τις 08/04(γενναιοδωροι πολυ!!)?Να τους δω εγω μετα ποσο μαγκες θα 'ναι.
image description MIXALHS | March 28, 2012 8:29 PM | Reply
TA NEURA MOU!
image description GIANLOGIST | March 28, 2012 8:49 PM | Reply
TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ !!!!!! ΔΛΔ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.........ΣΕ ΛΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΣΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΕ ΠΙΕΖΟΥΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ ΥΠΟ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΔΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗ.
ΤΡΑΤΖΙΚ !!!1
image description hronisx | March 28, 2012 9:24 PM | Reply
Ας κάνουμε μία "απεργία" το μήνα Απρίλιο να δώ τι σκατά θα εισπράξει ή θα βεβαιώσει η εφορία και το ΙΚΑ!!!
image description ΙΣΙΔΩΡΟΣ | March 28, 2012 9:38 PM | Reply
ΔΟΥΛΕΥΩ 12 ΜΕ 14 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ , ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ,Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ,ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΩ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΤΑΙΩ , ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΚΟΡΔΕΛΕΣ ΔΙΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ 4 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ 4 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΦΤΑΙΜΕ . ΤΟ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ? ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ PC ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ .
image description Your Name | March 28, 2012 9:20 PM | Reply
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΠΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ.....ΣΕ ΠΕΤΑΕΙ ΕΞΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ, ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ 2010 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.....
image description Nicolas | March 28, 2012 9:03 PM | Reply
Χαίρομαι για τη θέση που παίρνεις στην όλη υπόθεση Κωστή.
image description xristosnlogist | March 28, 2012 9:23 PM | Reply
Ας μην μας τα χωνει η ΠΟΦΕΕ επειδή μερικοι συνάδελφοι προσπάθησαν να βγαλουν μεροκάματο διορθώνοντας τα Ε9 και ας σταθεί στην ουσία που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας και να μας διασφαλίζει να δουλευουμε ήρεμα και σε ανθρώπινες συνθήκες κάτι που δεν γίνεται λόγω του φορτωμένου δικτύου της ΓΓΠΣ.Αυτό θέλουμε κύριοι της ΠΟΦΕΕ και όχι ανακρίβειες(για μερικές μέρες εννοώ) με τον γλαφυρό λόγο των εξαγγελιών σας...........και αν δεν είστε σίγουροι για την παράταση μην ανακοινώνετε τίποτα, μεχρι να έχετε σαφείς πληροφορίες.........
image description Your Name | March 28, 2012 9:18 PM | Reply
Κύριε Γραβια το σχολιο σας είναι απαραδέκτο.Ποια ΠΟΦΕΕ ?Τι αντιπροσωπευει? και ποιούς.Πόσοι έιναι εγγεγραμμένοι και στο σύνολο πόσων επαγγελματιών.Ποιά επίσημα χείλη σας τα είπαν αυτά?Πού ήταν η ΠΟΦΕΕ σε όλο αυτό τον ορυμαγδό φορολογικών νομοσχεδίων που έρχονται εδώ και δ'υο χρόνια και δεν κουνιέται φύλλο απο αποιοδήποτε σωματείο η ομοσπονδία?Σε ποιές επιτροπές του υπουργείου η ΠΟΦΕΕ έχει λάβει μέρος,και ποια η ευθύνη της για όλο αυτό το συρφετό φορολογικών νομοσχεδίων.?Άλλωστε θα πρέπει να η συμπεριφόρα σας απέναντι μας θα πρέπει να είναι στοιχειωδώσ καλύτερη μια που εκτός απο συναδελφοί σας είμαστε και πελάτες σας μια που σκάμε 3,5 ευρώ σε κάθε ανάλυση που κάνετε στο taxheaven.Αναλύσεις που έπρεπε να τις κάνουν οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις .Έχουμε τρανταχτα παραδειγματα συνεδέλφων που περιδιαβαίνουν τα κανάλια όχι για να μεταφέρουν τίς ανάγκες και τις αγωνίες μας αλλά για ίδιον όφελος.Αυτά
Π.Μπιρλιράκης
Λογιστής Α τάξεως
Αριθμο μέλους ΟΕΕ 1022
image description Your Name | March 28, 2012 10:09 PM | Reply
Γειά σου ρε Παναγιώτη.Σωστός και με εκφράζεις.
Απαράδεκτο και προσβλητικό για εμάς σχόλιο.
image description KAROLOS | March 28, 2012 10:45 PM | Reply
Αγαπητέ κ. Μπιρλιράκη, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο για την αρνητική κριτική στην τοποθέτησή μου. Την άποψη μου για το Ε9 την έχω εκφράσει δημόσια και μάλιστα ήμουν καυστικός απέναντι στο Υ.Ο. Δείτε τα παρακάτω άρθρα μου στο taxheaven:
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9612
και
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9628
Προφανώς δεν τα είχατε διαβάσει.
Απο κει και πέρα, όντως είναι πολύ ακριβά τα άρθρα μας με κόστος 3,62 € για ανάλυση δεκάδων σελίδων. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε ακόμη την τιμή.
image description evak | March 28, 2012 10:17 PM | Reply
Συνάδελφοι το πρόβλημα δεν είναι το extra μεροκάματο, το οποίο τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει καν! (σου χρωστούν που σου χρωστούν και να τους χρεώσεις extra, πάλι θα σου χρωστούν) Εδώ μιλάμε για τα Ε9 με μεταβολές το 2010 τα οποία οι περισσότεροι φαντάζομαι τα έχουμε έτοιμα από το καλοκαίρι. Αλλά.. δεν μπορούμε να τα στείλουμε γιατί πρέπει να ελέγξουμε και τα προηγούμενα έτη στα οποία υπάρχουν λάθη ή ελλείψεις (όχι από δική μας υπαιτιότητα). εκτός βέβαια από το ότι το taxis σέρνεται.
image description Your Name | March 28, 2012 10:03 PM | Reply
Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι..!!
Κάντε μας παρατηρήσεις, θα βελτιωθούμε.Θα τον κόψουμε τον ύπνο. Με δουλειά 24 ώρες τη μέρα μπορεί και να είμαστε όσο παραγωγικοί απαιτούν οι επιταγές τους!
image description Your Name | March 28, 2012 10:37 PM | Reply
τελικα καταφερανε να μας κανουν να μαλωνουμε μεταξυ μας αντι να πιεζουμε ολοι μαζι για παραταση οχι για να ξεκουραστουμε αλλα γιατι τα οπλα που μας δινουν
( ταχισνετ )ειναι απαραδεκτα
image description Your Name | March 28, 2012 11:41 PM | Reply
ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!!! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝΕ?? ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΑΣ??? ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ??? ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!
image description Katerina | March 28, 2012 11:07 PM | Reply
Κε Μπιρλιράκη,
Επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω ως απαράδεκτο το δικό σας σχόλιο.
Η διαφορετικότητα των απόψεων είναι αποδεκτή και θεμιτή μιας και συμβάλλει στην προαγωγή κοινών στόχων. Αυτό όμως δε μας επιτρέπει να μιλάμε απαξιωτικά και να βαλλόμαστε προσωπικά κατά κάποιου άλλου προσώπου. Κανένας δεν μας υποχρεώνει να είμαστε πελάτες του taxheaven και να “σκάμε” 3,5 ευρώ για αναλύσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση και διευκόλυνσή μας. Ας μην αναλωνόμαστε λοιπόν σε ατυχή σχόλια και ας επικεντρωθούμε σε θέματα ουσίας. Θεωρώ πως ελάχιστα κατανοήσατε το σχόλιο του κου Γραβιά. Χαθήκαμε στην μετάφραση αγαπητοί συνάδελφοι.
image description Your Name | March 28, 2012 11:28 PM | Reply
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ Κ ΑΠΕΙΡΟΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!
ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΜΕΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΘΑΡΕΣ 9859,10 ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ 9000 ΑΡΑ ΕΓΩ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΦΜΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟ Π.Χ 859,108*10%=85,91 ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΙ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΠΟΣΟ ΒΑΖΩ?<ΚΑΙ ΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ PLEASE HELP ENAN NEO ΛΟΓΙΣΤΗ
image description gus | March 29, 2012 12:32 AM | Reply
Δεν μαλώνουμε διάλογο κάνουμε , και ανταλλάσσουμε απόψεις.
Προσωπικά προσυπογράφω την παραπάνω δημοσίευση, όπως και όλες τις άλλες του κώστα.
Νομίζω ότι πρέπει να οριοθετούμε κάπως τις δυνατότητες των συνδικαλιστικών οργάνων, όταν ξέρουμε ότι σε κάποιες αποφάσεις δεν μπορούν να έχουν λόγο.
Για το Ε9 τα έχουμε πει . Το υπουργείο προσπάθησε να καλύψει το λάθος που έκανε πετώντας το μπαλάκι στους λογιστές. Κάποιοι το πιάσανε και αυτό αναφέρουμε στην παρούσα δημοσίευση. Θα μπορούσαμε να μην γράψουμε τίποτα, όμως στα πλαίσια της ενημέρωσης πρέπει να τα μαθαίνετε όλα.
Όσο για την ΠΟΦΕΕ, τι άλλο να κάνει για αυτό το θέμα?
Εαν θέλετε την γνώμη μου θα μπορούσε να κάνει περισσότερα για το κλάδο τα τελευταία χρόνια, αλλά άλλο αυτό και άλλο να τα ισοπεδώνουμε όλα και να λέμε ότι δεν έχει κάνει τίποτα.
Σαν λογιστές θα πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε τον κλάδο, όχι να τα περιμένουμε όλα από τα συνδικαλιστικά όργανα, τα οποία μπορούν να επέμβουν μέχρι ενός ορίου. Εκτός και εάν πιστεύει κάποιος ότι οι συνδικαλιστές μπορούν να αλλάξουν διατάξεις σε νομοσχέδια που υπαγορεύονται από την ΤΡΟΙΚΑ.
Είδαμε και τους ΕΚΔΟΤΕΣ που έχουν περισσότερη δύναμη πως τα κατάφεραν με την Δημοσίευση των Ισολογισμών.
Νομίζω ότι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα περιθώρια έχουν "στενέψει".
Και να μην ξεχνάμε επίσης ότι Η ΠΟΦΕΕ και όλοι οι άλλοι σύλλογοι είναι συνδικαλιστικά όργανα ενός επαγγέλματος που έχει άμεση σχέση με την Οικονομία. Και όπως φαίνεται πλέον οι παρεμβάσεις σε αυτόν το τομέα είναι πιο δύσκολες (αν όχι αδύνατες) εάν δεν λέγεσαι ΔΝΤ ή Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οσο για την τιμή των άρθρων δεν νομίζω ότι χρειάζεται σχολιασμό.
Τα περισσότερα άρθρα μας είναι δωρεάν, αναλύσεις όμως 50 ή 60 ή 70 σελίδων, και μάλιστα επιστημονικές στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι κάτι περισσότερο από ΔΩΡΕΑΝ όταν αγοράζονται με μόνο 3,5 ευρώ.
image description Your Name | March 29, 2012 1:18 AM | Reply
Ποιός θα μιλήσει για το αίσχος της παρακράτησης 20% που έχοθμε σε αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε που μας αποστερεί ρευστότητα για περίπου ένα χρ'ονο μέχρι νέ εκκαθαριστεί η δήλωση εισοδηματός μας μετά απο 18 μήνες?
Ποιός θα μιλήσει στο ότι υπα΄ρχουν 450000 ανασφάλιστοι πέλατες μας στον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να μη μπορύν να θεωρήσουν στοιχεία και σε τελευτάια ανάλυση να μή μπορούμε να πληρωθούμε και εμείς.?Ποι'ος θα μιλήσει ότιπρέπει άμεσα να αποσπαστει η ασφαλιστικ΄η ενημερότητα απο την θεώρηση στοιχείων ΑΜΕΣΑ.?Ποιός θά μιλήσει για τίς εναρμονισμένες πρακτικές των εταιρειών λογισμικού που έχουμε στα γραφεία μας και μας έχουν απομυζήσει.Τό πρόγραμμα φορολογίας φ'ετος το πλήρωσα 300,00 ευρώ και ξέρωντας ότι σε λίγο θά παρουσιάστει ένθετο κάποα εφημερίδα με 2 ευρ'ω..Ποιός θάμιλήσει για το απαράδεκτο ,δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου να εκδίδουν φορολογικά βιβλία μια και 2 φορές τον χρόνο και την υποχρεώση μας κάθε χρόνο να ανάνεωνουμε τη βιβλιογραφία μας με υπέρογκο κόστος.Ποιός θα υπεραπιστεί αγωνιστικά τον φορολογούμενο πολίτη και σε τελευτάι ανάλυση πελάτη μας.Έμείς ατομικά ο κάθενας κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να ενισχύσουμε τόν φορολούμενο γιατί είναι κοινή η μοίρα μας.Πού είναι η ΠΟΦΕΕ?Δεν έπρεπε ας πούμε να δημηιουργήσει μία επιστημονική ομάδα για την υπεράσπιση του φορογούμενου πολίτη σε κάθε δικαστήριο ή κατάσχεση που σύρεται?Δέν έπρεπε να είχε μπεί μπροστά σε κάθε αντισυνταγματικό ή αντεργατικό νόμο με προσφυγές και παραστάσεις.
Έχει καταντήσει η Μάρθα Βούρτση των φοροτεχνικών εκλιπαρώντας παρατάσεις και επιχαίρωντας όταν μας την δίνουν λες και το υπουργείο δεν ξέρει τα χάλια του τάξισνετ.Θέλω να ευχαριστήσω όλυς τους συναδέλφους αυτού του σάιτ που αφιλοκερδώς διαθέτουν ότι προγράμματα φτιάχνουν για το γραφείο τους και τα αναρτούν, για να μπορέσουν και άλλοι συναάδελφοι να βοηθηθούνΓια τη δημοσίευση των Ισολογισμών.Είδατο τυρί δεν είδατε τη φάκα .Πάλι κερδισμένοι είναι γιατί θάπρέπει οι εταιρείες να τους δημοσιέυουν σε site.Πόσο στοιχίζειη δημιουργία ενός site και η ετήσια συντηρηση του?¨ολες οι εκδοτικές έχουν ήδη site ΚΑΙ ΘΑ ΜΑς ΤΑ ΠΑΊΡΝΟΥΝ ΠΆΛΙ.Τι γνώμη έχετε για το ότι το αγγελιόσημο παραμένει?Θα συνεχίζουμε να ταίζουμε το ταμείο τους.? Η ΠΟΦΕΕ τι θέση έχει?
Π.Μπιρλιράκης
image description Your Name | March 29, 2012 10:57 AM | Reply
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ...ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ ,ΧΩΡΙΣ ΑΡΓΙΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ .ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ.ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠ'ΕΞΩ ΚΑΙ ΛΕΝΕ "ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ;ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΗ !ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ"! ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ...ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ!!!!ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ Ή ΧΟΜΠΥ ΜΑΣ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ!ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ 10 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ!ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!
image description Your Name | March 29, 2012 11:52 AM | Reply
τελικά θα δωθει παράταση η όχι? Ας ενημερώσει κάποιος.
image description Your Name | March 29, 2012 11:50 AM | Reply
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.....ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ....ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΔΙΑ.....ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗ....ΚΑΝΕΝΑΣ...ΑΦΗΣΤΕ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ Ε9-Ε7-ΦΜΥ....ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ...ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ....ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ...SOS...SOS...SOS...
Μ αρέσει που κάποιοι σκέφτονται τα 3,5 ευρώ που κάνουν οι πολυσέλιδες επιστημονικές αναλύσεις του Taxheaven που θα μπορούσαν κάλλιστα να πωλούνται ως βιβλία με πολύ μεγαλύτερ κόστος., όταν εκείνοι πληρώνονται αδρά για πεντάμηνες συμβάσεις με απευθείας ανάθεση στα όρια του νόμου (20.000). Κάνει κανεί δουλειά το διαύγεια. Οτι είναι νόμιμον δεν είναι και ηθικόν.
image description ElenaAnele | March 29, 2012 12:21 PM | Reply
Τελικά, αυτό το πιστόλι που ανέφερε ο συνάδελφος σε προηγούμενο σχόλιο, θα πρέπει να το στρέψουμε στον κρόταφο!!! Προσωπικά, δε με νοιάζει κανένα συνδικαλιστικό όργανο. Ενδιαφέρομαι να είμαι συνεπής στη δουλειά μου και εντάξει απέναντι στους πελάτες μου ( επαγγελματίες ή μη ) που πλέον ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ! Πρόβλημά μου θα μου πείτε. Δεκτόν. Όταν όμως βάζαμε όριο για το πόσους πελάτες μπορούμε να υποστηρίξουμε σα γραφείο ( 3 ατόμων ), οι υποχρεώσεις μας ήταν εφικτό να γίνονται σωστά και στον καιρό τους. Τώρα λοιπόν, με τους ίδιους - ποιους ίδιους??? - ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ πελάτες και φόρτο εργασιών 10απλάσιο από τον αρχικό, τί μας προτείνετε??? Όσο αντέξουμε να δουλεύουμε 24άωρα και μετά τι? Να αποσυρθούμε?
Καλό θα ήταν ΟΛΟΙ να βλέπουμε την πραγματική εικόνα. Δεν καθιστώ υπεύθυνο ΚΑΝΕΝΑΝ αλλά παραθέτω τα ψήγματα της αντοχής που απέμειναν. Δικά μου και εκατοντάδων συναδέλφων που πελαγοδρομούν προκειμένουν να βγει μεροκάματο του τρόμου.
Όσο για τις "υποδομές" του taxisnet, λυπάμαι αλλά είναι πρωτόγονες. Και ναι, ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ. ΝΑΙ, Ένα Ε9 θέλει πάνω από 20άλεπτο για να σταλεί! (όχι για να συνταχθεί... για να σταλεί!!!!!!! Η σύνταξή του είναι ένα άλλο εξίσου πονεμένο θέμα ). Για να μην αναφερθώ και στα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζονται στα δικά μας μηχανήματα, έτσι. ξαφνικά. Είμαστε υποχρεωμένοι να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ κι αυτή την ειδικότητα για να τα αντιμετωπίσουμε εν μέσω πηξίματος και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί??
Συγνώμη για τα πολλά γραφόμενά μου. Δεν είναι τα μόνα. Εχω πολύ θυμό, άγχος και αγανάκτηση. Θα μπορούσα να γράφω μέρες ολόκληρες.
Το ζόρι που τραβάμε, το ξέρει ο καθένας μας καλά!
Αυτά από μένα προς το παρόν...
image description Your Name | March 29, 2012 2:55 PM | Reply
Παρόλο που συνήθως παρακολουθώ αλλά δεν παρεμβαίνω στους ενδιαφέροντες διαλόγους που αναπτύσσονται για τα επαγγελματικά μας θέματα, θα κάνω μία εξαίρεση γιατί η στάση μερικών συναδέλφων μου φαίνεται ακατανόητη. Καταρχήν κανένας δεν μας υποχρεώνει να κάνουμε διορθώσεις ΔΩΡΕΑΝ των περιουσιακών καταστάσεων των πελατών μας. Εάν κάποιος πελάτης πρέπει να υποβάλλει Ε9 του 2011 και μας το αναθέτει οφείλουμε να τον ενημερώσουμε για την εικόνα των προηγούμενων ετών. Αν θέλει να κάνουμε τις διορθώσεις τις πληρώνει extra. Επίσης αν δεν θέλει να υποβάλλει Ε9 του 2011 αλλά θέλει να του κάνουμε τις διορθώσεις επίσης τις πληρώνει. Αν δεν θέλει να πληρώσει μπορεί να προσπαθήσει να τις κάνει μόνος του (θα τα κάνει σίγουρα μπάχαλο) ή να περιμένει να του έρθει το λανθασμένο εκκαθαριστικό και να πάει να στηθεί δύο μερόνυχτα στη ΔΟΥ για να το διορθώσει.Δεν καταλαβαίνω πια λογική έχει κάποιοι από εμάς να δουλεύουν δωρεάν. Πέρα του άγχους θα πρέπει να καταλάβουν ότι με αυτό τον τρόπο διαλύουν και τον κλάδο και τον οδηγούν στην απαξίωση. Τέλος για τα συνδικαλιστικά μας, όσο δεν υπάρχει ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ συνδικαλιστική οργάνωση αλλά υπάρχει ΠΟΦΕΕ, ΠΕΦΕ, ΛΣΑ, ΠΟΛ κλπ. είναι προφανές ότι κανένας δεν πρόκειται να μας πάρει στα σοβαρά. Επίσης όσο οι περισσότεροι από εμάς ασχολούμαστε μόνο με τα του οίκου μας ή του γραφείου μας και αφήνουμε την εκπροσώπησή μας στα ΔΣ των οργανώσεων αυτών, που είμαι βέβαιος ότι έχουν τις καλύτερες προθέσεις, χωρίς να συμμετέχουμε ενεργά επίσης δεν πρόκειται κανείς να μας πάρει σοβαρά. Μήπως λοιπόν είναι καιρός να ξυπνήσουμε ως κλάδος; ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ.
image description ElenaAnele | March 29, 2012 5:13 PM | Reply
Ας μην είμαστε απόλυτοι, δογματικοί.
Δεν ξέρω για τους δικούς σας πελάτες κύριε Μιχελινάκη. στο γραφείο που εργάζομαι δεν τίθεται θέμα extra αμοιβής και σαφώς δεν αποτελεί κανένα κίνητρο για μας.
Δυστυχώς, το τονίζω, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δε μπορούμε να πούμε στους πελάτες ελάτε για τα Ε9 του 2011 αλλά τα προηγούμενα δεν είναι δική μας υπόθεση. Οι πιο πολλοί έχουν άγνοια των συστημάτων, του taxis, των λαθών κλπ κλπ. Το μόνο που γνωρίζουν είναι "Ε9? Λάθος?? Ο λογιστής είναι αρμόδιος, αν όχι υπεύθυνος να μας τα φτιάξει". Κι αν δεν τους τα φτιάξουμε εμείς που είμαστε λογιστές τους, χάνουμε τελείως τους πελάτες μας οι οποίοι νομίζουν πως δε θέλουμε να τα κάνουμε γιατί έχουμε "κονομήσει" από αυτή τη δουλειά τόσα χρόνια. Κούνια που τους κούναγε, αλλά έτσι σκέπτονται.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο