Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Επιστολή της Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. προς το Υ.Ο. για ρύθμιση θεμάτων του Κ.Β.Σ. σε δηλώσεις διακοπής εργασιών

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected]
ΠΡΟΣ:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15η)
ΤΜΗΜΑΤΑ: Α΄- Β΄
2. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΤΜΗΜΑ: Γ΄
Υπ΄όψη : Μαρία Σταρά

Θεσσαλονίκη 27/3/2012             

ΚΟΙΝ: 1. ΓΕΝ. Δ/ΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ κ. Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
2. Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
3. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
4. Ζ’  Δ.Ο.Υ. (ΤΜΗΜΑ ΚΒΣ)  

Θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων εφαρμογής διατάξεων του Κ.Β.Σ. σε δηλώσεις διακοπής εργασιών»

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά

Με την ΠΟΛ.1269/28.12.2011 αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων ότι οι διατάξεις της παρ. 3 του άρθρου 6 της ΑΥΟΟ 1070576/2627/ΔΜ/ΠΟΛ.1102/14.7.2005 (ΦΕΚ 1062/Β΄) να αντικατασταθούν ως ακολούθως:

«3. Πριν από τη σχετική καταχώρηση της δήλωσης διακοπής εργασιών στο υποσύστημα Μητρώου ακυρώνονται υποχρεωτικά τα αχρησιμοποίητα θεωρημένα στοιχεία του Κ.Β.Σ. η θεώρηση των οποίων διενεργήθηκε από το χρόνο έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του υποσυστήματος Κ.Β.Σ. − TAXIS, σε κάθε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.)».

Επειδή πάρα πολλές Δ.Ο.Υ. (τμήματα Κ.Β.Σ.) ερμηνεύουν την εν λόγω παράγραφο κατά το δοκούν και ζητάνε για ακύρωση από τις επιχειρήσεις και τα στοιχεία που θεωρήθηκαν πριν το χρόνο έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του υποσυστήματος Κ.Β.Σ. − TAXIS και τα βιβλία, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι φορολογούμενοι αλλά και οι λογιστές-φοροτεχνικοί πηγαίνοντας από μία Δ.Ο.Υ σε άλλη για να πάρουν αντίγραφα αποδεικτικών θεώρησης   για τα προ του TAXIS θεωρηθέντα στοιχεία και βιβλία και να πληρώνουν αδικαιολόγητα πρόστιμα για τα απολεσθέντα ιδιαίτερα σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής  κρίσης από επιχειρήσεις που κλείνουν και οι οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Παρακαλούμε λοιπόν με διευκρινιστική εγκύκλιο να κάνετε σαφές ότι στη διακοπή εργασιών να  ακυρώνονται μόνο τα αχρησιμοποίητα θεωρημένα στοιχεία του Κ.Β.Σ. η θεώρηση των οποίων διενεργήθηκε από το χρόνο έναρξης παραγωγικής λειτουργίας του υποσυστήματος Κ.Β.Σ. − TAXIS και όχι τα στοιχεία που θεωρήθηκαν προ του TAXIS. Επίσης να διευκρινίσετε ότι τα βιβλία δε ακυρώνονται σε καμία περίπτωση.


Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                
Δόβελος Ιωάννης  

Ο Γεν. Γραμματέας
Φιλίππου Κων/νος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | March 27, 2012 5:48 PM | Reply
ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥ 3 ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ.
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Α.. ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ
ΝΑ ΑΚΥΡΩΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΧΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ
ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΚΟΠΗ !!!!!
ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ "ΔΙΑΚΟΠΕΣ" ΕΚΕΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥ
image description hronisx | March 27, 2012 6:47 PM | Reply
Εμένα μου έτυχε το εξής. Είχα μία επιχείρηση με εμπόριο ενδυμάτων με έναρξη τον Φεβρουάριο του 1993. Πήγα πρίν δέκα μέρες για να κάνω διακοπή εργασιών και μου βρήκαν μία ακατάθετη εκκαθαριστική ΦΠΑ του έτους 1997!!
image description Your Name | March 27, 2012 6:12 PM | Reply
ζητάμε να βγάλουν διευκρινιστική για να καταλάβουν τα αυτονόητα...τα πάνω κάτω στους ορόφους στην διακοπή να τα κάνουμε;
image description ΑΘΑΝΑΣΙΑ____ | March 27, 2012 6:01 PM | Reply
αυτή είναι η καθημερινότητα στις περισσότερες ΔΟΥ: ατελειωτες ουρές για να κανεις διακοπη σε μια επιχειρηση.Φυσικά κάτι θα εχει ξεχαστει να υποβληθει κοκ συν το ενα συν το άλλο...αποτέλεσμα: σύνηθες προστιμα των 50,100,150 ευρώ τουλάχιστον συν και κανα 300αρι για κανα χαμένο μπλοκάκι ! γυρω στην 500αρα! Ετήσια αμοιβη λογιστή στην επαρχία για ένα μικρό τέτοιο Β΄? 450-500 ευρώ!οποτε καταλαβαινετε τι φύρα ζημία και σπάσιμο ειναιι!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο