Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε ιατρεία και καταστήματα

Περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε ιατρεία και καταστήματα


Τρεις περιπτώσεις φοροδιαφυγής από γιατρούς, οι οποίοι δεν έκοβαν αποδείξεις, εντόπισε η Οικονομική Αστυνομία σε ελέγχους που έκανε, μέσα σε δύο ημέρες. Το ίδιο διαπιστώθηκε και για καφετέριες και άλλες επιχειρήσεις, που ακολουθούσαν την ίδια πρακτική.

Οι έλεγχοι έγιναν στις 21 και 22 Μαρτίου και εντοπίστηκαν:

- Στις 21.03.2012, σε έλεγχο που έγινε σε δερματολόγο- αφροδισιολόγο στον Πειραιά, αποδείχθηκε ότι δεν έκοβε αποδείξεις στους ασθενείς του, δεν τηρούσε σωστά το βιβλίο εσόδων- εξόδων και δεν τηρούσε και το Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών.

- Στις 22.03.2012, μετά από ανώνυμη καταγγελία, βρέθηκε να λειτουργεί παιδοδοντιατρείο στο Γαλάτσι χωρίς να έχει άδεια λειτουργίας, ενώ δεν υπήρχε και βιβλίο εσόδων- εξόδων.

- Την ίδια ημέρα σε έλεγχο σε παιδίατρο που συστεγάζεται με τον παιδοδοντίατρο, οι ελεγκτές ανακάλυψαν ότι υπήρχαν εγγραφές προγενέστερες της ημερομηνίας θεώρησης στο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών, δεν καταχωρούνταν οι ασθενείς στο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών και ο γιατρός άλλα έπαιρνε και άλλα έκοβε στην απόδειξη.

- Πάλι την ίδια ημέρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, έκαναν ελέγχους σε 18 επιχειρήσεις σε Ηλιούπολη, 'Αγιο Αρτέμιο, Δάφνη και Αργυρούπολη. Σε πέντε από αυτές διαπιστώθηκε ότι:

- Σε καφετέρια, σε 7 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης.

- Σε καφενείο, σε 9 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης.

- Σε καφετέρια, σε 4 περιπτώσεις δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις λιανικής πώλησης.

- Σε ενεχυροδανειστήριο, πλημμελής τήρηση του προβλεπόμενου ενιαίου βιβλίου και

- Σε πλυντήριο-λιπαντήριο 7 αυτοκίνητα δεν είχαν καταχωρηθεί κατά την είσοδό τους στο βιβλίο εισερχομένων ΙΧ.

Όλοι οι παραπάνω θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πηγή: Express.gr




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Μαρτίου 27, 2012 11:07 π.μ. | Reply
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ...... ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ 2 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20.000 ΠΕΡΙΠΟΥ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΟΒΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ...... ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ........
image description No name | Μαρτίου 27, 2012 11:50 π.μ. | Reply
Οι 300 φταίνε που όλη η Ελλάδα φοροδιαφεύγει! Ελλάς Ελλάς η χώρα της ... λεβεντιάς;
image description Your Name | Μαρτίου 27, 2012 1:49 μ.μ. | Reply
ΠΑΛΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΟΨΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙΑ ΚΑΦΕ 3 ΕΥΡΩ..
image description georkar | Μαρτίου 27, 2012 2:00 μ.μ. | Reply
Γιατι εσυ τι περιμενες?
image description gkazan | Μαρτίου 27, 2012 3:10 μ.μ. | Reply
Να σου πω και εγώ για "μικροεπιχειρηματία" που στις 25/03 Κυριακή, βγήκαμε οικογενειακώς λόγω εορτής και εάν δεν επιμέναμε δεν θα παίρναμε απόδειξη...Η οποία τελικά αποδείχθηκε οτι ήταν συρραφή αποδείξεων άλλων τραπεζιών και απλά τα άθροισαν για να "ερθει" το σύνολο στον λογαριασμό μας. Σε όλους έφερναν το δελτίο παραγγελίας και τα ρέστα διπλωμένα. Είδα τα "αφεντικά" 3-4 άτομα να κάνουν αθροίσεις για να μας δώσουν απόδειξη... Τώρα με πόσες κατάρες να έφυγα από κει, αυτοί το ξέρουν. Υ.Γ. Το μαγαζί ήταν ΓΕΜΑΤΟ πρίν πάμε και αφού φύγαμε... Τα συμπεράσματα δικά σας.
image description Your Name | Μαρτίου 27, 2012 3:13 μ.μ. | Reply
Γιατι δεν κανετε εναν ελεγχο στους βουλευτες και τις οικογένειές τους να δείτε ποσοι αγοράσαν την τελευταια δεκαετια ακινητα με την αντικειμενικη αξια στα συμβολαια και οχι την πραγματικη?
Θα μου πειτε αυτα δεν γίνονται.
Με όποιο δάσκαλο καθήσεις .........
image description gkazan | Μαρτίου 27, 2012 3:41 μ.μ. | Reply
Εδώ ο άλλος ο Ironman (Σιδερένιος) αγόρασε ένα ΚΩΛΟΣΠΙΤΟ αξίας 1,6 Δισ δρχ για ψίχουλα και με δάνειο από τον Πρόεδρα τον Παπούλια (Θυμάμαι το οικόπεδο είχε αποτιμηθεί σε τουλάχιστον μισό ΔΙΣ δρχ)...και θες να ασχοληθούμε με τους βολευτές που κατάφεραν να πείσουν τους πωλητές να τα δώσουν στην αντικειμενική; (Εδώ μου ήρθε περίπτωση ατόμου που μετέφερε εκτός Ελλάδος το 2009 1 εκατομμύριο ευρώ από πώληση ακινήτου, η οποία δηλώθηκε στην αντικειμενική αξία στην δήλωση-ήτοι 1/5 του ποσού...και ζητά τρόπο κάλυψης)...
image description komis | Μαρτίου 27, 2012 7:50 μ.μ. | Reply
Όσοι παρανομούν δικαίως και να πληρώσουν! Όμως απέναντι στο νόμο ΕΙΜΑΣΤΕ όλοι ίσοι και όχι μερικοί ..... να έχουν νομοθετήσει ασυλία για τους εαυτούς τους! Και επειδή οι ίδιοι, όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχαν σε δικά τους πάρτυ και δεν τους ενδιέφερε στην ουσία η πορεία αυτής της χώρας και φυσικά γράψανε τους ελεκτικούς μηχανισμούς στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τώρα στοχοποιούν για ακόμα μια φορά συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, αύριο θα στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια σε άλλες κοινωνικές ομάδες μέχρι να μας οδηγήσουν σε διάλυση της κοινωνικής μας συνοχής, αποπροσανατολισμό και αποχαύνωση! Καλή η αλίευση της "συμπαθούς αθερίνας" αλλά εγκληματική η ασυλία του "φαταούλα μεγαλοκαρχαρία" της τρύπας των κρατικών εσόδων.......
image description Your Name | Μαρτίου 29, 2012 12:12 μ.μ. | Reply
Δεν έχει σημασία τι κλέβει κάποιος αλλά αν η πράξη είναι ηθική, θεμιτή, εν τέλει κοινωνικά αποδεκτή. Άλλους αξίωσε ο μεγαλοδύναμος να κλέβουν μίζες για υποβρύχια, άλλους τον φόρο από τους καφέδες και άλλους χαρτί υγείας από τα αποθέματα νοσοκομείων. Εμένα κάτι μου λέει ότι η κουλτούρα είναι ακριβώς το ίδιο κατακριτέα, αντικοινωνική. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αν ο μεγαλοδύναμος είχε αξιώσει αυτόν που κλέβει το χαρτί υγείας από το νοσοκομείο να είχε πόστο στις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων αυτόματα το χαρτί υγείας θα γινόταν μίζα υποβρυχίου (αυτό μπορεί να κλέψει, αυτό κλέβει). Επιτέλους ας καταλάβουμε ότι δεν είναι επιλογή μιας κοινωνίας ο καθένας να οριοθετεί προσωπικά ,συγκριτικά με τους γύρω του πόσο δικαιούται να κλέβει – δεν δικαιούται να κλέβει.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο