Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Διαμαρτυρία της ΠΟΦΕΕ για την επερχόμενη αλλαγή της περιόδου υποβολής των ΑΠΔ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94


Προς τον:
      ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κο Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ

Κοινοποίηση:
-    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κο ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ
-    ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ κο ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
-    ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κο ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ
-    ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Ι.Κ.Α. – Τ.Ε.Α.Μ. κο ΡΟΒΕΡΤΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ
-    ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
-    ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κα ΑΘΗΝΑ ΔΡΕΤΤΑ
-    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
-    Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ
-    Πρόεδρο της Ε.Σ.Ε.Ε. κο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΟΡΚΙΔΗ
-    Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων 

Αρ. Πρωτοκ.  Εξερχόμενου: 070
Αθήνα: 23 Μαρτίου 2012
Θέμα : 

Τροποποίηση των άρ. 15Α και 16 του Κανονισμού Ι.Κ.Α. περί των καταληκτικών ημερομηνιών για υποβολή της Α.Π.Δ. όπως ισχύουν από 1/1/2010 βάσει της απόφασης Φ11321/12352/1071/ΦΕΚ τ.Β’ 1277/29-06-2009 με ανάλογη διαμόρφωση του άρθρου 35 του υπό κατάθεση νομοσχεδίου του Υπουργείου σας.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και δύο χρόνια αιτούμεθα, και ανά τρίμηνο, σταθερά την τροποποίηση των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής της Α.Π.Δ. που ορίσθηκαν με την ως άνω Υ.Α. και τον καθορισμό ως καταληκτικής ημερομηνίας για την Α.Π.Δ. την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα.
Και αυτό γιατί με τον ισχύοντα κανονισμό ορίζονται καταληκτικές ημερομηνίες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ για ημέρες συνήθους αργίας (ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ) ή επισήμων ΑΡΓΙΩΝ.
Αυτό το «πρωτοφανές» συμβαίνει μόνον με τις καταληκτικές ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής της Α.Π.Δ. καθώς ακόμη και το Υπουργείο Οικονομικών έχει προσαρμόσει τις καταληκτικές ημερομηνίες της υποβολής στο Taxis σε αυτές των εργασίμων ημερών.
Και χθες διαβάσαμε έκπληκτοι ότι στο υπο κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου σας και συγκεκριμένα στο άρθρο 35 (Υποβολή ΑΠΔ) προτείνεται  όχι μόνον η μηνιαία υποβολή της Α.Π.Δ. αλλά και η διατήρηση της ίδιας μεθόδου καθορισμού των καταληκτικών ημερομηνιών .

Όλοι εμείς λοιπόν που αποτελούμε τους «χειριστές» του ΙΚΑΝΕΤ δηλώνουμε προκαταβολικά την αδυναμία μας αλλά και την άρνησή μας να υπηρετήσουμε την λογική της εξόντωσης της ανθρώπινης φύσης μας και της μετατροπής μας σε απρόσωπες επεκτάσεις υπολογιστικών μηχανών.
    Λέμε ΝΑΙ στην έγκαιρη διασταύρωση των πληροφοριών ως προς την συνέπεια καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, αν και ο μήνας είναι υπερβολικός , καθώς οι επιχειρηματίες, εν μέσω της κρίσης, «παραβλέπουν» την υποχρεώσή τους να μας δώσουν έγκαιρα τα ασφαλιστικά ημερομίσθια των εργαζομένων τους καθώς ούτως ή άλλως δεν καταβάλλουν το σύνολο των αμοιβών ή αδυνατούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές .
    Όμως λέμε ΟΧΙ στην φυσική εξόντωσή μας λόγω της, πρόδηλης, αδυναμίας του μηχανογραφικού συστήματος του IKANET  να υποστηρίξει την ταυτόχρονη υποβολή όλων των Α.Π.Δ. τις τελευταίες ημέρες του μήνα.

Προτείνουμε την διατήρηση της τρίμηνης υποβολής και στην χειρότερη περίπτωση την θέσπιση της δίμηνης ενώ σε κάθε περίπτωση διεκδικούμε τον καθορισμό σαν καταληκτική ημερομηνία την τελευταία ημέρα του μήνα που ακολουθεί την λήξη του τριμήνου ή το λιγότερο του διμήνου.
Τον τρόπο της διεκδίκησης του αιτήματός μας για αλλαγή των καταληκτικών ημερομηνιών είναι ανάγκη να μην τον αναλογισθούμε σήμερα και να επικρατήσει η κοινή λογική και να συνεχισθεί η καλή, όπως έως σήμερα, συνεργασία του Υπουργείου και της Διοίκησης του Ι.Κ.Α. με τον Κλάδο μας καθώς μόνον έτσι το Ι.Κ.Α. μπορεί  να υλοποιήσει αυτά που σχεδιάζονται.
Είτε το παραδέχονται οι συντάκτες του νομοσχεδίου είτε όχι η υλοποίηση όλων των διατάξεων που αφορούν σύντμιση περιόδων υποβολής Α.Π.Δ. μπορεί να γίνει μόνον με την συνεργασία του I.K.A. με τον Κλάδο μας, που με τεράστιο οικονομικό κόστος έχει στηρίξει την μηχανογράφηση του Ο.Π.Σ. Ι.Κ.Α. την προηγούμενη 10ετία αλλά πλέον οι οικονομικές συνθήκες μας έκαναν «αδύναμους» στο να ακολουθούμε κάθε εφάνταστο διοικητικό σχεδιασμό.
Όχι απλά χωρίς κανένα οικονομικό κίνητρο αλλά και με αντικίνητρα που μας οδηγούν να διανυκτερεύουμε στα γραφεία μας και να είμαστε, ελέγξτε τα στατιστικά δεδομένα, οι «καλύτεροι πελάτες» των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας που «δεν» παρέχει πλέον ο Ο.Α.Ε.Ε. , καθώς οι καρδιολόγοι, σε όλη την Ελλάδα, εισπράττουν 10€ κάθε μήνα για την έκδοση συνταγής για τα χαπάκια πίεσης που σχεδόν όλοι - με προϋπηρεσία πάνω από 10 έτη - λαμβάνουμε καθημερινά.

Εκ μέρους όλων ευχαριστούμε για τον εξορθολογισμό των προσαυξήσεων λόγω εκπρόθεσμης υποβολής της Α.Π.Δ. (που προβλέπει το νομοσχέδιο) αν και πρέπει να είναι μια τυπική διαδικασία η «εμπρόθεσμη» υποβολή της και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα διαβάσουμε την σχετική τροποποίηση στο άρθρο 35 του νομοσχεδίου με τίτλο : «Ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της οδηγίας 2010/18/ΕΕ του Συμβουλίου της 8ης Μαρτίου 2010 ......... και άλλες διατάξεις».  

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
            
Πανίδης  Αβραάμ                                                       Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description babiscook | Μαρτίου 23, 2012 5:52 μ.μ. | Reply
Απλά, να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον συντάκτη της ανωτέρω επιστολής εκ μέρους της ΠΟΦΕΕ, για τον κόσμιο, γλαφυρό οπωσδήποτε και αιχμηρό παράλληλα τρόπο, με τον οποίο διατύπωσε και απεικόνισε την ζωντανή πραγματικότητα ενός λογιστικού γραφείου. Εύγε! Ίσως η φωνή της επιστολής να φτάνει σε ''ώτα μή ακουόντων'', αλλά η ευπρέπεια και η αξιοπρέπεια που απηχεί, είναι αξίες που πρέπει (αν χρειαστεί) να χάνονται μόνο σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις. Και ο καθένας μας άλλωστε εύχεται, ποτέ να μην έρθουν ...
image description taxmethod | Μαρτίου 23, 2012 5:01 μ.μ. | Reply
NA KAI MIA FORA MIA DYNAMIKI ANTIDRASI.....EYGE!!!!!!KEEP GOING..
NOMIZAME OTI DEN YPARXETE SAN SWMATEIO
image description Your Name | Μαρτίου 23, 2012 5:21 μ.μ. | Reply
να μην υποκυψουμε με τιποτα σε μηναια
image description xristosnlogist | Μαρτίου 23, 2012 7:51 μ.μ. | Reply
Οι νομοθέτες έχασαν το μέτρο ίσως και να μην έχουν αντίληψη της πραγματικότητας και της κατάστασης που βρίσκονται οι επιχειρήσεις....παιδιά ηρεμία, δεν θα τρελαθούμε επειδη το θέλουν κάποιοι, η φοροδιαφυγή δεν βρίσκεται στην τρίμηνη ΑΠΔ, Ας μαζέψουν τις εισφορές τις παλιότερες εκεί στο ΙΚΑ , και αν λεω αν τις μαζέψουν τότε συζητάμε για τίς ΑΠΔ.......Σε περίπτωση που δεν μας ακουσουν και αποφασίσουν ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ας εξαγγείλει η ΠΟΦΕΕ μια μαζική ΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΠΔ και να την τηρήσουμε όλοι..........Μπράβο στην έγκαιρη αντιδραση ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ και ας την μιμηθουν και οι υπόλοιποι σύλλογοι του κλάδου μας ανά την επικράτεια
image description Your Name | Μαρτίου 23, 2012 8:10 μ.μ. | Reply
για το σαββατοκυριακο που ειναι κλειστο το taxisnet θα πειτε τιποτα??τις καθημερινές με τα τηλέφωνα και τα τρεχοντα δεν προλαβαινουμε να στειλουμε Ε7,Φ1,Ε9.τα σουκου ειχαμε που είχε ησυχια και βγαζαμε δουλεια.
image description Γιωργος | Μαρτίου 24, 2012 10:35 π.μ. | Reply
Εχω 7 χρονια προυπηρεσια.. Σε 3χρονια θα παιρνω χαπια; Αν σε 2 χρονια σταματησω απο το επαγγελμα θα τη γλυτωσω;; Εγω βλεπω με καλο ματι τη μηνιαια καταθεση αν βεβαια γινει οπως με το φπα, να σου βγαζει ταυτοτητα πληρωμης και να πληρωνεις τις εισφορες..
image description NikosAcc | Μαρτίου 24, 2012 3:17 μ.μ. | Reply
Νομίζω πως για άλλη μία φορά, η πολιτική ηγεσία της χώρας μας, αποδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την πολύχρονη ανυπαρξία και ανεπάρκειά της. Κατά την προσφιλή δε τακτική της, επιρρίπτει την ευθύνη της ανικανότητάς της να αντιμετωπίσει τις συστημικές αδυναμίες του γραφειοκρατικού και αντιαναπτυξιακού τέρατος που δημιούργησε, στους λογιστές, τους εργοδότες και κατ' επέκταση στις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Δεν φταίνε δηλαδή αυτοί που κοντόφθαλμα νομοθετούν αλλά εμείς που δεν εφαρμόζουμε τα ανεφάρμοστα. Θα "τολμήσω" δε να προδικάσω το πασιφανές, ότι δηλαδή, όσο η άσκηση της νομοθετικής εξουσίας απολαμβάνει ασυλίας, τόσο το εκτελεστικό κομμάτι της θα φροντίζει στη διατήρηση του πελατειακού χαρακτήρα της. Αγαπητοί συνάδελφοι, νομίζω πως κατά τα λοιπά ματαιοπονούμε. Όσο ο κλάδος μας, που επωμίζεται μοιραία τη μερίδα του λέοντος κατά το τμήμα που του αναλογεί, στην "προσπάθεια" ανοικοδόμησης της χώρας μας, απέχει από τη συμμετοχή στα κέντρα λήψεως αποφάσεων, τόσο η ύφεση θα απλώνει το πέπλο της στη συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού. Νομίζω ότι η οικονομική κρίση, ανέδειξε απερίφραστα την επίσης πολύχρονη κρίση ηγεσίας που αντιμετωπίζει το Έθνος μας. Κανείς μας δεν θέλει να κληροδοτήσει για άλλη μία φορά στην επόμενη γενεά μια κοινωνία στη σημερινή της μορφή. Κανείς όμως από αυτούς που είχαν και έχουν την ευθύνη παροχής οξυγόνου στην ελπίδα, δεν κοίταξε το δάσος μας παρά μόνο το δέντρο του.
Συγχαρητήρια λοιπόν στην ΠΟΦΕΕ για την επιστολή της, που αποτυπώνει τη σκληρή πραγματικότητα ενός λογιστικού γραφείου.
Ζητάω συγνώμη για έκδηλη αγανάκτησή μου, αλλά δεν ανέχομαι να υποτιμάται και η νοημοσύνη μου.
Καλό κουράγιο στους συναδέλφους και σε όλο τον κόσμο.
image description Αιρετικός | Μαρτίου 25, 2012 9:16 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι, λυπάμε αλλά δεν ξέρετε τι σας γίνεται.Να την κάνουμε ετήσια τότε την υποβολή για να την υποβάλουμε 1 φορά τον χρόνο.Άσε που με το νομοσχέδιο μειώνονται και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβλής(από 10% σε 3%) υποβολής.Και πως γίνεται εγώ να έχω μιλήσει με ένα καρο συναδέλφους και όλοι να θέλουν μηναία υποβολή.. Άλλα είναι τα προβλήματα όχι αυτό.
image description sarimarina | Μαρτίου 26, 2012 10:17 π.μ. | Reply
μπραβο στην ποφεε! αναρωτιεμαι... ο κυριος αιρετικος... μεποιους συναδελφους μιλησε και ποιοι ειναι αυτοι που το δεχονται ως εστω εφικτο το μετρο????????
image description γιώργος | Μαρτίου 26, 2012 1:41 μ.μ. | Reply
δηλαδή όλοι θέλουν να πηγαίνουν και χαρτιά επιδότησης κάθε μήνα:

Γιατι οι μηνιαίες υποβολές ΑΠΔ θα έχουν ΚΑΙ αυτή την συνέπεια ..
image description ΑΛΕΚΟΣ__49__ | Μαρτίου 26, 2012 12:29 π.μ. | Reply
ενας απλός λογιστής έχει ως σοβαρότερο πρόβλημα ότι όλες αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις φορτωθεί χωρίς να μπορεί να πληρωθεί επιπλέον απο τους πελάτες του οι οποίοι συχνά αγνοούν εκ του πονηρού για όσα γίνονται.
image description Your Name | Μαρτίου 26, 2012 10:45 π.μ. | Reply
Σχολιάστε
image description KOMNINOS | Μαρτίου 26, 2012 10:34 π.μ. | Reply
etsi prepei pleon na milame kai na apaitoume ta dikaiomata mas os logistes kai ergazomenoi! bravo !!!!!!!
image description Αιρετικός | Μαρτίου 26, 2012 11:45 π.μ. | Reply
Μάλλον θα ξεχάσατε ότι κατά την πρώτη εφαρμογή της ΑΠΔ η υποβολή ήταν μηνιαία. Δεύτερον.Οι υποχρεώσεις του μήνα πρέπει να κλείνουν άμεσα για λόγους καλής λειτουργίας και οργάνωσης.Που μάθατε να δουλεύετε βρε συνάδελφοι.........
Που σας χαλάει δηλ η μηνιαία υποβολή.Εξ άλλου όσο ποιό μεγάλο είναι το χρονικό διάστημα της ΑΠΔ , τόσο ποιό δύσκολη είναι η συμφωνία της. Εκτός εαν -πράγμα μάλλον πολύ πιθανό-την στέλενεται χωρίς να την δείτε καν.
ΗΜΑΡΤΟΝ
image description babiscook | Μαρτίου 26, 2012 3:38 μ.μ. | Reply
Αιρετικέ ''συνάδελφε'' ψάχνουν για Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Εργασίας, πας; Φαντάζομαι ότι θα έχεις πολλές ιδέες να τους δώσεις... ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!!!!!!!
image description ΒΑΓΓΕΛΗΣ | Μαρτίου 26, 2012 3:05 μ.μ. | Reply
ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΩΣΗΣ Η ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΨΙΧΟΥΛΑ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!!!!!!
Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΥΡΙΟΙ: ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΑΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ !!!!!!!!
ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!
ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΕΜΕΙΝΕ, ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΑΠΔ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΙΑΙΟΣ ΕΙΤΕ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟΣ!!!! ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΙΑΙΑ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝΕ ΠΑΛΙΑ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ, ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ..
image description Αιρετικός | Μαρτίου 26, 2012 5:06 μ.μ. | Reply
Αγαπητέ συνάδελφε babiscook ,ασχολήσου καλυτερα με την μαγειρικλη γιατί από λογιστικά , εσύ και οι άλλοι .............................
Να πείτε στην ΠΕΦΟΕ να ζητήσει να υποβάλουμε ΑΠΔ ΚΑΘΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ.
image description Γιάννης Μ. | Μαρτίου 27, 2012 6:52 μ.μ. | Reply
Αιρετικέ το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό.
image description Your Name | Μαρτίου 27, 2012 6:10 μ.μ. | Reply
Ξέχασα και το άλλο.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΝΔ.Για ακόμη καλύτερα νομοσχέδια, από ανεπάγγελτα κομματόσκυλα.
image description Your Name | Μαρτίου 27, 2012 8:43 μ.μ. | Reply
Mόλις τελείωσα το μαγείρεμα φίλε Αιρετικέ. Το δικό μου πρόβλημα δεν είναι αν θα φέυγει η ΑΠΔ τρίμηνο ,μήνα ή εβδομάδα. Εγώ προβληματίζομαι γιατί ποτέ δεν ερωτηθήκαμε ως κλάδος απο κανένα μαλάκα γραφειοκράτη για τίποτα. Ακόμα περισσότερο γιατί κάθε φορά που έρχεται ενα mail τρέμει η ψυχή μου για την παπαριά που θα γράφει και τη νέα ημερομηνία που θα προκύψει από το πουθενά.Τέλος το χειρότερο όλων είναι η ασυνενοησία μας , του κλάδου μας λέω, που όντας αυτοί που σέρνουμε το κάρο βουλιάζουμε συνέχεια στην απαξίωση γιατί θέλουμε ο καθένας από ένα σύλλογο να μας εκπροσωπεί. Πάω να συνεχίσω το μαγείρεμα , μάλλον θα είναι πιο ουσιαστικό από το να γράφω εδώ...
image description Aιρετικός | Μαρτίου 28, 2012 10:49 π.μ. | Reply
Τώρα τα λες καλά.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο