Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Το IASB δημοσιεύει Ανακοίνωση για τις σχέσεις συνεργασίας του.

Η Ανακοίνωση προσδιορίζει ένα πεδίο δραστηριοτήτων τις οποίες το IASB και όσοι ορίζουν λογιστικά πρότυπα σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο πιστεύουν ότι θα πρέπει να αναλάβουν με σκοπό τη διευκόλυνση της υιοθέτησης ή της σύγκλισης με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ) που εκδίδονται από το IASB.....

Η Ανακοίνωση προσδιορίζει ένα πεδίο δραστηριοτήτων τις οποίες το IASB και  όσοι ορίζουν λογιστικά πρότυπα σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο πιστεύουν ότι θα πρέπει να αναλάβουν με σκοπό τη διευκόλυνση της υιοθέτησης ή της σύγκλισης με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ) που εκδίδονται από το IASB.

Το Συμβούλιο των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) δημοσίευσε σήμερα μια Ανακοίνωση Βέλτιστης Εφαρμογής: σχέσεις συνεργασίας μεταξύ του IASB και άλλων  σωμάτων που ορίζουν Λογιστικά Πρότυπα. Η Ανακοίνωση προσδιορίζει ένα πεδίο δραστηριοτήτων τις οποίες το IASB και όσοι ορίζουν λογιστικά πρότυπα σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο πιστεύουν ότι θα πρέπει να αναλάβουν με σκοπό να διευκολύνουν την υιοθέτηση ή τη σύγκλιση με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ) που εκδίδονται από το IASB.

Οι προσδιοριζόμενες δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

- επικοινωνία, τόσο ανάμεσα σε εκείνους που ορίζουν τα πρότυπα και τα συστατικά μέρη τους όσο και ανάμεσα σε αυτούς τους ίδιους που τα ορίζουν.

- ανάπτυξη  σχεδίων (project development), συμπεριλαμβανομένων των τρόπων με τους οποίους άλλοι που ορίζουν λογιστικά πρότυπα μπορούν να βοηθήσουν το IASB στην εξέλιξη συγκεκριμένων projects.

- εισροή πληροφοριών στα συμβουλευτικά έγγραφα του IASB.

- οι επεξεργασίες και οι προσεγγίσεις τις οποίες άλλα σώματα που ορίζουν λογιστικά πρότυπα μπορεί να χρησιμοποιούν κατά την υιοθέτηση ή τη σύγκλιση με τα ΔΠΧΠ.

- συνεργασία στην ανάπτυξη των Διερμηνειών των ΔΠΧΠ.

Καλωσορίζοντας την Ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του IASB, Σερ David Tweedie είπε:

Αυτή η Ανακοίνωση είναι μια επιπλέον απόδειξη των ενισχυμένων δεσμών ανάμεσα στα σώματα που ορίζουν λογιστικά πρότυπα σε όλον τον κόσμο καθώς και της αυξανόμενης δέσμευσης ανάμεσά τους για τη δημιουργία ενός απλού συνόλου υψηλής ποιότητας παγκόσμιων λογιστικών προτύπων. Η Ανακοίνωση θα αποτελέσει πολύτιμη βοήθεια στον αυξανόμενο αριθμό των χωρών -σήμερα περισσότερες από 100- οι οποίες έχουν ήδη αποφασίσει να υιοθετήσουν ή να συγκλίνουν με τα ΔΠΧΠ, και θα παράσχει τόσο οδηγίες όσο και επιπλέον ώθηση σε εκείνες που σχεδιάζουν να το πράξουν στο μέλλον.

Μπορείτε να κατεβάσετε την Ανακοίνωση δωρεάν από το δικτυακό τόπο του IASB (/about/workingrelationships.asp).
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο