Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Επιστολή του Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. προς τον Υ.Ο. για παράταση διόρθωσης δηλώσεων Ε9

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
 
Δωδεκανήσου 7 / 2310-513875 / [email protected] / www.solnth.gr
                      
Θεσσαλονίκη, 21-3-2012

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 
ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ

ΘΕΜΑ: Παράταση διόρθωσης δηλώσεων Ε9 προηγουμένων ετών 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η διαμόρφωση του περιουσιολογίου των φορολογουμένων, την οποία δε μπόρεσε μέχρι τώρα να ολοκληρώσει το Υπουργείο Οικονομικών, είναι μια διαδικασία με πολλά προβλήματα. Την εργασία αυτή καλούνται τελικά να φέρουν εις πέρας οι Λογιστές – Φοροτέχνες σε συνεργασία με τους φορολογουμένους, που θα πρέπει να επισκεφθούν τα Λογιστικά γραφεία ώστε να δώσουν τις απαραίτητες διευκρινήσεις. Με επιστολές μας σας είχαμε επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι οι διορθώσεις των δηλώσεων Ε9 προηγούμενων ετών δε είναι δυνατό να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω και του φόρτου εργασίας της περιόδου αυτής. Η αποφυγή υπέρμετρης ταλαιπωρίας επαγγελματιών και φορολογουμένων απαιτεί την παράταση της προθεσμίας τουλάχιστον μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012. 

Κ. Υπουργέ,

Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν παραβλέπει το γεγονός ότι θα πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη στους φορολογουμένους καθώς και να συμβάλλει στη δημιουργία φορολογικής συνείδησης. Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν επιτυγχάνεται όταν οι ήδη σύντομες προθεσμίες,  συντομεύονται εκ νέου και μάλιστα την τελευταία στιγμή. 
 
Θεωρούμε ότι η παράταση της ως άνω προθεσμίας είναι απαραίτητη.

Με εκτίμηση,

Ο Γενικός Γραμματέας                                  
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                       

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 5:16 μ.μ. | Reply
ΜΕΧΡΙ 31/12/2030
image description ΛΟΓΙΣΤΗΣ | Μαρτίου 21, 2012 7:59 μ.μ. | Reply
Η εταιρεία που ανελαβε την καταχώρησε πήρε 10 μυρια ( με δύο συμβασεις, όπως είπε στη βουλη ο ΥΠΟΙΚ) και δεν την τελείωσε, πως έχουν απαιτηση απο τον κόσμο και τους λογιστές να φτιάξουν αυτό που άλλοι πληρωθήκανε και δεν έκαναν?

image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 7:33 μ.μ. | Reply
Σχολιάστε
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 7:27 μ.μ. | Reply
eleos koprites
image description DimitrisD | Μαρτίου 22, 2012 7:10 π.μ. | Reply
Τι παράταση ρε; Όχι να μην δώσουν παράταση. Η να το κάνουν αυτοί η να μας πληρώσουν για τον κόπο μας! ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, να πληρωνόμαστε για την δουλειά μας θέλουμε!
image description Your Name | Μαρτίου 22, 2012 9:47 π.μ. | Reply
καμία παράταση να κλέισουν το σύστημα να δούμε πόσα ΕΤΑΚ θα στείλουν,
τέλος το τσάμπα.
image description Your Name | Μαρτίου 24, 2012 10:59 π.μ. | Reply
Δεν μπορώ να καταλάβω τόσα χρόνια γιατί υπάρχρει η αρωστη νοοτροπία , τον λογιστή να τον θεωρούν κλητήρα της υπηρεσίας !!!
image description Your Name | Μαρτίου 24, 2012 10:00 π.μ. | Reply
Δεν μπορώ να καταλάβω τόσα χρόνια γιατί υπάρχρει η αρωστη νοοτροπία , τον λογιστή να τον θεωρούν κλητήρα της υπηρεσίας !!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο