Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι νέοι πίνακες Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων – Κ.Β.Α.Ε.

21 Μάρτιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Κοινοποιήθηκαν με εγκύκλιο του ΙΚΑ οι νέοι πίνακες Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Η κοινοποιούμενη απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 17 του Ν. 3863/2010, αντικαθιστά εξ ολοκλήρου την παρ. 1 του άρθρου 104 του Κανονισμού Ασφάλισης του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ..

Συνεπώς, από 1/1/2012 μόνο οι απασχολούμενοι στις συγκεκριμένες εργασίες και ειδικότητες ασφαλίζονται κατά τον Κανονισμό Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Κ.Β.Α.Ε.), με την προϋπόθεση ότι η απασχόλησή τους παρέχεται κατά κύριο λόγο στις υπόψη εργασίες και ειδικότητες, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 104 του Κανονισμού Ασφάλισης του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ..
Από την ίδια ημερομηνία οφείλεται η πρόσθετη εισφορά Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων κύριας και επικουρικής ασφάλισης επί των αποδοχών των απασχολουμένων στις εργασίες και ειδικότητες που καλύπτονται από τον νέο Πίνακα Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Για τους απασχολούμενους σε εργασίες και ειδικότητες, οι οποίες εξαιρέθηκαν από τον Κ.Β.Α.Ε., παύει από 1/1/2012 η υποχρέωση καταβολής της ανωτέρω εισφοράς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εάν μέχρι 31/12/2011 δεν είχαν συμπληρώσει στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι «παλαιοί ασφαλισμένοι» 3.600 ημέρες ασφάλισης ή οι «νέοι ασφαλισμένοι» 3.375 ημέρες ασφάλισης.

Αντίθετα, για όσους είχαν συμπληρώσει τις ανωτέρω ημέρες ασφάλισης μέχρι 31/12/2011, συνεχίζεται η ασφάλισή τους κατά τον Κ.Β.Α.Ε.
έστω και αν εξαιρέθηκε η εργασία ή η ειδικότητά τους από τον Κανονισμό.

Η σχετική απόφαση



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης