Ειδήσεις Υπενθυμίσεις

Οι νέοι πίνακες Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων – Κ.Β.Α.Ε.

Κοινοποιήθηκαν με εγκύκλιο του ΙΚΑ οι νέοι πίνακες Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Η κοινοποιούμενη απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 17 του Ν. 3863/2010, αντικαθιστά εξ ολοκλήρου την παρ. 1 του άρθρου 104 του Κανονισμού Ασφάλισης του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ..

Συνεπώς, από 1/1/2012 μόνο οι απασχολούμενοι στις συγκεκριμένες εργασίες και ειδικότητες ασφαλίζονται κατά τον Κανονισμό Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Κ.Β.Α.Ε.), με την προϋπόθεση ότι η απασχόλησή τους παρέχεται κατά κύριο λόγο στις υπόψη εργασίες και ειδικότητες, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 104 του Κανονισμού Ασφάλισης του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ..
Από την ίδια ημερομηνία οφείλεται η πρόσθετη εισφορά Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων κύριας και επικουρικής ασφάλισης επί των αποδοχών των απασχολουμένων στις εργασίες και ειδικότητες που καλύπτονται από τον νέο Πίνακα Βαρέων & Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Για τους απασχολούμενους σε εργασίες και ειδικότητες, οι οποίες εξαιρέθηκαν από τον Κ.Β.Α.Ε., παύει από 1/1/2012 η υποχρέωση καταβολής της ανωτέρω εισφοράς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εάν μέχρι 31/12/2011 δεν είχαν συμπληρώσει στα Βαρέα & Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι «παλαιοί ασφαλισμένοι» 3.600 ημέρες ασφάλισης ή οι «νέοι ασφαλισμένοι» 3.375 ημέρες ασφάλισης.

Αντίθετα, για όσους είχαν συμπληρώσει τις ανωτέρω ημέρες ασφάλισης μέχρι 31/12/2011, συνεχίζεται η ασφάλισή τους κατά τον Κ.Β.Α.Ε.
έστω και αν εξαιρέθηκε η εργασία ή η ειδικότητά τους από τον Κανονισμό.

Η σχετική απόφαση
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 5:54 μ.μ. | Reply
ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.............!!!!!!!!!!!!!
ΜΑ ΠΟΣΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ?ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ?
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 7:28 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΨΑΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ , ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ.
image description SCORPIOS | Μαρτίου 22, 2012 4:00 μ.μ. | Reply
ΟΛΑ αυτα τα ΣΟΦΑ, ΔΕΝ μπορουν να τα σκεφτουν εγκαιρα??? Ο πολύς Σπυροπουλος μας ειπε προχτες στα καναλια οτι το συστημα του ΙΚΑ ειναι προτυπο για την Ευρωπη!!!! Λιγη ντροπη..... Γιατι τοση γραφειοκρατία? Γιατι τοση ταλαιπωρια? Θελουν επχ/σεις? Θελουν ασφάλεια εργαζομένων? Θελουν ασφάλεια συνταξιουχων? ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ??? Διαλύστε το να πάει να γ@#$#%θεί!!
image description theo | Μαρτίου 22, 2012 10:14 μ.μ. | Reply
Οι άνθρωποι δεν παίζονται . Είναι φοβεροί . Κάνουν τον άνεμο κουβάρι !! Για τα ΒΑΡΕΑ έπρεπε από πέρσι το καλοκαίρι να έχουν φροντίσει , να δώσουν πληροφορίες , κωδικούς ειδικότητας , πακέτα κάλυψης, ειδικές περιπτώσεις . Που είναι κε Σπυρόπουλε η μείωση των πακέτων κάλυψης ? Που είναι η απλοποίηση της ασφάλισης ? Κάθε μέρα αυτοδιαψεύδεστε . ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ !!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο