Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Σ.Ε.Ε.Λ.Φ.Ο.-Ν. Καρδίτσας προς το Υ.Ο. σχετικά με το Ε9

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ)
Έτος ίδρυσης: 1999 Απόφ. Μον. Πρωτ. Καρδίτσας: 59 / 1999 
Ηρώων Πολυτεχνείου 16   43100   Καρδίτσα

Καρδίτσα 20.03.2012 

Κοινοποίηση:

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών: κ. Παντελή Οικονόμου
Γ.Γ. ΓΓΠΣ κ. Θ. Θεοχάρη
ΓΣΕΒΕ
ΠΟΦΕΕ
Σύλλογοι - Μέλη

…ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΟ  Ε-9…

Στα πλαίσια των κατά καιρούς προβλημάτων που δημιουργούνται, έχουμε αποφασίσει η συμπεριφορά μας να είναι ήπια, γιατί μόνο έτσι κερδίζεις, ή τουλάχιστον δε χάνεις το δίκιο σου.

Όμως κάποια στιγμή, η υπομονή έχει όρια. Και αυτά τα όρια τελειώνουν. Και όσο συνεχίζεται η αντιμετώπιση η οποία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καθοριστεί για πιο λόγο είναι αυτή που είναι, τόσο τα όρια της υπομονής εξαντλούνται όλο και περισσότερο.

Ανακοινώθηκε στις 02.03.12, παράταση μέχρι τις 30.03.12 της ηλεκτρονικής υποβολής των εντύπων Ε-9 Οικ. Έτους 2011.

- Προσπαθούμε καταρχήν να καταλάβουμε τι ακριβώς σημαίνει η παράταση αυτή. Γιατί μέχρι 30.03.12 και όχι π.χ. μέχρι 31.03.12;;; 
Ειλικρινά έχουμε μεγάλη απορία τι ακριβώς εξυπηρετεί η ημερομηνία αυτή.

- Από τη Γ.Γ.Π.Σ. ανακοινώθηκε ότι το σύστημα θα είναι κλειστό 23-25 Μαρτίου. Θεωρήθηκε άραγε ιδανικό το διάστημα αυτό γιατί έχουμε τελειώσει με τις υποβολές των ΦΠΑ ή γιατί ολοκληρώνεται ήπια η ροή των διορθώσεων των Ε-9;;;

- Έχουν υπάρξει ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων από πολλούς Συλλόγους από όλη την Ελλάδα, σχετικά με το Ε-9 και τον τρόπο που η σύνταξη του ζητείται, αλλά κανείς δεν ακούει τίποτε.  

- Ο ορισμός των καταληκτικών ημερομηνιών, προφανώς καθορίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι από τη ΓΓΠΣ. Απορία: Τελικά, υπάρχει κανείς που να τον έχει απασχολήσει, ο τρόπος υποβολής των εντύπων ηλεκτρονικά;;;; Είναι τελικά τόσο δύσκολο να βγει μια ανακοίνωση, με την οποία να ζητείται από τους φορολογούμενους να απευθυνθούν στο φοροτεχνικό τους, για τη διόρθωση των Ε-9;;; ΚΙ επειδή αυτό δεν είναι καλό για την αξιοπιστία του Υπουργείου, τι πιο λογικό, η προθεσμίες υποβολής-τροποποίησης-διόρθωσης των παλιών Ε-9 να είναι ίδιες με τις προθεσμίες των φετινών Ε-9 (Οικ. Έτους 2012). 

Η υποχρέωση που έχουμε αναλάβει έναντι των πελατών μας για το Οικ. Έτος 2011, είναι η υποβολή του Ε-9 με τις όποιες μεταβολές αυτό είχε. Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας πει, για ποιο λόγο μας απαγορεύεται η δυνατότητα υποβολής τους. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να εκλάβουμε το απαγορευτικό της υποβολής των Ε-9, αν πρώτα δεν κάνουμε έλεγχο και οριστικοποίηση των προηγουμένων ετών.

Εμείς κύριοι, για όλα τα προηγούμενα έτη, έχουμε συμπληρώσει και υποβάλλει τα Ε-9 των φορολογουμένων που απευθύνθηκαν στα γραφεία μας. Εφόσον λοιπόν θέλετε να συνταχθεί το περιουσιολόγιο μπορείτε να κάνετε τα αυτονόητα, ρητά και έντιμα:

-Αποσυνδέστε την υποβολή των παλαιοτέρων εντύπων Ε-9 .

-Λάβετε σοβαρά υπόψη ότι για τον έλεγχο και οριστικοποίηση των ακινήτων, θα πρέπει να βρίσκονται οι φορολογούμενοι παρόντες και να επιβεβαιώσουν την αναγραφή τους.

-Ανακοινώστε καταληκτική ημερομηνία ελέγχου και οριστικοποίησης του περιουσιολογίου, η οποία θα συνάδει τουλάχιστον με τις καταληκτικές ημερομηνίες των εντύπων Ε-9. 

-Μην αφήνετε υπονοούμενα αλλά τονίστε με ανακοίνωσή σας την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ των ακινήτων Δεν προκύπτει από πουθενά, υποχρέωση δικιά μας να ενημερώσουμε τους φορολογούμενους να τη δημιουργία του περιουσιολογίου. Με κίνδυνο μάλιστα να κατηγορηθούμε ότι το επιδιώκουμε μόνοι μας με απώτερο σκοπό την είσπραξη αμοιβών. 

-Όλος ο χρόνος που χάθηκε μέχρι τώρα, ψάχνοντας για αν υπάρχει υποχρέωση ή όχι, θα είχε αποφευχθεί εάν ρητά και ξεκάθαρα δηλώνατε την ανάγκη για έλεγχο από όλους τους φορολογουμένους. 

-Αφήστε κατά μέρους τους λεονταρισμούς υπό τη σκέπη της εξουσίας, και ασχοληθείτε μία φορά με το πραγματικό πρόβλημα αυτό της ενημέρωσης: φροντίστε να ενημερωθούν οι φορολογούμενοι για την ανάγκη δημιουργίας του περιουσιολογίου. Και φυσικά, όχι μέσα από e-mail. Γιατί τα e-mails αυτά εμείς τα λαμβάνουμε κι όχι οι φορολογούμενοι. Ή δεν το ξέρατε;;; 

Όσο σοβαρό είναι το έργο που εσείς επιτελείτε στο Υπουργείο και στις αρμόδιες Υπηρεσίες, εξίσου, αν όχι σοβαρότερο είναι το δικό μας έργο, που στο φινάλε ερχόμαστε και σε άμεση επαφή με τους πολίτες τους οποίους καλούμαστε να εξηγήσουμε τα μέτρα και τις αποφάσεις που παίρνετε.  Σταματήστε  επιτέλους να μας αντιμετωπίζετε σαν να είστε παντογνώστες, γιατί δεν είστε. Αφουγκραστείτε τα προβλήματα της αγοράς, που μας μεταφέρει ο απλός κόσμος, και να είστε σίγουροι ότι οι λύσεις θα έρθουν πιο εύκολα. Άλλωστε η συνεργασία είναι το ζητούμενο. 

Κάντε λοιπόν το αυτονόητο: Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Τ Ε.!!!!

(σσ. Την περίπτωση τα Ε-9 να γίνουν μέχρι 30.03.12, φαντάζομαι ότι έχετε καταλάβει πως πρέπει να την ξεχάσετε. Δεν σας το λέμε υποτιμητικά –κάθε άλλο- αλλά πρακτικά είναι αδύνατη η υλοποίηση τους. Φροντίστε πρώτα να ενημερωθούν οι άνθρωποι και μετά οριστικοποιείστε ή απαιτείστε καταληκτικές ημερομηνίες. Δείτε λίγο πιο σοβαρά όλες τις προτάσεις που σας έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθεί λύση.  Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Παπαδημητρίου                    

Ο Γ. Γραμματέας
Κώστας Λαμπρόπουλος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description san | Μαρτίου 20, 2012 4:39 μ.μ. | Reply
ΣΥΓΧΡΗΤΗΡΙΑ
image description Auditor | Μαρτίου 20, 2012 5:02 μ.μ. | Reply
Μα είναι η ευκαιρία να γίνει η δουλειά σωστά και το υπουργείο στοχεύει πάλι στο ημίμετρο. Είναι αδιόρθωτοι!
Κάντε μια σωστή ενημέρωση, να έρθει ο κόσμος, να διορθώσει όλα τα λάθη της καταχώρησης από τους υπαλλήλους, να αποτυπωθεί μια σωστή εικόνα επιτέλους!!!! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να γίνει ΚΑΙ αυτό στο πόδι.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
image description litsa | Μαρτίου 20, 2012 5:19 μ.μ. | Reply
να αγιασει το στομα σας.συγχαρητηρια και ξανα συγχαρητηρια
image description LOGRALLI | Μαρτίου 20, 2012 5:01 μ.μ. | Reply
επιτέλους βλέπω αντιδράσεις από συλλόγους, μπράβο συνάδελφοι!!
image description Παντελής | Μαρτίου 20, 2012 5:35 μ.μ. | Reply
εύγε ...
image description ΓΙΩΡΓΟΣ | Μαρτίου 20, 2012 6:09 μ.μ. | Reply
Μπράβο παιδιά, αλλά δεν μας ακούει κανείς εκεί ψηλά στο Υ.Ο. , μας αντιμετωπίζουν σαν να μην υπάρχουμε ενώ εμείς είμαστε οι νεροκουβαλητές τους...Επιτέλους θα το καταλάβουν!!!!!!
image description Γιάννης από Πάρο. | Μαρτίου 20, 2012 8:22 μ.μ. | Reply
Συνάδελφοι Καρδιτσιώτες, λέτε τα αυτονόητα. Εμείς εδώ στα νησιά σας στέλνουμε συναδελφικούς χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες μας για την θαρραλέα και άμεση περέμβασή σας. Μακάρι να μην ισχύσει το "απευθύνομαι εις ώτα μη ακουόντων".
image description Your Name | Μαρτίου 20, 2012 8:28 μ.μ. | Reply
Συγχαρητήρια, η μόνη σωστή τοποθέτηση μέχρι σήμερα, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους, έξω από την λογική του <να τα κονομήσουμε>. Πάντως αυτοί δεν καταλαβαίνουν από ήπιες συμπεριφορές.
image description Dimitrio | Μαρτίου 20, 2012 9:29 μ.μ. | Reply
Μπράβο ρε πατρίδα !
image description Αρης.Τ | Μαρτίου 20, 2012 11:04 μ.μ. | Reply
Μπράβο συνάδελφοι! Εξαιρετική επιστολή που λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν είναι δυνατόν να μας αντιμετωπίζουν σαν αγαλματάκια ακούνητα μέρα ή νύχτα! Έλεος , λίγο σεβασμό, αν και αυτή η λέξη εξατμίστηκε και οι σταγόνες της δεν μπορούν να γεμίσουν πλέον την αξιοπρέπεια.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο