Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης των πράξεων Ισολογισμού

Αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για Παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης των πράξεων Ισολογισμού    
 
Προς τον Διευθυντή της Δ.15 Διεύθυνσης ΒΙΒΛΙΩΝ και ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Κο Ιωάννη Τζίμα

Κοινοποίηση:

· Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κo Παντελή Οικονόμου

· Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κo Δημήτριο Σταματόπουλο


Θέμα: Παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης των πράξεων Ισολογισμού 

Αρ. πρωτοκ. Εξερχομένου 066

Αθήνα: Τρίτη , 20 Μαρτίου 2012

Αξιότιμε Κύριε Διευθυντά, 


Παρακαλούμε να δοθεί η αναγκαία και εύλογη παράταση της προθεσμίας που ορίζει η παρ. 8 του άρθρου 17 του Π.Δ. 186/1992 αναφορικά με τον χρόνο περάτωσης των εργασιών για την ολοκλήρωση των πράξεων του Ισολογισμού για τις επιχειρήσεις με βιβλία Γ’ κατηγορίας καθώς η περίοδος που διανύουμε έχει ιδιαίτερο φόρτο εργασίας για τα λογιστήρια των επιχειρήσεων ενώ η καταχώρηση και ολοκλήρωση της απογραφής καθιστά τον προσδιορισμό των αποτελεσμάτων «οριστικό» και ως εκ τούτου η σύνταξη του Ισολογισμού και η καταχώρησή της αποτελεί μια τυπική διαδικασία χωρίς ουσιαστικό ελεγκτικό όφελος.

Ζητούμε επομένως, εύλογα, όπως δοθεί ελάχιστη παράταση μέχρι την καταληκτική προθεσμία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των εν λόγω επιχειρήσεων.

Ο Κλάδος έχει απόλυτη ανάγκη να έχει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για την ορθή άσκηση του λειτουργήματος προς όφελος των πελατών μας και του δημοσίου συμφέροντος.


Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ικανοποίηση των αιτημάτων μας. 


Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 
Πανίδης Αβραάμ 
 
Ο Γενικός Γραμματέας
Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαρτίου 20, 2012 4:38 μ.μ. | Reply
αυτη η ποφεε εκτός από αιτήματα για παρατάσεις ξέρει να κάνει τίποτα άλλο? ξέρει κανείς?
image description Your Name | Μαρτίου 20, 2012 7:12 μ.μ. | Reply
ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 1:01 μ.μ. | Reply
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΟΡΙΖΟΥΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ??????
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 2:05 μ.μ. | Reply
Ο ΣΟΛΩΝ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.
ΑΣ ΚΑΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ Ε9 ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΜΕΡΩΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΟΡΙΣΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο