Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Εξετάζεται ο προαιρετικός συμψηφισμός του εφάπαξ βοηθήματος με τις οφειλές στις Τράπεζες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Tρίτη, 20 Mαρτίου 2012

Θέμα: Απάντηση Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το εφάπαξ βοήθημα

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που αφορούν στο εφάπαξ βοήθημα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης απάντησε ότι δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση για μείωση του εφάπαξ και σε κανένα ταμείο. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι υποχρεωμένα να ολοκληρώσουν τις μελέτες και αυτή την έννοια έχει και το τελευταίο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογών, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά μείωση και εξετάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου έχει ζητηθεί από τους Φορείς των ασφαλισμένων, η αύξηση της εισφοράς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ελλέιμματα.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει επαφές τις τελευταίες ημέρες με το Ταμείο Παρακαταθηκών και τις Τράπεζες (σήμερα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Βασίλη Ράπανο) και εξετάζεται το θέμα συμψηφισμού του εφάπαξ βοηθήματος με τις οφειλές στις τράπεζες. Το μέτρο αυτό που θα είναι προαιρετικό για τον δανειολήπτη - δικαιούχο εφάπαξ, θα βοηθήσει σημαντικά στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ρευστότητας για τα ταμεία και επομένως ταχύτερης εξυπηρέτησης για τη λήψη εφάπαξ βοηθημάτων από τους δικαιούχους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο