Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυτό είναι το φορο-πακέτο στα ακίνητα. - Ποιοι φόροι και τέλη μειώνονται, ποιοι αυξάνονται.

Αυτό είναι το φορο-πακέτο στα ακίνητα.

Ποιοι φόροι και τέλη μειώνονται, ποιοι αυξάνονται.

Το νέο φορολογικό περιβάλλον σε ό,τι αφορά την αγορά ακινήτων, προαναγγέλλει με την έκθεσή του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος. Στο κείμενο, αφού γίνεται αναφορά στο γεγονός πως «η σημαντική αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας τα τελευταία τρία έτη (στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των δημόσιων εσόδων) εκτιμάται ότι έχει επιτείνει την ύφεση στην αγορά ακινήτων», αναφέρεται και ότι η αναβολή για πρόσθετα μέτρα επιτείνει την αβεβαιότητα και εμποδίζει την ανάκαμψη της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνονται συγκεκριμένες παρεμβάσεις, που – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι και αυτές, που θα ισχύσουν τελικά:

Αύξηση των αντικειμενικών αξιών έως τον Ιούνιο του 2012.
Μείωση των φόρων μεταβίβασης.
Κατάργηση επιμέρους επιβαρύνσεων.
Καθιέρωση ενιαίου φόρου επί των συναλλαγών και
Ενιαίου φόρου επί της ιδιοκτησίας.
Η μείωση του φόρου μεταβίβασης προτείνεται, μάλιστα, επειδή η συγκεκριμένη φορολογία στην Ελλάδα «βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε., ενώ εκτιμάται ότι η μείωσή της θα αυξήσει την πολύ χαμηλή συχνότητα των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων».

Πάντως, εκτιμάται ακόμη ότι η αύξηση των αντικειμενικών θα συμπαρασύρει πολλούς φόρους προς τα πάνω, «επιτείνοντας την έντονη αβεβαιότητα και την ύφεση στην ελληνική κτηματαγορά».

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαρτίου 20, 2012 9:14 π.μ. | Reply
sxedio gia tonosi tis oikodomis
image description Your Name | Μαρτίου 20, 2012 10:06 π.μ. | Reply
Ο Ενιαίος Φόρος επί της ιδιοκτησίας (...) σημαίνει ότι θα περιλαμβάνονται και τα αγροτεμάχια;
image description Thalis | Μαρτίου 20, 2012 11:08 π.μ. | Reply
Μα είναι κοινό μυστικό οτι ψάχνουν που ακριβώς θα "χωρέσουν" κάποια υποσημείωση για να φορολογήσουν τα αγροτεμάχια!!! Να είσαι σίγουρος οτι μέσα στο πακέτο αυτό θα είναι και το συγκεκριμένο "πακέτο"!
image description Your Name | Μαρτίου 20, 2012 12:11 μ.μ. | Reply
εκτιμάται ότι η μείωσή της θα αυξήσει την πολύ χαμηλή συχνότητα των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων

ειστε οι απολυτοι καραγκιοζηδες
image description Your Name | Μαρτίου 20, 2012 12:24 μ.μ. | Reply
μη ξεχάσετε να ψηφίσετε τώρα ή μετα το πασοκ και το βενιζέλο για πρωθυπουργό πρόβατα
image description Your Name | Μαρτίου 20, 2012 6:56 μ.μ. | Reply
ναι αμέ ,και τον Σαμαρά να κουνάει το δάχτυλο στην αριστερά,αμ θα δεί τον άξονα που θα καθήσει και θα είναι όλο το δάχτυλο δικό του, Λομβέρδο πές αλεύρι, η Λίτσα σε γυρεύει,κρατάτε παλληκάρια 30 χρόνια και κάτι μήνες έμειναν...
image description BASILIS | Μαρτίου 20, 2012 8:24 μ.μ. | Reply
ήρθε η ώρα να μεταναστεύουμε σιγά σιγά και να αφήσουμε το ELLADA στην τύχη του...αφού τρέξανε όλοι να ψηφίσουνε Βενιζέλο τα θέλει ο κ.... τους....εγώ την κάνω...μείνετε να σας κυβερνάει ο χοντρός....
image description ΜΑΧΑΤΖΗ | Μαρτίου 21, 2012 3:09 μ.μ. | Reply
ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ? ΕΔΩ ΥΠΗΡΞΕ ΝΟΘΕΙΑ ΔΙΕΡΡΕΥΣΕ. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΤΡΕΧΕ ΚΙ ΕΚΛΕΨΕ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο