Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στόχος η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η ενίσχυση του τουρισμού.

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στόχος η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και η ενίσχυση του τουρισμού.

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα Προϊόντων και Υπηρεσιών – Μεσίτες Ακινήτων – Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και άλλες διατάξεις».

Δομικά το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης αποτελείται από έξι μέρη:

-Το πρώτο αφορά στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με τομές και βελτιώσεις τόσο στο θεσμικό πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων, όσο και στην επιτάχυνση εκπόνησης αρχαιολογικών ερευνών και εργασιών στα μεγάλα έργα, κ.α.

-Το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου αφορά στη θέσπιση μιας νέας εταιρικής μορφής, της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας.

-Το τρίτο μέρος τροποποιεί το θεσμικό πλαίσιο του σήματος προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και το σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.

-Το τέταρτο μέρος του νομοσχεδίου ρυθμίζει το ζήτημα των μεσιτών ακινήτων.

-Το πέμπτο μέρος αναμορφώνει και επεκτείνει το νομικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού, καλύπτοντας τον τρόπο και τις προϋποθέσεις έκδοσης αδείας επαγγελματικών και ιδιωτικών πλοίων αναψυχής, ζητήματα αλιείας, θέματα εκπόνησης λιμενικών έργων, την ολική άρση του καμποτάζ.

-Το έκτο μέρος του νομοσχεδίου καλύπτει κενά της υφιστάμενης νομοθεσίας για θέματα όπως το καθεστώτος των αγορανομικών κυρώσεων, ο εκσυγχρονισμός των επαγγελματικών εργαστηρίων, κ.α.

Πηγή 24h.gr

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο