Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών εκβιάζει τους ανυποψίαστους πολίτες για τις διορθώσεις των δηλώσεων Ε9 παρελθόντων ετών.

Το Υπουργείο Οικονομικών εκβιάζει τους ανυποψίαστους πολίτες για τις διορθώσεις των δηλώσεων Ε9 παρελθόντων ετών.

Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μιου Πειραιά
Λογιστής – Φοροτεχνικός


Το Υπ.Οικ. δείχνει για μια ακόμη φορά το κακό του πρόσωπο απέναντι στους Έλληνες φορολογούμενους.  Παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των επαγγελματιών λογιστών-φοροτεχνικών σχετικά με τις διορθώσεις των δηλώσεων Ε9 παρελθόντων ετών, η Διοίκηση του Υπουργείου Οικονομικών προφανώς περί άλλων  τυρβάζει και εξακολουθεί να εμμένει στις απόψεις της  που δεν βρίσκουν έρεισμα σε καμία διάταξη νόμου.

Αναφερόμαστε φυσικά στο θέμα που έχει ανακύψει σχετικά με τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των Ελλήνων φορολογουμένων, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της Γ.Γ.Π.Σ. Οι φορολογούμενοι χωρίς να το γνωρίζουν, αφού το Υ.Ο. δεν φρόντισε να αναλάβει την ευθύνη να ενημερώσει τους πολίτες για τα δικά της λάθη, υποχρεούνται να μπουν στην χρονοβόρα  διαδικασία του ελέγχου και των διορθώσεων της περιουσιακής τους κατάστασης,  χωρίς αυτό να επιβάλλεται από καμία  νομική διάταξη.

Για το ζήτημα  αυτό έχει ήδη αναφερθεί ολόκληρος ο κλάδος των επαγγελματιών λογιστών-φοροτεχνικών. Παραθέτουμε ενδεικτικά σχετικές επιστολές – παρεμβάσεις, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/8994
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9346
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9612
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9637
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9644
https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9633

 
Στις 19/3, η  Γ.Γ.Π.Σ.  με μια ξερή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον δικτυακό της τόπο, ενημέρωσε τους πολίτες για τα ακόλουθα:
«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων θα είναι διαθέσιμη μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Ως εκ τούτου και για την έγκαιρη και έγκυρη διαχείριση πιθανών εκκρεμοτήτων ή προβληματικών περιπτώσεων η δυνατότητα αναίρεσης δηλώσεων θα διακοπεί στις 22.3.2012.
Η Γ.Γ.Π.Σ. με το πέρας της υποβολής θα αποστείλει αρχικά τα υπόλοιπα εκκαθαριστικά σημειώματα Ε.Τ.Α.Κ. 2009 και στη συνέχεια Φ.Α.Π. 2010 και 2011. Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε όπως ολοκληρώσετε κατά προτεραιότητα διορθώσεις - συμπληρώσεις και επανέλεγχο των δηλώσεων Ε9 του 2009 και στη συνέχεια την οριστικοποίησή τους. Μεμονωμένες περιπτώσεις οι οποίες έχουν αναφερθεί στο TaxisNet θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα και θα διεκπεραιωθούν από την υπηρεσία μας σε επικοινωνία μαζί σας».

Είναι πασιφανές ότι η παραπάνω ανακοίνωση είναι καθαρά εκβιαστικού χαρακτήρα και απαιτεί από τους πολίτες να προβούν στους απαιτούμενους ελέγχους και μάλιστα πριν τις 30.3.2012 όπως αρχικά είχε αναγγελθεί!
Πρέπει δηλαδή όλοι οι φορολογούμενοι Έλληνες, να ολοκληρώσουν τον έλεγχο  της περιουσιακής τους κατάστασης έως την 30η Μαρτίου, αλλά να είναι ταυτοχρόνως σίγουροι ότι δεν έχουν κάνει λάθος μέχρι την 22η Μαρτίου.
Συνεπώς παρακαλούνται οι φορολογούμενοι ο οποίοι θα προβούν σε διορθώσεις της περιουσιακής τους κατάστασης μετά τις 22 Μαρτίου να ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ λάθη.
 
Όμως οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν μπορούν να είναι πάντα πειθήνια όργανα της εκάστοτε ηγεσίας του Υ.Ο.. Ούτε είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν μονίμως τις αδυναμίες του μηχανογραφικού συστήματος της Γ.Γ.Π.Σ., που  ειρήσθω εν παρόδω,  επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.  Οι πολίτες έχουν εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους που προκύπτουν από τις κείμενες διατάξεις και δεν είναι διατεθειμένοι να υποκύψουν στις εκβιαστικές «κορώνες» των καρεκλοκένταυρων που ηγούνται της Διοίκησης του Υ.Ο.

Ως λογιστές-φοροτεχνικοί  και κυρίως ως φορολογούμενοι  πολίτες  απαιτούμε από τη Διοίκηση να είναι το ίδιο τυπική απέναντι στις υποχρεώσεις της όπως είμαστε κι εμείς σε αυτές που εκείνη θέτει μέσα από το νομοθετικό της έργο.
Αν η μόνη επιθυμία της παρούσας Κυβέρνησης είναι η τόνωση των Δημοσίων εσόδων μέσω της είσπραξης του ΕΤΑΚ 2009 και Φ.Α.Π. 2010-2011, τότε ας αναλογιστεί πως το μόνο που θα καταφέρει να πετύχει με την άστοχη αυτή εμμονή της -για διορθώσεις έως 30.3.2012, ακινήτων που έχουν ήδη συμπεριληφθεί από τους φορολογούμενους σε  εμπρόθεσμες ή εκπρόθεσμες δηλώσεις Ε9 παρελθόντων ετών -, είναι η είσπραξη διαφορετικών ποσών φόρου από αυτά που πραγματικά οφείλονται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η μόνη λύση που αποτελεί μονόδρομο για την ορθή απεικόνιση της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων είναι να δοθεί  μεγάλη πίστωση χρόνου στους επαγγελματίες λογιστές-φοροτεχνικούς να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις σε συνεννόηση με τους πελάτες τους. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί ο στόχος της Κυβέρνησης για δημιουργία περιουσιολογίου με ορθά στοιχεία και συνάμα θα πραγματοποιηθεί ένα καίριο χτύπημα στη φοροδιαφυγή που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία.

Είναι καιρός να κατανοήσει η εκάστοτε κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ότι έχουν υποχρέωση να σταθούν στο ύψος τους στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος. Η δημιουργία φορολογικής συνείδησης στον πολίτη και η καλλιέργεια κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης  θα επιτευχθεί μόνον όταν ληφθούν σημαντικά μέτρα, αλλά κυρίως όταν κατανοήσουν οι διοικούντες τον τόπο ότι έχουν υποχρέωση να αποτελούν υποδείγματα ανιδιοτελούς δράσεως και ευγενούς προσηλώσεως στο καθήκον που τους ανατέθηκε.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Auditor | Μαρτίου 21, 2012 5:58 μ.μ. | Reply
Να πάει ο κόσμος να απαιτήσει πίσω τα πρόστιμα για εκπρόθεσμες υποβολές Ε9. Ούτως ή άλλως οι δηλώσεις δεν καταχωρήθηκαν ποτέ από τους υπαλλήλους και τώρα πρέπει να ξανακαταχωρηθούν
image description stauros | Μαρτίου 21, 2012 6:04 μ.μ. | Reply
εχεις παρει ποτε πισω χρηματα απο τη ΔΟΥ λογω υπαιτιοτητας του ΥΟ αν εχεις παρει θα παρεις και τωρα. να μαθουν να κανουν σωστα τη δουλεια τους. αν κανουμε λαθος εμεις πληρωνουμε αν κανουν λαθος αυτοι παλι πληρωνουμε φτανει πια
image description λογιστής | Μαρτίου 22, 2012 3:36 μ.μ. | Reply
Μια χαρά είναι η εφαρμογή...Να μην τα κάνουμε τελευταία στιγμή...καλύτερα δεν γίνεται...να βλέπουμε και τα καλά...ας ενδιαφερθεί ο κάθε ένας και να μπαίνει από το σπίτι του να τα βλέπει και να τα διορθώνει γιατί πολλοί συνάδελφοι λογιστές τα κάνουν αγγαρεία..ευκαιρία να τα διορθώσουμε μόνοι μας χωρίς ουρές στις εφορίες...
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 5:38 μ.μ. | Reply
Και να θελουμε να τα υποβάλουμε το σύστημα σέρνεται.... ΕΛΕΟΣ!!!!
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 5:07 μ.μ. | Reply
KAI TO OTI AΠO 15.30 23/3 ΩΣ 17,00 25/3 ΤΟ ΤΑΧΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Ε9?
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 5:48 μ.μ. | Reply
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ
image description kosmas | Μαρτίου 21, 2012 5:27 μ.μ. | Reply
re de pane sto diaolo ta lamogia!!!!!!
image description LOGRALLI | Μαρτίου 21, 2012 6:50 μ.μ. | Reply
re de pane sto diaolo ta lamogia!!!!!!

και ακόμη πιο μακριά.........
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 5:52 μ.μ. | Reply
wrw3er23e2
image description nska | Μαρτίου 21, 2012 5:16 μ.μ. | Reply
pesta xrysostome!!!!!!
image description ALEXF | Μαρτίου 21, 2012 5:56 μ.μ. | Reply
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΑΠΟ ΔΟΥ ΣΤΟ Ε9 ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΕΤΑΚ2009 ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ .
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΩΔΙΚΟ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ;
image description stauros | Μαρτίου 21, 2012 6:53 μ.μ. | Reply
μαλλον ζουν στον κοσμο τους σαν τις SUNSHINE GIRLS εκτος τοπου και χρονου
image description TDB | Μαρτίου 21, 2012 6:14 μ.μ. | Reply
ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΧΙΣ
ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ
ΝΤΡΟΠΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ???
image description kostis | Μαρτίου 21, 2012 6:10 μ.μ. | Reply
εμείς φταίμε που τους ανεχόμαστε και δεν έχομε αντιδράσει ΠΟΤΕ !!
image description ELEMENTAL | Μαρτίου 21, 2012 6:33 μ.μ. | Reply
KAI ΣΕΡΝΕΤΑΙ
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 6:21 μ.μ. | Reply
ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ- ΠΑΠΑΛΑ.
image description ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ | Μαρτίου 21, 2012 7:00 μ.μ. | Reply
Πόσο μυαλό χρειάζεται να έχει κάποιος στο Υ.Ο. για να σκεφθεί το απλό, τώρα που οι φορολογούμενοι θα προσέλθουν στους λογιστές διορθώστε και το Ε9 εάν χρειάζεται. Στην καταιγίδα της πολυνομίας που δεχόμαστε καθημερινά (φορολογικοί, εργατικοί,ασφαλιστικοί κλπ νόμοι, χιλιάδες υπουργικές αποφάσεις, οι εταιρείες που παρακολουθούμε με εκατοντάδες προβλήματα) πρέπει να διορθώσουμε και το Ε9. Και γιατί να διορθώσουμε εμείς το Ε9 και να μην τα περάσουνε οι υπάλληλοι των εφοριών στο taxis ? θα σας δώσω και την απάντηση : Γιατί το Υ.Ο. το έχει κοστολογήσει και δεν έχει ούτε το προσωπικό ούτε χαρτί και μελάνι, ενώ εμείς το αντέχουμε το κόστος και μπορούμε να απασχολούμε προσωπικό για το Ε9. Μια ζωή πληρώνω.....
image description ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑΣ | Μαρτίου 21, 2012 7:11 μ.μ. | Reply
Να θυμάστε συνάδελφοι ότι είμαστε ο μοναδικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας που δεν έχει ούτε μία ημέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ !!!!!!!! Δ
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 7:52 μ.μ. | Reply
KAI ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ...............
image description Thanos | Μαρτίου 21, 2012 7:31 μ.μ. | Reply
ΤΗΝ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΤΥΠΟΙ...ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ...??Η ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΡΙΟ Κ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙ....ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΠΙΟ ΑΡΓΑ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΛΩΝΑ....ΠΟΣΟ ΤΡΟΜΠΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...???
image description ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ | Μαρτίου 21, 2012 8:34 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΩ,
ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΒΩΘΩ ΩΡΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ Η/Υ
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
image description ΥΠΟΙΚ | Μαρτίου 21, 2012 8:17 μ.μ. | Reply
Αγαπητοί φορολογούμενοι, οι προσευχές καί οι εκκλήσεις σας εισακούστηκαν...Στο επόμενο eurogroup θα τεθούν οι απόψεις σας υπ' οψιν των πιστωτών μας...
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 9:39 μ.μ. | Reply
synadelfoi an poume den stelnoume knenas tipota posoi apo esas tha to kanete???an den eisaste diatethimeni na to kanete ta sxolia sas os epithetika einai pseftika
image description Your Name | Μαρτίου 21, 2012 11:25 μ.μ. | Reply
ΣΣΣΣΣΣΟΥΤ.... ΕΧΟΥΝΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ.........
image description TASOSK | Μαρτίου 22, 2012 12:53 π.μ. | Reply
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ


-Ποιος είχε την υποχρέωση να καταχωρήσει το Ε9 στο ΤΑΧΙΣ;

-Ποιος καταχώρησε το Ε9; Μήπως κάποια εταιρεία; Και αν ΝΑΙ με ποιες διαδικασίες; (Διαγωνισμό; ή απ’ ευθείας ανάθεση;)

- Αν την καταχώρηση την ανέλαβε κάποια εταιρεία ποίος παρέλαβε το έργο; Και πότε; (στις συμβάσεις που συνάπτει το Δημόσιο υπάρχουν όροι όπως καταλυτική ημερομηνία παράδοσης & καλής εκτέλεσης,)

-Aν την καταχώρηση την έκανε εταιρεία εξοφλήθηκε; Τα χρηματικά εντάλματα έχουν πάει για έλεγχο για τη νομιμότητα τους;

Τελικά ποίος είναι υπεύθυνος για όλο αυτό το χάλι;
Ποίος θα έπρεπε να επέμβει για να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν???????

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΤΑ Ε9 ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ

image description NIK | Μαρτίου 22, 2012 8:44 π.μ. | Reply
Δεν έχουν όλοι οι φορολογούμενοι κλειδάριθμο, λέμεεεε, και ούτε προλαβαίνουν να βγάλουν όλοι αυτοί κλειδάριθμο για να ελέγξουν τις δηλώσεις τους, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΤΟ ΞΈΡΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΠΊΣΗΜΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΝΝΝ. Και εμείς δεν είμαστε ΘΕΟΙ να ξέρουμε όλους τους φορολογούμενους που δεν έχουν κλειδάριθμο για να τους το πούμε. Το Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Τ Ε στουρνάρια του υπουργείου? Γκεγκε???
image description PANKOL | Μαρτίου 22, 2012 8:42 π.μ. | Reply
Επιεικώς η κατάσταση με τα Ε9 μπορεί να χαρακτηριστεί ως μπ..ρδελο και καραπ..τσ@ριο. Είναι δυνατόν Ε9 που έχουν υποβληθεί ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ το 2009 και να μην έχουν περαστεί στο TAXIS οι μεταβολές?! Η ερώτηση είναι ρητορική! Αφού θέλουν να φτιάξουμε ΕΜΕΙΣ (και) το περιουσιολόγιο για να μπορούν να μας ταράξουν στους ΦΑΠ και ΦΑΠ και ΦΑΠ στον σβέρκο όλων μας ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αφού δεν μπήκαν στον κόπο να ενημερώσουν εξ αρχής και να πουν στον κόσμο ότι φέτος το Ε9 υποχρεωτικό για όλους ας δώσουν έστω την ύστατη ώρα μια σωστή προθεσμία. Αχ λογιστάρες μου...θέλουμε να λεγόμαστε και ελεύθεροι επαγγελματίες....υπαλλήλους τους μας έχουν κάνει και μάλιστα πληρώνουμε και από την τσέπη μας για να γίνει η δουλειά τους!
ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ?
ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ, ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ !!! (φυσικά και δεν θα είναι φιλικές οι επισκέψεις...)
image description LITSA | Μαρτίου 22, 2012 9:38 π.μ. | Reply
Πιστευω οτι κανεις μας δεν θα πρεπει να πεσει στην παγιδα τους και να πιεστει για το Ε9.Γιατι πολυ απλα ειναι αδυνατο να γινει εως τις 30/03.Ουτε καν αυτα που
εχουν μεταβολλες στο 2010 δεν πρεπει να στειλουμε.αφου μας υποχρεωνει να ελεγξουμε και τις προηγουμενες χρησεις.Αυτο δεν μπορει να γινει χωρις επιβεβαιωση απο τους φορολογουμενους,οι οποιοι οπως ειναι γνωστο ερχονται στα γραφεια μας την περιοδο υποβολης των δηλωσεων.
image description ΓΙΩΤΑ7 | Μαρτίου 22, 2012 10:38 π.μ. | Reply
Προσωπικά εγώ έχω ακόμα 10 Ε9, τα οποία αφορούν αλλαγές στην περιουσιακή κατάσταση το 2010 και μόνο. Δεν έχω ενημερώσει κανέναν πελάτη μου και όσοι με ρωτάνε τους λέω πως δεν έχουν υποχρέωση να κάνουν κάτι, εφόσον έχουν ήδη καταθέσει Ε9 τις προηγούμενες χρονιές. Θα προσπαθήσω να τελειώσω αυτά τα 10 που έχουν μείνει, μαζί με τα Ε7, το ΦΠΑ Φεβρουαρίου κλπ κλπ κλπ
image description san | Μαρτίου 22, 2012 10:11 π.μ. | Reply
ΧΘΕΣ Ο ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ "ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ" ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΟΝΟ 40,000 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ,ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΔΟΣΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ.
ΟΣΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΩΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.
image description PantelisCh | Μαρτίου 22, 2012 11:07 π.μ. | Reply
O Σταματόπουλος μάλλον παίρνει δεδομένα από όσους έπρεπε να υποβάλλουν Ε9 του 2011 και συμπλήρωσαν «ΝΑΙ» στον κωδικό 617 του Ε1. Με αυτούς όμως που τους καλούν να ελέγξουν την περιουσιακή τους κατάσταση τι γίνεται; Τι έχει να πει άραγε ο φωστήρας βιβλιέμπορος του ΥπΟικ;
image description gpap | Μαρτίου 22, 2012 11:11 π.μ. | Reply
Γιατί άραγε ο Σταματόπουλος είιπε αυτό το πράγμα???? Είτε είναι έτσι όντως, είτε λέει ψέματα. Η αλήθεια πάντως είναι ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν προχωρήσει σε διορθώσεις και οριστικοποιήσεις των Ε-9. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω το λόγο. Τι φοβήθηκαν άραγε??? Συνάδελφοι, πάρτε το απόφαση: Η ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ: "ΑΣ ΚΑΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ" Επιτέλους αποφασίστε βασισμένοι στη λογική: χι του Νόμου, ή των Νομοθετών. αλλά τη δικιά σας:
- Εχουμε υποχρέωση να υποβάλλουμε Ε-9 για τους πελάτες μας???
- Ναι.
- Μπορούμε??
- Όχι.
- Γιατί???
- Ζητάει το σύστημα οριστικοποίηση.
- Η οριστικοποίηση τι αφορά??
- Παλιά Ε-9.
- Τα παλιά Ε-9 τα έχουμε υποβάλλει??
- Ναι.
- Τότε τι κάνουμε??
- ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ: "κύριοι άντε στο διάολο, γιατί η μαλακία σας δεν έχει όρια.
Και αν τολμήσουν, ας έρθουν να μου ζητήσουν το λόγο. Γιατί αρκετά με τα ανώνυμα έγγραφα και το φόβο. Λέγομαι Παπαδημητρίου Γιώργος, είμαι φοροτεχνικός ελεύθερος επαγγελματίας 20 χρόνια και είμαι ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελεύθερών Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων του νομού Καρδίτσας. Όποιος θέλει, ξέρει που μπορεί να με βρει και αν νομίζει ότι μπορεί, ας έρθεει να με βάλει στη φυλακή, γιατί τον έβρισα.
Αρκετά.!!!!!
image description KAROLOS | Μαρτίου 22, 2012 11:16 π.μ. | Reply
Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι με αγκυλώσεις στο Υ.Ο. τόσο θα δημιουργούνται προβλήματα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι αποφασίζει κατά το δοκούν ο κάθε Γενικός Διευθυντής. Θα κινηθώ νομικά με το πρώτο λανθασμένο ΕΤΑΚ που λάβω.
image description trapezokomos | Μαρτίου 22, 2012 11:28 π.μ. | Reply
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες αλλά θα συμφωνήσω ακόμη περισσότερο με τον Κο Αχιλλέα Σακελαρίου ...OYTE ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ...ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ...ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ...
image description ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ | Μαρτίου 22, 2012 11:57 π.μ. | Reply
Περιμένουν οι αδαείς του ΥΠΟ οτι θα γινουν ενημερωσεις Ε9 , τις οποιες δεν εκαναν οι ΔΟΥ, αλλα και το ίδιο το ΥΠΟ, από φορολογούμενους οι οποιοι δεν ειχαν υποχρεωση μεταβολης Ε9
image description ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ | Μαρτίου 22, 2012 11:13 π.μ. | Reply
Περιμένουν οι αδαείς του ΥΠΟ οτι θα γινουν ενημερωσεις Ε9 , τις οποιες δεν εκαναν οι ΔΟΥ, αλλα και το ίδιο το ΥΠΟ, από φορολογούμενους οι οποιοι δεν ειχαν υποχρεωση μεταβολης Ε9 το οικ. ετος 2011; Κουνια που τους κουναγε. Περισσότερα προβλήματα θα εχουν τωρα , ετσι που τα έκαναν. Αφου ουτε μαγκες ειναι ικανοι να το παίζουν. Μονο ηληθιοι ειναι , αφου ακουν τους εκ του εξωτερικου ομοιους τους. Τωρα ειναι που ο κοσμος δεν θα πληρωσει τίποτα. Δεν ειναι μονο οτι δεν εχει χρηματα, αλλα του στειλουν εκκαθαρηστικά για γέλια.
image description ΛΕΥΤΕΡΗΣ | Μαρτίου 22, 2012 3:29 μ.μ. | Reply
ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΘΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ......

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΚΟ !!!!! ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 2004.... ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ .......................

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑΙΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ
ΚΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΟ ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ ............
image description ΧΡΥΣΑ | Μαρτίου 22, 2012 3:28 μ.μ. | Reply
νιωθω υπευθυνη μονο για τις μεταβολες του 2010 που απο περσυ εχω στα χερια μου και αυτες παλευω να τελειωσω, αλλα δεν παλευονται με τιποτα !!!!!!!!!!!
image description litsa | Μαρτίου 22, 2012 5:43 μ.μ. | Reply
ναι υπευθυνοι ειμαστε για τις μεταβολες του 2010,αλλα ας τις αποσυνδεσουν απο τα προηγουμενα χρονια.
image description ΕΙΡΗΝΗ | Μαρτίου 26, 2012 9:08 π.μ. | Reply
Φίλε τραπεζοκόμε, κάνεις μεγάλο λάθος....Οι δικηγόροι έχουν φροντίσει και έχουν πολύ μεγάλη διαπραγμευτική δυνατότητα. Γιατί δεν βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους όπως εμείς, και ότι διαφορές και να έχουν μεταξύ τους, προς τα έξω εμφανίζονται ενωμένοι. Ούτε στέλνουν διαφημιστικά φυλλάδια στους πελάτες των συναδέλφων τους!!! Έχουν κώδικα δεοντολογίας,σε αντίθεση με εμάς,τον οποίο μέχρι πρόσφατα τον τηρούσαν. Και όταν έχουν εκλογές τα σωματεία τους, πάνε και ψηφίζουν, και δεν κάθονται στο γραφείο τους να περιμένουν κάποιους μαλάκες να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά. Και μην ακούσω διάφορα περί των λογιστικών συλλόγων, γιατί αν δεν είναι σωστοί, στο χέρι μας είναι να τους κάνουμε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο