Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεν επιβεβαιώνεται η φορολογική ελάφρυνση των ιδιωτών ομολογιούχων

Δύσκολη η υιοθέτησή της καθώς εγείρεται θέμα συνταγματικότητας

Δεν επιβεβαιώνουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πληροφορίες που μεταδόθηκαν σήμερα και οι οποίες υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο δεκαετούς φορολογικής αμνήστευσης των ιδιωτών αποταμιευτών ομολογιούχων που κουρεύτηκαν στο πλαίσιο του PSI.

«Το Eurogroup είναι αρνητικό σε οποιαδήποτε διακριτική μεταχείριση μεταξύ των ομολογιούχων και το ΔΝΤ δεν θέλει μπαλώματα στο σκέλος της φορολογίας», δηλώνει αρμόδιο στέλεχος.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η πρόταση για απαλλαγή των ομολογιούχων αποταμιευτών από την καταβολή φόρων έχει κατατεθεί από τους εκπροσώπους των ομολογιούχων και όχι από την κυβέρνηση και η υιοθέτηση της θα ήταν πολύ δύσκολη καθώς εγείρεται και θέμα συνταγματικότητας.

«Αν ακολουθούσαμε την πρόταση αυτή θα έπρεπε να χαρίσουμε έως το 2022 τους φόρους σε 12.000 περίπου άτομα. Αυτό δεν έχει προηγούμενο. Δεν είναι μια απλή πολιτική απόφαση», σημειώνει χαρακτηριστικά.Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο