Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τέλος στις αναβολές για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση

Αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 Στις συνεχείς αναβολές στη φορολογική μεταρρύθμιση αναφέρεται η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα, τονίζοντας πως έχει ήδη καθυστερήσει και μετατεθεί δύο φορές.
 
«Η φορολογική μεταρρύθμιση, η έγκριση του οποίου από το Κοινοβούλιο ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το Σεπτέμβριο 2011 στη συνέχεια αναβλήθηκε για τον Μάρτιο 2012 και αναμένεται τώρα να τεθεί σε εφαρμογή από τέλος Ιουνίου 2012», αναφέρεται στην έκθεση.
 
Η Κομισιόν ουσιαστικά αναφέρει πως η τρόικα αναγκάσθηκε να δεχθεί τις μεταθέσεις δεδομένης της ανάγκης για σωστή προετοιμασία της μεταρρύθμισης και διαβούλευσης με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων.
 
Η Επιτροπή σημειώνει πως η φορολογική μεταρρύθμιση αποκτά πλέον επιτακτικό χαρακτήρα και η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το Μάρτιο ένα πλήρες πρόγραμμα αφενός για τη διαβούλευση, αφετέρου για την αξιολόγηση των προτάσεων από την Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η μεταρρύθμιση πρέπει να στοχεύει στα εξής:
 
-Να καταστεί απλούστερο το φορολογικό σύστημα
 
-Να μειωθεί το κόστος φορολογικής συμμόρφωσης
 
-Να βελτιωθεί η διασύνδεση φορολογικής πολιτικής και ανάπτυξης.
 
Σύμφωνα με την Κομισιόν, η μεταρρύθμιση θα πρέπει να εστιάζει στο προσωπικό εισόδημα, στην εταιρική φορολογία, στον ΦΠΑ και στους φόρους περιουσίας, καθώς και στις εισφορές των εργοδοτών.
 
«Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να μειώσει τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και να διευρύνει την φορολογική βάση», σημειώνει η Επιτροπή, φωτογραφίζοντας την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ.
 
Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα αποκαλύπτει πως η τρόικα έχει την άποψη ότι η φορολογική επιβάρυνση από τους έμμεσους φόρους σε σχέση με τους άμεσους φόρους και τις κοινωνικές εισφορές δεν πρέπει να μειωθεί, δηλαδή ότι δεν πρέπει να μειωθεί – δραστικά τουλάχιστον - ο ΦΠΑ.
 
«Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, συνεπάγεται την ανάγκη για εξάλειψη των φορολογικών απαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της γεωγραφικής φύσεως. Η μεταρρύθμιση πρέπει να είναι φιλόδοξη όσον αφορά το πεδίο εφαρμογής, αλλά θα πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά για να εξασφαλίσει ότι θα φτάσει τους στόχους της και θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη», καταλήγει η Επιτροπή..

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Σταύρος Γ. | Μαρτίου 19, 2012 10:36 π.μ. | Reply
Κατά μια άποψη, "μάζευε κι ας ειν και ρώγες"
Κατά μια άλλη, "αφού είστε τόσο ανίκανοι να μαζέψετε τους φόρους από αυτούς που πραγματικά πρέπει, σκίστε αλύπητα το πόπολο" και "επαναφορά του κεφαλικού φόρου" (βλ. τεκμήρια διαβίωσης και κατάργηση αφορολόγητου)
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο