Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σαρωτικοί έλεγχοι σε εστιατόρια και ξενοδοχεία

Το ΣΔΟΕ βάζει στο στόχαστρο τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου

Η χαλάρωση, που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην έκδοση αποδείξεων, κυρίως στον τομέα της εστίασης, έχει χτυπήσει νέο καμπανάκι στις ελεγκτικές αρχές. Όλο και περισσότερα εστιατόρια και ξενοδοχεία «ξεχνούν» να κόψουν το απαραίτητο χαρτάκι, με αποτέλεσμα η φοροδιαφυγή να βρίσκεται στα ύψη.
 
Υπό αυτές τις συνθήκες, το ΣΔΟΕ αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες σε σαρωτικούς ελέγχους. Τα κλιμάκια του Σώματος έχουν ήδη στοχοποιήσει πάνω από 25.000 τέτοιες επιχειρήσεις. Το βασικό μέλημα είναι να βρουν περιπτώσεις, όπου οι επιτήδειοι δεν αποδίδουν Φ.Π.Α.
 
Στον αριθμό αυτό εντάσσονται και εμπορικές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στον τουρισμό. Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει κάποιο από τα γνωστά προβλήματα του TAXIS, οι ράμπο του ΣΔΟΕ θα έχουν στην διάθεσή τους και τα στοιχεία από το Elenxis, το οποίο θα τους βοηθά να βεβαιώνουν χωρίς καθυστέρηση πρόστιμα και προσαυξήσεις.
 
Πέραν της απόδοσης ή όχι του φόρου προστιθέμενης αξίας, οι ελεγκτές θα αναζητήσουν και το τι γίνεται με την καταβολή από τις επιχειρήσεις και άλλων παρακρατούμενων φόρων.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο