Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

'Ιδρυση επιχείρησης με κεφάλαιο 1 ευρώ.

Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου μεταξύ άλλων προβλέπουν τη δημιουργία και στην Ελλάδα ελεύθερων ζωνών επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Πολυνομοσχέδιο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος καταθέτει στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα, η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου.

Το κείμενο είχε ετοιμαστεί από τον προκάτοχό της Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αλλά η νέα υπουργός προχώρησε και σε κάποιες αλλαγές.

Οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου μεταξύ άλλων προβλέπουν τη δημιουργία και στην Ελλάδα ελεύθερων ζωνών επιχειρηματικής δραστηριότητας. Επίσης, θεσπίζεται νέα εταιρική μορφή που απαιτεί κεφάλαιο μόλις 1 ευρώ, απλοποιείται κι άλλο το καθεστώς αδειοδοτήσεων με τη διαδικασία του φαστ τρακ όπως και η έκδοση αδειών για εξαγωγές κι αίρεται ολικώς το καμποτάζ.

Άλλη μία αλλαγή που φέρνει το νομοσχέδιο είναι και η υποχρέωση όλων των αρχών αδειοδότησης επιχειρήσεων να αναρτούν στις ιστοσελίδες τους τις άδειες, τα δικαιολογητικά, τις αποφάσεις κι εγκρίσεις για την έκδοση αδειών λειτουργίας κι εγκατάστασης επιχειρήσεων. Οι αρχές αδειοδότησης διασυνδέονται μεταξύ τους και η αίτηση υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά από τον επιχειρηματία.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DimitrisD | Μαρτίου 16, 2012 9:42 π.μ. | Reply
Καλά τα λέτε, με 1 ευρώ θα ιδρυθεί επιχείρηση, αλλά τι ποσά θα πληρώνει η επιχείρηση αυτή για Εφορία/ΟΑΕΕ κτλ δεν μας λέτε...
image description Αλκιβιάδης | Μαρτίου 16, 2012 11:28 π.μ. | Reply
Σ'αυτούς τους καιρούς που ζούμε άντε να κάνεις απόσβεση το 1 € !!!
image description GEORGE | Μαρτίου 16, 2012 3:20 μ.μ. | Reply
Και έλεγα κι εγώ γιατί δεν έρχονται να κάνουν επενδύσεις;;;;;;;;
Εκεί ηταν το πρόβλημα, στο κεφάλαιο των επιχειρήσεων.

Τώρα μπορούμε να ναυλώσουμε πλοία και αεροπλάνα για να υποδεχτούμε τους επενδυτές.

Με τόση σαβούρα που έχουμε μαζέψει στο δημόσιο ότι μέτρα και να πάρετε, όση οργάνωση και να γίνει, δε πρόκαιται να περάσει ούτε έξω απο τα σύνορα επενδυτής.
image description ΓΙΩΡΓΟΣ | Μαρτίου 16, 2012 5:37 μ.μ. | Reply
Και γιατι να ανοιξω επιχειρηση στην Ελλαδα για να εχω νταβατζη το κρατος
να μου παιρνει απο το ποσο που πληρωνει ο καταναλωτης το 70% περιπου?
με ΦΠΑ 23% και φορους 45% ``εκτακτες εισφορες ,χαρατσια,κτλπ.
αν σας ενδιεφερε η ανάπτυξη ,για παράδειγμα δεν χρειαζόταν να βαζουν οι επιχειρησεις πετρελαιο κίνησης για ``τόνωση της ανταγωνιστικότητας``.
image description panostouris | Μαρτίου 16, 2012 5:18 μ.μ. | Reply
1€ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ , Α ! ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ ,Η ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΩΡΕΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ" ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΥΡΩ !
image description Your Name | Μαρτίου 18, 2012 10:44 π.μ. | Reply
Ήθελα να ξερά δε ντρέπεστε
Αναπτυξη Χωρίς μείωση της φορολογικής αφαιμαξης δεν έρχεται
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο