Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Κουτρουμάνης: Ζητεί λήψη μέτρων από την ΕΕ για την ανεργία

Γ. Κουτρουμάνης: Ζητεί λήψη μέτρων από την ΕΕ για την ανεργία

 Συνάντηση Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Επιτρόπου για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες
 
Τα θέματα της ενίσχυσης των κοινοτικών πόρων και επιτάχυνσης των διαδικασιών για την αξιοποίηση τους ήταν μεταξύ άλλων στην ατζέντα της συζήτησης που έγινε σήμερα στις Βρυξέλλες μεταξύ του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη και του Επιτρόπου για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, L?szl? Andor.
 Ο κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσε τον κ. Andor για τις αλλαγές που έγιναν αυτή την περίοδο σε εργασιακό και μισθολογικό επίπεδο στον ιδιωτικό τομέα αλλά και το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας για μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ιδιαίτερα για τους νέους. Ο Υπουργός Εργασίας επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια μετά την πρωτοβουλία Barroso σχετικά με την ενίσχυση των πόρων για την ανάπτυξη και την απασχόληση, ιδιαίτερα για την Ελλάδα που αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης. Η Ελλάδα, όπως τόνισε ο κ. Κουτρουμάνης, είναι έτοιμη να αξιοποιήσει ακόμη μεγαλύτερα κοινοτικά κονδύλια και πρέπει να συμπεριληφθεί στις χώρες που θα ωφεληθούν από την ανακατανομή και ενίσχυση των πόρων. Ο κ. Andor διαβεβαίωσε τον Έλληνα Υπουργό, ότι θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες που εξήγγειλε ο Jos? Manuel Barroso και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη επιτάχυνση που υπάρχει το τελευταίο εξάμηνο σε σχέση με την ένταξη και υλοποίηση των προγραμμάτων (η ένταξη βρίσκεται στο 70% και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει φτάσει το 100%). Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο ώστε να κλείσουν έως το τέλος Μαρτίου, όπου θα επισκεφθεί την Αθήνα ο κ.  Andor, θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως η μεταφορά πόρων σε άξονες που ενισχύουν την απασχόληση, η οριστικοποίηση του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι κλπ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο