Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χ. Ράιχενμπαχ: Πιάστε τους μεγάλους φοροφυγάδες

Τι αναφέρει στην δεύτερη έκθεση της η ομάδα δράσης. Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την έκθεση.

Το ποσό των 8 δισ. ευρώ θα μπορούσε να βάλει στα ταμεία της η Ελλάδα σε περίπτωση που προχωρούσε στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με τη δεύτερη έκθεση της ομάδας δράσης από τα στοιχεία του 2011  προκύπτουν ορισμένα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα,  παραδείγματος χάρη σε σχέση με την είσπραξη παλαιότερων ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών.  
 
Όπως αναφέρει ο ομάδα του Χ. Ράιχενμπαχ: «Εισπράχθηκαν ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές ύψους 946  εκατ.  ευρώ, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν 400 εκατ. ευρώ. Εκτιμάται ότι οι ανεξόφλητες εισπράξιμες ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές ανέρχονται στο ποσό των 8 δις ευρώ.  Υπάρχουν άλλοι τομείς στους οποίους επιβάλλεται μεγαλύτερη πρόοδος,  π.χ.  η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην οποία επιδίδονται φορολογούμενοι μεγάλου πλούτου και μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτά είναι τα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί η τεχνική βοήθεια στους επόμενους μήνες.  Ήδη καταβάλλονται εντονότερες προσπάθειες προκειμένου οι μηχανισμοί καταπολέμησης μαύρου χρήματος να αξιοποιηθούν καλύτερα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και προετοιμάζεται σχέδιο τεχνικής βοήθειας».
 
Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση της task force στο
24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | Μαρτίου 15, 2012 4:57 μ.μ. | Reply
Είναι αδύνατον να πιάσουν τους μεγάλους φοροφυγάδες διότι τότε θα πρέπει να αυτο-συλληφθούν και να συλλάβουν όλους τους καναλάρχες, εκδότες, και το κάθε λογής πρασινομπλέ λαμόγιο....
Ά ρε Ράιχενμπαχ ζητάς από τον εμπρηστή να κάνει αναδάσωση....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο