Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ερχεται 1 δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) βρίσκονται κοντά στη θετική κατάληξη.

Ελπίδες να τροφοδοτηθούν με 1 δισ. Ευρώ οι μικρομεσαίες μετά το Πάσχα. Οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη διοχέτευση ρευστότητας μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος βρίσκονται κοντά στη θετική κατάληξη. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο για τα διαρθρωτικά ταμεία Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γιοχάνες Χαν.

«Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων για τη ρευστότητα στην αγορά και για τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΤΕπ» δήλωσε η κυρία Διαμαντοπούλου, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη το βράδυ με τον Επίτροπο Χαν. Διευκρίνισε τα εξής: «η διαπραγμάτευση συνεχίστηκε σήμερα με τη συνεργασία της ΕΤΕπ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης. Τέθηκαν οι τελικοί στόχοι και όροι, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και αργά απόψε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε να υπάρξει αύριο η τελική πρόταση της ΕΤΕπ».


Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα καταθέσει στην ΕΤΕπ εγγυήσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για τη στήριξη με ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν κεφάλαια από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Επιπροσθέτως, το υπουργείο Ανάπτυξης θα ανακοινώσει πακέτο επιδοτήσεων 500 εκατ. ευρώ για τους μικρομεσαίους τον Απρίλιο.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που παραμένει σε φάση διαπραγμάτευσης με την ΕΤΕπ και την Κομισιόν είναι το σημαντικό πακέτο ρευστότητας που θα κατευθυνθεί για τη χρηματοδότηση των έργων στους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες αλλά και των ενεργειακών επενδύσεων.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαρτίου 15, 2012 10:07 π.μ. | Reply
Βρε παιδιά .. πείτε μας .. πριν τις εκλογές ή μετά θα δούμε το χρήμα?
image description Your Name | Μαρτίου 15, 2012 11:25 π.μ. | Reply
να ετοιμάσω τσάντες...για να κουβαλήσω το χρήμα,....?
image description Your Name | Μαρτίου 15, 2012 11:46 π.μ. | Reply
Α ωραία, εμείς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σας ευχαριστούμε! Είστε πολύ καλοί!
image description Your Name | Μαρτίου 15, 2012 1:19 μ.μ. | Reply
μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ψευταράδες το καταπίνετε αμάσητο το σανό
image description ΚΩSTAKHS | Μαρτίου 15, 2012 3:47 μ.μ. | Reply
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ....ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ?
image description Your Name | Μαρτίου 15, 2012 3:27 μ.μ. | Reply
οι τράπεζες θα τα δώσουν πάλι στους δικούς τους όπως κάνανε με το τεμπτε και με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι κερδοφόρα η επιχείρηση και !!!!! Όλα τα λεφτά στις προθεσμιακές!!!!!!!!!!!
image description ΚΩSTAKHS | Μαρτίου 15, 2012 3:16 μ.μ. | Reply
ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ...ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ...ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ 2 ΕΤΗ ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.....
image description ΚΩSTAKHS | Μαρτίου 15, 2012 3:14 μ.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ????
image description DimitrisD | Μαρτίου 15, 2012 7:36 μ.μ. | Reply
Σωστόοοος! Να πως θα βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απλά και δίκαια! Να πάει στον Ο.Α.Ε.Ε το 1 δις και να μειωθούν οι εισφορές στους μικρομεσαίους!
image description ΣΣΣ ΗΣΥΧΙΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ!! | Μαρτίου 15, 2012 4:52 μ.μ. | Reply
ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΟΥ....
ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΕΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ... Ο ΜΩΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ!!
Ε...ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΣΑΝ ΜΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ....ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΟΥΣ .
image description Your Name | Μαρτίου 15, 2012 4:46 μ.μ. | Reply
Μα ΔΕΝ τους θέλουν τους μικρομεσαίους. ΔΕΝ θέλουν τη μεσαία τάξη. Ποιές επιδοτήσεις και μπαρούφες τώρα. Με ηλιθιότητες πασοκτζήδων αλητών θα ασχολούμαστε τώρα;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο