Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η απάντηση του πρώην ΓΓΠΣ κου Δ.Σπινέλλη στην μήνυση της ΠΟΕ-ΔΟΥ - Και η ιστοσελίδα καταγραφής περιστατικών διαφθοράς.

Η απάντηση του πρώην ΓΓΠΣ κου Δ.Σπινέλλη στην μήνυση της ΠΟΕ-ΔΟΥ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ ΔΟΥ), δηλαδή των εφοριακών υπαλλήλων, κος Χαράλαμπος Νικολακόπουλος κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών μήνυση εναντίον μου σχετικά με την αναφορά μου σε εκδήλωση με θέμα «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη»  για προβλήματα διαφθοράς στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Είναι κρίμα που η ΠΟΕ ΔΟΥ, αντί να υιοθετήσει και να εφαρμόσει έναν αυστηρό κώδικα δεοντολογίας και ηθικής που να δεσμεύει όλα τα μέλη της και να απομονώσει έτσι τους (εύχομαι λίγους) επίορκους υπαλλήλους, προχωρά σε μηνύσεις κατά αυτών που μίλησαν για ένα πρόβλημα που γνωρίζει όλη η ελληνική κοινωνία.
Η έκταση της διαφθοράς στην οποία αναφέρθηκα στην ομιλία μου είναι γνωστή από στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί από τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάς το 2010 και το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το 2011· δεν είπα κάτι που δεν ήταν γνωστό. Μέσω αυτής της φόρμας συλλέγω πρόσθετα στοιχεία για περιστατικά διαφθοράς που σχετίζονται με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό προκειμένου να μπορέσω να υπερασπιστώ αποτελεσματικότερα τον εαυτό μου. Διευκρινίζω ότι οι υπάλληλοι των εφοριών δεν υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην οποία υπηρετούσα και έτσι δεν μπορούσα να έχω εύκολα εικόνα της κατάστασης ούτε δυνατότητα άμεσης παρέμβασης για τη βελτίωσή της.
Για το λόγο αυτό στην ομιλία μου αναφέρθηκα στα προβλήματα όπως αυτά έχουν τεκμηριωθεί από τις εκθέσεις φορέων που μελέτησαν την κατάσταση και δημοσιεύματα στον τύπο. Επιπλέον, και κατά τη γνώμη μου πιο σημαντικό, παρουσίασα μια πλήρη πρόταση για την αναμόρφωση του συστήματος είσπραξης των δημοσίων εσόδων, διότι θεωρώ ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που παρουσίασα. Αντίστοιχες προτάσεις είχα καταθέσει και κατά το διάστημα στο οποίο υπηρετούσα στο Υπουργείο Οικονομικών. Μπορείτε να καταχωρήσετε στοιχεία επώνυμα ή ανώνυμα, αλλά οι επώνυμες αναφορές είναι σίγουρα περισσότερο χρήσιμες.
Μέχρι τώρα έχουν επισκεφτεί αυτή τη σελίδα πάνω από 3500 άτομα και έχουν αναφερθεί δεκάδες περιστατικά. Αν θέλετε να διαδώσετε τη φόρμα αυτή, παρακαλώ χρησιμοποιήστε το δεσμό
http://www.spinellis.gr/istoria

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας.

Ιστοσελίδα Περιγραφής περιστατικών διαφθοράς
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαρτίου 13, 2012 5:18 μ.μ. | Reply
Και αν γράψουμε επώνυμα για τις καταθέσεις βενιζελέου και παπαντρέα θα το ψάξεις? κοκοκο
image description ΓΙΑΝΝΗΣ | Μαρτίου 13, 2012 9:07 μ.μ. | Reply
Και έχει απόλυτο δίκιο! Πείτε τα βρε εσείς οι λογιστάδες! Εμένα ήρθε να μου κάνει έλεγχο ελεγκτής με ROLLEX, GIPάρα των 3000 κυβ. και κινητό ΟΥΑΟΥ. ΠΟΘΕΝ? Μακάρι να μιλούσατε, αλλά κάτι βρωμάει και σε πολλούς από σας. Κι έχουν και θέσεις στα συνδικαλιστικά μας αυτοί! Και ξέρω τί λέω...
image description Your Name | Μαρτίου 13, 2012 11:34 μ.μ. | Reply
δεν το ξέρεις ότι όοολη η κοινωνία της ελλάδας έχει υποστεί οριζόντια διαταξική διαφθορά? δεν το ξέρεις ότι όποτε το πασοκ και σια έλεγε ότι θα βγουν παγανιά για έλεγχο, οι δεύτεροι τα έπαιρναν κάτω από το τραπέζι?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο