Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τέλος ακινησίας για όσους «δέσουν» τα σκάφη.

Οι Λιμενικές Αρχές, που εκδίδουν τη βεβαίωση ακινησίας, θα παραλαμβάνουν σχετικό παραστατικό κατάθεσης υπέρ του ΕΛΟΑΝ σε τραπεζικό λογαριασμό

Τέλος ακινησίας από 10 έως 100 ευρώ το χρόνο θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που αποφάσισαν να «δέσουν» τα σκάφη αναψυχής για να αποφύγουν τα αυξημένα έως 200% τεκμήρια διαβίωσης.

Με κοινή απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας καθορίζεται ανταποδοτικό τέλος επί της βεβαίωσης ακινησίας ιδιωτικών σκαφών αναψυχής που χορηγούν οι Λιμενικές Αρχές, προς ενίσχυση των πόρων του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ), ως εξής:

Δέκα ευρώ για σκάφη μήκους έως 7 μέτρων.
Είκοσι ευρώ για σκάφη πάνω από 7 και έως 15 μέτρων.
Σαράντα ευρώ για πάνω από 15 και έως 25 μέτρα.
Εκατό ευρώ για σκάφη πάνω από 25 μέτρα.
Για την απόδειξη καταβολής του προβλεπόμενου ανά κατηγορία σκάφους χρηματικού ποσού, οι Λιμενικές Αρχές που εκδίδουν τη βεβαίωση ακινησίας, θα παραλαμβάνουν σχετικό παραστατικό κατάθεσης υπέρ του ΕΛΟΑΝ σε τραπεζικό λογαριασμό ή σε συγκεκριμένο Κωδικό σε δημόσιο ταμείο. Εναλλακτικά, οι Λιμενικές Αρχές θα εισπράττουν το ανάλογο χρηματικό ποσό από τον ενδιαφερόμενο και θα εκδίδουν απόδειξη είσπραξης υπέρ ΕΛΟΑΝ.

Κάθε Λιμενική Αρχή θα τηρεί βιβλίο εσόδων υπέρ ΕΛΟΑΝ και θα υποβάλει σχετική μηνιαία αναφορά στη Διεύθυνση Χρηματικού Ελέγχου Δαπανών και Ασφάλισης Προσωπικού του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gdaelis | Μαρτίου 13, 2012 7:43 μ.μ. | Reply
Προκειται για ανέκδοτο ή ειναι πραγματικό γεγονός????
Έλεος πια, τι αλλο θα ανακαλύψουνε?????
image description tomlog | Μαρτίου 14, 2012 6:12 μ.μ. | Reply
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο