Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι περικοπές στο Δημόσιο ... άγγιξαν και το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό εφέτος θα πραγματοποιηθούν 28.000 έλεγχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ελέγχων για το 2012 ο ποσοτικός στόχος για την επιβολή προστίμων είναι χαμηλότερος κατά 30% σε σχέση με πέρυσι στα 3,2 από 4 δις ευρώ.

Κι αυτό γιατί έχουν περιοριστεί τα κονδύλια για εκτός έδρας , υπερωριακή απασχόληση ακόμη και προμήθεια καυσίμων.

Σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό εφέτος θα πραγματοποιηθούν 28.000 έλεγχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Πρόκειται για ελέγχους σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με «όπλο» το Elenxis το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχων.

Οι εφορμήσεις των ανδρών του ΣΔΟΕ θα επικεντρωθούν κατά προτεραιότητα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια όπου όπως αναφέρεται στον συγκεντρωτικό πίνακα δράσης το Σώματος για το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των ελέγχων (9732) .

Ακολουθούν λιανεμπόριο (3423 έλεγχοι) , χονδρικό εμπόριο (1685) , δικηγόροι , λογιστές και διαφημιστικές εταιρείες (1678).

Όπως είναι φυσικό οι περισσότεροι έλεγχοι 7754 θα γίνουν στην Αττική και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (3485) και η Δυτική Ελλάδα . Η χαμηλότερη ελεγκτική δραστηριότητα παρατηρείται στα Ιόνια Νησιά (650έλεγχοι) και την Στερεά Ελλάδα (713)

Στέλεχος του ΣΔΟΕ τονίζει πως οι έλεγχοι θα είναι απολύτως στοχευμένοι , καθώς οι ελεγκτές θα έχουν την βοήθεια του Elenxis.

Το ΣΔΟΕ Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με on line φορολογικούς ελέγχους. Από το τέλος Νοεμβρίου που τέθηκε σε εφαρμογή το Elenxis μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 4.000 φορολογικοί έλεγχοι ενώ σύμφωνα με τους σχεδιασμούς έως το τέλος Μαρτίου το σύστημα θα έχει επεκταθεί στις περιφερειακές διευθύνσεις Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και έως το τέλος Αυγούστου το σύνολο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ θα διενεργεί ελέγχους με laptop και …elenxis.

Όπως εξηγούν στελέχη του ΣΔΟΕ, το πρόγραμμα των ελέγχων «φορτώνεται» σε καθημερινή βάση στους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές , τα συνεργεία των ελεγκτών «παρακολουθούνται» από τους προϊσταμένους τους μέσα στην Υπηρεσία, περιορίζοντας έτσι τα όποια περιθώρια «συναλλαγής» ελεγκτών – ελεγχομένων. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου τυπώνονται απευθείας τόσο η έκθεση ελέγχου όσο και το τυχόν πρόστιμο και επιδίδονται επί τόπου στους ελεγχόμενους.

Με το Elenxis oι ελεγκτές πηγαίνουν «διαβασμένοι» στις επιχειρήσεις, αφού μέσω των laptop αντλούν όλα τα στοιχεία και τις απαραίτητες πληροφορίες για το

προφίλ της ελεγχόμενης εταιρείας. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές πριν ξεκινήσει τη διαδικασία του φορολογικού ελέγχου γνωρίζουν αν η ελεγχόμενη επιχείρηση έχει μεγάλες επιστροφές ΦΠΑ, έχει διαπράξει στο παρελθόν φορολογικές παραβάσεις, έχει χρησιμοποιήσει πλαστά ή εικονικά τιμολόγια ή έχει δηλώσει απώλεια βιβλίων και στοιχείων. Παράλληλα αντλούν πληροφορίες για τα οικονομικά αποτελέσματα (ακαθάριστα έσοδα, δαπάνες, κέρδη κ.λπ.), για απόδοση φόρων (ΦΠΑ, παρακρατούμενων κ.λπ.), υποβολή δηλώσεων, συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών κ.τ.λ.

Το Elenxis υποστηρίζει το σύνολο του ελεγκτικού έργου, από την αρχική στόχευση υποθέσεων ελέγχου, ως και την υποστήριξη του ελεγκτή κατά τη διενέργεια του ελέγχου στην επιχείρηση.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο