Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παγώνουν προσωρινά οι επιστροφές του ΦΠΑ

12 Μάρτιου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
ΣΕ προσωρινό «πάγωμα» των επιστροφών ΦΠΑ που περιμένουν πολλές επιχειρήσεις προχωρά το υπουργείο Οικονομικών μέχρι να ολοκληρώσει τους έλεγχους που έχει ξεκινήσει για τον εντοπισμό παράνομων εισπράξεων που γίνονται με πλαστά εικονικά στοιχεία.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών εξηγούν ότι τα τελευταία χρόνια, λόγω και της κρίσης, έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι επιστροφές ΦΠΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες, αλλά έχουν  εντοπιστεί και πολλές περιπτώσεις πλαστών παραστατικών ή εικονικών εταιριών που διεκδικούν παρανόμως την επιστροφή φόρου.
Το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης ζητά και η τρόικα από την κυβέρνηση, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα μειώσει σημαντικά το κονδύλι για επιστροφές φόρου. Υπολογίζεται ότι το 2011 δαπανήθηκαν πάνω από 5 δισ. ευρώ για επιστροφές φόρου, ενώ η κυβέρνηση δεσμεύτηκε με τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που ψηφίσθηκε στη Βουλή ότι το 2012 το αντίστοιχο κονδύλι δεν θα ξεπεράσει τα 3,8 δισ. ευρώ.

Στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού μπαίνουν τιμολόγια αγοράς, δελτία αποστολής και άλλα παραστατικά και οι διασταυρώσεις στοχεύουν συγκεκριμένα στον εντοπισμό:
 
Πηγή: Express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης