Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απάτη στο Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλλιθέας

ΘΕΜΑ: Απάτη στο Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλλιθέας
Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν περίμενε ότι, ενεργοποιώντας έναν νέο μηχανισμό ηλεκτρονικού ελέγχου ύποπτων περιπτώσεων παροχών, θα βρίσκονταν μπροστά στη μεγαλύτερη ίσως απάτη μέχρι σήμερα, που έχει γίνει σε βάρος ασφαλιστικού ταμείου, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έγινε στο Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καλλιθέας.

Στην απάτη αυτή, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, εμπλέκονται τουλάχιστον (5) υπάλληλοι του Υποκαταστήματος, οι οποίες εκμεταλλευόμενες τις θέσεις τους προέβαιναν αναληθώς στην πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας πλαστά και ψευδή δικαιολογητικά, εξέδιδαν παράνομες αποφάσεις για χορήγηση παροχών. Τα ποσά των παροχών αυτών με διάφορα τεχνάσματα τα καρπώνονταν εξ ολοκλήρου οι ίδιες, εκδίδοντας τις αποφάσεις παροχών στο όνομά τους ή στο όνομα συγγενικών προσώπων ή στο όνομα άλλων προσώπων-ασφαλισμένων ή μη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Σε άλλες περιπτώσεις είχαν συνεργούς άλλα πρόσωπα-ασφαλισμένους ή μη του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στους οποίους έδιναν ένα μέρος των παράνομων χρημάτων και τα υπόλοιπα τα καρπώνονταν οι ίδιες.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μόλις εντόπισε την υπόθεση ενεργοποίησε όλες τις υπηρεσίες της και συνεργάστηκε αποτελεσματικά και συντεταγμένα με την αρμόδια υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η συνδρομή της οποίας ήταν καίρια και καθοριστική για την έρευνα της υπόθεσης σε όλες τις διαστάσεις της.

Από τα μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένα στοιχεία των ερευνών η ζημία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ξεπερνάει τα 6.000.000 ευρώ. Οι έρευνες συνεχίζονται για την επιβεβαίωση και άλλων περιπτώσεων και αναμένεται δυστυχώς η αύξηση του ποσού της ζημιάς αυτής.

Η σημερινή Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ασχολήθηκε στην πράξη και όχι στη ρητορική, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των ευθυνών της με την πάταξη της διαφθοράς προς κάθε κατεύθυνση είτε αυτή προέρχονταν από συναλλασσόμενους είτε από υπαλλήλους. Ενδεικτικά αναφέρονται ορισμένες παραβατικές συμπεριφορές που αντιμετωπίστηκαν μέχρι σήμερα:

Παράνομη είσπραξη συντάξεων


Πλαστές ασφαλίσεις με εικονικές Δηλώσεις


Παράνομη χορήγηση αναρρωτικών αδειών


Παράνομη χορήγηση παροχών (έξοδα μετακινήσεων νεφροπαθών, δαπάνες λουτροθεραπείας, σκευάσματα διατροφής κλπ)
Οι προσπάθειες των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την εξάλειψη της διαφθοράς συνεχίζονται με τη βοήθεια του νέου ηλεκτρονικού μηχανισμού που έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία με στόχο την "ηλεκτρονική θωράκιση" των ελεγκτικών μηχανισμών του.

Τέλος η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, λυπάται διπλά όταν σε υποθέσεις απάτης εμπλέκονται επίορκοι υπάλληλοι του Ιδρύματος, είναι όμως αμείλικτη στην τιμωρία τους.

Τα περιστατικά όμως αυτά δεν πρέπει να αμαυρώνουν και να απαξιώνουν τις προσπάθειες του συνόλου των υπαλλήλων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς προσπαθούν με υπέρβαση των δυνατοτήτων τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασφαλισμένων.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ       

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ   
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description stauros | March 12, 2012 8:48 AM | Reply
ειχε δικιο ο κυριος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ μαζι τα φαγαμε. δυστυχως ειναι λιγοι εκεινοι που τα εφαγαν μαζι του. οποτε μαζι τα φαγανε αλλα ολοι πληρωνουμε δυστυχως
image description PantelisCh | March 12, 2012 9:51 AM | Reply
Φαντάσου κάποιες απ' τις κυρίες να σου έχουν κόψει μέρες ασφάλισης από 25 σε 22 γιατί "έτσι λέει ο κανονισμός του ΙΚΑ και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο".
image description SCORPIOS | March 12, 2012 10:46 AM | Reply
Π Λ Ε Ο Ν Ε Ξ Ι Α !!!!! Ενα απο τα μεγαλύτερα πάθη του ανθρωπου. Εαν ειχαν σταματήσει νωριτερα, μπορει να την καθάριζαν... Ποσα ηθελαν να πάρουν??? Τα 6 εκκ. ΔΕΝ τους έφταναν??? Αν αποφασίσεις να την κάνεις τη δουλειά, θα πρεπει να ξέρεις και να σταματάς...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο