Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ

Με αφορμή τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) η Ομοσπονδία Εφοριακών, επισημαίνει ότι :
1.    Η αναλυτική μας θέση είχε κατατεθεί από τις 20.12.2011 (το πλήρες κείμενο στο  www.poedoy.gr) και δυστυχώς επιβεβαιώνονται, αρκετά από όσα αναφέραμε.  Αν επικρατούσε διάθεση διαλόγου για το όλο θέμα, θα είχαν βρεθεί διαφορετικές λύσεις από τις σημερινές που ταλαιπωρούν τους πολίτες.  

2.    Είναι βαρύτατες οι ευθύνες των αρμόδιων Υπουργών,  για το όλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, τόσο για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου φόρου όσο και για τη διαδικασία είσπραξής του.  Οι αρχικοί πανηγυρισμοί, οι διαρροές και τα υπονοούμενα που στοχοποιούσαν τον κλάδο μας, έχουν αποδειχθεί πλέον περίτρανα, ότι ήταν (όπως κάθε φορά)  για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, της μετάθεσης αποκλειστικά πολιτικών ευθυνών στους εφοριακούς.

3.    Αντί οι φορολογικές υπηρεσίες να ασχολούνται με την οργάνωση φορολογικών ελέγχων, με την εξυπηρέτηση του πολίτη και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, έχουν εμπλακεί σε άλλο ένα γραφειοκρατικό κομφούζιο με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία εφοριακών και φορολογουμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το συγκεκριμένο φόρο έχουν ψηφιστεί έως στιγμής πέντε νόμοι και έξι εγκύκλιοι, οι οποίοι το μόνο που δεν εξυπηρετούν είναι η «απλοποίηση του φορολογικού συστήματος».


4.    Η Ομοσπονδία Εφοριακών έχει ήδη συμβάλει με τις προτάσεις της, για να βρεθεί καλύτερος τρόπος είσπραξης του φόρου αυτού, αλλά δυστυχώς οι προτάσεις αυτές,  δεν γίνονται δεκτές από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
5.    Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας στον αναγκαίο διάλογο, μέχρις ότου επιβληθεί ΕΝΑΣ και μοναδικός φόρος στα ακίνητα, που θα επιβαρύνει την μεγάλη και πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        Χ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                    Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description HARIS_K | Μαρτίου 10, 2012 2:14 μ.μ. | Reply
Δεν θέλουμε προτάσεις κύριοι , εφαρμογή των νόμων θέλουμε , ήτοι να κάνετε τη δουλειά σας θέλουμε . Ως γνωστόν το παραμύθι κατάθεσης προτάσεων επί προτάσεων , αποτελεί προσχεδιασμένη μεθοδολογία παρακώλυσης εφαρμογής των νόμων και καταβολής ήσσονος προσπάθειας , με συνέπεια το θόλωμα των "νερών" , για το ποιος ευθύνεται για την προφανή αναποτελεσματικότητα του κλάδου ακόμα και σήμερα σ΄αυτή τη οικτρή κατάσταση που βρισκόμαστε και σεις κύριοι θα έπρεπε να ήσαστε στην πρώτη γραμμή του υπέρτατου αγώνα για την σωτηρία της χώρας μας , αλλά λειψοί πολιτικάντηδες περί άλλων τυρβάζετε .
image description HAROULA_ | Μαρτίου 11, 2012 11:39 μ.μ. | Reply
θεωρώ ότι η προηγούμενη άποψη είναι εμπαθής και εκτός πραγματικότητας.
όταν κάθε βράδυ ψηφίζονται 7 νόμοι ποιός είναι σε θέση το πρωί να γνωρίζει την εφαρμογή τους?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο