Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΠΟΕ-ΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Με αφορμή τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) η Ομοσπονδία Εφοριακών, επισημαίνει ότι :
1.    Η αναλυτική μας θέση είχε κατατεθεί από τις 20.12.2011 (το πλήρες κείμενο στο  www.poedoy.gr) και δυστυχώς επιβεβαιώνονται, αρκετά από όσα αναφέραμε.  Αν επικρατούσε διάθεση διαλόγου για το όλο θέμα, θα είχαν βρεθεί διαφορετικές λύσεις από τις σημερινές που ταλαιπωρούν τους πολίτες.  

2.    Είναι βαρύτατες οι ευθύνες των αρμόδιων Υπουργών,  για το όλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, τόσο για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου φόρου όσο και για τη διαδικασία είσπραξής του.  Οι αρχικοί πανηγυρισμοί, οι διαρροές και τα υπονοούμενα που στοχοποιούσαν τον κλάδο μας, έχουν αποδειχθεί πλέον περίτρανα, ότι ήταν (όπως κάθε φορά)  για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, της μετάθεσης αποκλειστικά πολιτικών ευθυνών στους εφοριακούς.

3.    Αντί οι φορολογικές υπηρεσίες να ασχολούνται με την οργάνωση φορολογικών ελέγχων, με την εξυπηρέτηση του πολίτη και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, έχουν εμπλακεί σε άλλο ένα γραφειοκρατικό κομφούζιο με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία εφοριακών και φορολογουμένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι για το συγκεκριμένο φόρο έχουν ψηφιστεί έως στιγμής πέντε νόμοι και έξι εγκύκλιοι, οι οποίοι το μόνο που δεν εξυπηρετούν είναι η «απλοποίηση του φορολογικού συστήματος».


4.    Η Ομοσπονδία Εφοριακών έχει ήδη συμβάλει με τις προτάσεις της, για να βρεθεί καλύτερος τρόπος είσπραξης του φόρου αυτού, αλλά δυστυχώς οι προτάσεις αυτές,  δεν γίνονται δεκτές από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
5.    Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε με τις προτάσεις μας στον αναγκαίο διάλογο, μέχρις ότου επιβληθεί ΕΝΑΣ και μοναδικός φόρος στα ακίνητα, που θα επιβαρύνει την μεγάλη και πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


        Χ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ                                    Ρ. ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης