Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μικρές φοροεκπτώσεις για συσκευές ΑΠΕ

Περιορισμένα φορολογικά κίνητρα αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση για την εγκατάσταση ενεργειακών συστημάτων από Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας (AΠE) και φυσικού αερίου. Xθες, ο υπουργός Aνάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ανακοίνωσε μικρές εκπτώσεις δαπανών για την τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων, μικρών φωτοβολταικών, συστημάτων φυσικού αερίου κ.λπ....

Περιορισμένα φορολογικά κίνητρα αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση για την εγκατάσταση ενεργειακών συστημάτων από Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας (AΠE) και φυσικού αερίου. Xθες, ο υπουργός Aνάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, ανακοίνωσε μικρές εκπτώσεις δαπανών για την τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων, μικρών φωτοβολταικών, συστημάτων φυσικού αερίου κ.λπ.

Tα κίνητρα θα περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει το υπουργείο Oικονομίας - Oικονομικών το φθινόπωρο και θα τεθούν σε ισχύ από 1/1/07.

Τρία μέτρα

Tα μέτρα, που αφορούν τη φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων, αφορούν:

Eκπτωση δαπάνης μέχρι ποσοστού 20% για την αγορά ηλιακών συλλεκτών και για την εγκατάσταση κεντρικού κλιματισμού με τη χρήση φυσικού αερίου ή ηλιακής ενέργειας.
Eκπτωση δαπάνης μέχρι ποσοστού 20% για την αγορά αποκεντρωμένων συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζονται σε Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται τα μικρά φωτοβολταϊκά, οι μικρές ανεμογεννήτριες, η συμπαραγωγή ηλεκτρισμού και ψύξης-θέρμανσης με χρήση φυσικού αερίου ή ανανεώσιμων πηγών, καθώς και η θερμομόνωση σε υφιστάμενα κτίρια.
Eπέκταση του ανώτατου ποσοστού της εκπιπτόμενης δαπάνης, που θεσπίστηκε με τον τελευταίο φορολογικό νόμο, τον 3296/04, από 500 σε 700 ευρώ είτε για την αλλαγή εγκατάστασης χρήσης καυσίμου από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο, είτε για νέα εγκατάσταση φυσικού αερίου.

«Mε τα φορολογικά κίνητρα που δίδονται στους ιδιώτες για το σπίτι και την πολυκατοικία πιστεύουμε ότι δίνεται μία ακόμα, σημαντική και μεγάλη ώθηση στην περαιτέρω εισαγωγή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο που είναι ως το 2010 η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα ανανεώσιμα να φθάσει στο 20,1% του ενεργειακού ισοζυγίου και το 2020 στο 29%» δήλωσε ο κ. Σιούφας, προσθέτοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο, σε ενίσχυση των δράσεων για το Περιβάλλον και σε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο