Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΥΠ.ΟΙΚ: Δεν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τα δάνεια ιδιωτών

Για τα δάνεια που έχουν λάβει ιδιώτες και επιχειρηματίες δεν θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, δήλωσε την Παρασκευή από το βήμα της βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος

"Έχουν εκδοθεί διοικητικές πράξεις για τους δημόσιους υπαλλήλους ώστε να μειωθεί στα 3/10 ο μισθός που παρακρατείται από το Παρακαταθηκών για στεγαστικά δάνεια. Το ποσό που κρατείται δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4/10 του μηνιαίου οικογενειακού εισοδήματος", σημείωσε.

Για τους υπόλοιπους πολίτες ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι σε εβδομαδιαία βάση το υπουργείο συνεργάζεται με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε να λειτουργεί μηχανισμός διακανονισμού των δανείων και να διευκολύνονται οι πολίτες. Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί 750.000 δάνεια, επανέλαβε: 400.000 καταναλωτικά, 150.000 επιχειρηματικά και 200.000 στεγαστικά.

Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, υποστήριξε, και προσέθεσε ότι νομοθετική ρύθμιση του θέματος θα δημιουργούσε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα.

Τόνισε ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να λαμβάνουν για τις στρατηγικές αποφάσεις τους την σύμφωνη γνώμη του ελληνικού Δημοσίου καθώς το κράτος έχει επιβάλει επιτρόπους και έχει τις προνομιούχες μετοχές.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι δεν θα μετέχουν στο PSI ορισμένα ομόλογα που έχουν εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και εκδόθηκαν για τις ανάγκες ΔΕΚΟ εκπορεύονται από συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία «έχουν ονοματεπώνυμο» και κακώς αναπαράγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαρτίου 9, 2012 3:57 μ.μ. | Reply
"Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, υποστήριξε, και προσέθεσε ότι νομοθετική ρύθμιση του θέματος θα δημιουργούσε προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα." Ξαναψηφίστε τον κουφάλες. Μες τα μούτρα σάς τη λέει
image description gkazan | Μαρτίου 9, 2012 3:30 μ.μ. | Reply
Ο Μ@λακας ο Ελληνας να καταλάβει πλέον τι παίζει και να φροντίσει για την επιβίωσή του. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥΣ Η ΖΩΗ ΜΑΣ. (και ο πολιτικός αλλά κυρίως ο φυσικός). Εδώ χορηγού τόσα δις στις τράπεζες και παίρνουν μετοχές κοινές με τριετή αναστολή του δικαιώματος ψήφου... Δεν πειράζει, ας πάνε τα φιλαράκια του την επόμενη Κυριακή να του δώσουν και 2 ευρώ και να κανουν like για αρχηγό ΜΠΑΤΣΟΚ....
image description Your Name | Μαρτίου 9, 2012 6:10 μ.μ. | Reply
ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΕΡΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ...ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΦΕΣΩΣΑΝ (ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ), ΑΥΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΛΑΣΠΩΝΟΥΝ. ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΦΡΑΓΚΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ...ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
image description Your Name | Μαρτίου 9, 2012 8:28 μ.μ. | Reply
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΡΑΧΘΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΗΤΕΣ!
image description Your Name | Μαρτίου 10, 2012 12:55 π.μ. | Reply
Αφού είναι όλοι πασόκοι. Και να πέφτει κάτω ο κόσμος από την πείνα, να απολύσουν βρωμιάρηδες πασόκους διορισμένους από το 80+ στο δημόσιο δεν παίζει
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο