Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υποχρεωμένες οι εταιρίες εκμετάλλευσης διοδίων να κόβουν αποδείξεις και στις περιπτώσεις που οι οδηγοί δεν πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων

Υποχρεωμένες οι εταιρίες εκμετάλλευσης διοδίων να κόβουν αποδείξεις και στις περιπτώσεις που οι οδηγοί δεν πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων


Το Υπ.Οικ. απάντησε σε σχετικό ερώτημα του από εταιρία εκμετάλλευσης διοδίων :

ΘΕΜΑ: Έκδοση ή μη παραστατικών εσόδου κατά τη διέλευση οχημάτων από σταθμούς διοδίων χωρίς την καταβολή του σχετικού αντιτίμου, λόγω παραβατικής συμπεριφοράς των διερχομένων οδηγών.

Σε απάντηση της ως άνω σχετικής αίτησής σας, με την οποία θέτετε υπόψη μας ότι σε ορισμένες περιπτώσεις διέρχονται οχήματα από τους σταθμούς διοδίων, που εκμεταλλεύεται η εταιρεία σας, των οποίων οι οδηγοί επιδεικνύοντας παραβατική συμπεριφορά δεν καταβάλλουν το σχετικό αντίτιμο των διοδίων, διέρχονται όμως από τους σταθμούς, και περαιτέρω ερωτάτε εάν θα πρέπει να εκδοθούν ή όχι στην περίπτωση αυτή τα σχετικά παραστατικά εσόδου, θέτοντας επιπλέον υπόψη μας ότι για τα εν λόγω οχήματα ακολουθείται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του εικοσαπλασίου του οφειλόμενου τέλους, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1.    Με την Α.Υ.Ο. 1037084/289/0015/ΠΟΛ.1114/26.4.2001 καθορίστηκαν τα παραστατικά εσόδου που εκδίδονται για τη διέλευση οχημάτων από σταθμούς διοδίων στην ελληνική επικράτεια, σε κάθε περίπτωση παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε επιτηδευματίες. Με τις διατάξεις της παρ. 1 της ως άνω Υπουργικής Απόφασης ορίζεται μεταξύ άλλων ότι τα παραστατικά αυτά εκδίδονται σύμφωνα με τα οριζόμενα με τις διατάξεις των άρθρων 12 (παρ. 16β ) και 13 (παρ. 4) του Κ.Β.Σ. (π.δ.186/1992). Τα ανωτέρω τυγχάνουν ανάλογης
εφαρμογής και για την περίπτωση της εκμετάλλευσης των διοδίων      από την εταιρεία σας, βάσει των αριθμ. 1030077/188/0015/1.6.2007 και 1066678/364/0015/18.9.2008 απαντητικών μας εγγράφων προς εσάς.

2.    Περαιτέρω, με βάση τις διατάξεις των άρθρων 13 (παρ. 3) και 12 (παρ. 14) του Κ.Β.Σ. (π.δ.186/1992), σε περίπτωση παροχής σε πελάτη δικαιώματος λήψης υπηρεσιών, για συγκεκριμένο ή μη χρονικό διάστημα, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής, ανεξάρτητα εάν αυτή αφορά συγκεκριμένο ή μη πλήθος υπηρεσιών, το τιμολόγιο ή η Α.Π.Υ. εκδίδεται κατά το χρόνο που η αμοιβή είναι απαιτητή και ο πελάτης αποκτά το σχετικό δικαίωμα λήψης υπηρεσιών και όχι αργότερα από το τέλος της διαχειριστικής περιόδου των συμβαλλομένων.

3.    Ενόψει των ανωτέρω, δεδομένου ότι η καταβολή των ειδικών τελών κυκλοφορίας (διόδια), στην περίπτωση που μνημονεύετε στη σχετική αίτησή σας, προαπαιτείται προκειμένου να γίνει χρήση του αυτοκινητόδρομου, τα σχετικά παραστατικά εσόδου (αποδείξεις είσπραξης διοδίων βάσει των διατάξεων που αναφέρονται ανωτέρω στην παρ. 1 του παρόντος) εκδίδονται με τη διέλευση κάθε οχήματος από το σταθμό διοδίων, όπου καθίσταται απαιτητό το αντίτιμο για την υπηρεσία που πρόκειται να παρασχεθεί και δεν εξαρτάται η έκδοσή τους από την καταβολή - είσπραξη ή μη του αντιτίμου εξαιτίας της ενδεχόμενης παραβατικής συμπεριφοράς των διερχομένων οδηγών, η διέλευση ή μη των οποίων άλλωστε στην περίπτωση αυτή, αποτελεί οργανωτικό σας πρόβλημα.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description stauros | Μαρτίου 9, 2012 8:58 π.μ. | Reply
μονο εμεις θα πρεπει να πληρωνουμε ΦΠΑ ασχετα αν το εχουμε εισπραξει η οχι στο τελος ολοι οι λογιστες θα χρωσταμε ΦΠΑ στο δημοσιο.ολοι για μεσα θα ειμαστε
image description FOROI2012 | Μαρτίου 9, 2012 1:27 μ.μ. | Reply
ΑΕΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ . ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΕΡΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ. ΠΡΟΔΟΤΗ ΥΠ.ΟΙΚ.ΜΠΕΝΙ
image description Your Name | Μαρτίου 9, 2012 1:36 μ.μ. | Reply
ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ Ή ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΕΣ
image description ΣΣΣ ΗΣΥΧΙΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ!! | Μαρτίου 9, 2012 2:56 μ.μ. | Reply
ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ Μ.....ΕΣ , ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ .
image description Your Name | Μαρτίου 10, 2012 12:31 π.μ. | Reply
ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΡΕ ΑΓΥΡΤΗ?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο