Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε το PSI- Ξεπέρασε το 85% η συμμετοχή

Επιτυχής κρίνεται η ολοκλήρωση του PSI. Ανοιχτό παραμένει το θέμα της ενεργοποίησης των CACs


Εξέπνευσε στις 10 το βράδυ η δημόσια πρόσκληση για το PSI ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr τουλάχιστον μέχρι τα μεσάνυχτα θα συνεχίζεται η εκκαθάριση.
 
Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, καθώς σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες η ανταπόκριση στη δημόσια πρόσκληση των επενδυτών που κατείχαν ομόλογα που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο ξεπέρασε το 85%. Σύμφωνα με πληροφορίες ικανοποιητική κρίνεται και η συμμετοχή στο PSI των ομολόγων που διέπονται από ξένο δίκαιο.
 
Εκτιμάται πως από τα ομόλογα που κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές συνολικής αξίας 206 δισ. ευρώ στο κούρεμα μετέχει εθελοντικά περίπου το 80%.
 
Τα αποτελέσματα της δημόσιας πρόσκλησης θα ανακοινωθούν αύριο στις 8 το πρωί στην ιστοσελίδα greekbonds.gr. Εν συνεχεία ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα δώσει συνέντευξη τύπου στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, όπου θα αναφερθεί διεξοδικά σε όλα τα ζητήματα.
 
Στη 3 το μεσημέρι θα συγκληθεί μέσω τηλεδιάσκεψης το Eurogroup για να εξουσιοδοτήσει την Ελλάδα να ενεργοποιήσει τις ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs) οι οποίες θα δεσμεύσουν τους ομολογιούχους να εναρμονισθούν με την απόφαση των επενδυτών που πλειοψήφησαν και αποδέχθηκαν τους όρους του PSI.
 
Από την απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί η γνωμοδότηση της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) για το εάν θα πληρωθούν τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS).
 
Η ενεργοποίηση των CACs αναμένεται να συνοδευτεί με περαιτέρω υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε καθεστώς χρεοστασίου. Ωστόσο, στις 12 Μαρτίου θα γίνει η ανταλλαγή των παλαιών με τα ελληνικά ομόλογα και θα υπάρξει αυτόματα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
 
Στις 12 Μαρτίου θα συγκληθεί στις Βρυξέλλες το Eurogroup προκειμένου να εγκρίνει το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας. Το ΔΝΤ αναμένεται να συνεδριάσει για το ίδιο θέμα στις 15 Μαρτίου.
 
Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description Your Name | Μαρτίου 9, 2012 1:52 μ.μ. | Reply
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΝΗΡΥΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο