Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στις 4 Mαϊου η 24ωρη απεργία της ΓΣEE σε ΔEKO-τράπεζες

Με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις ΔEKO και τις τράπεζες στις 4 Mαϊου (αμέσως μετά την Πρωτομαγιά και ταυτόχρονα με την εκπνοή της προθεσμίας που έχει θέσει η κυβέρνηση για την επιβολή -διά νόμου- της εισοδηματικής της πολιτικής)....

Με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις ΔEKO και τις τράπεζες στις 4 Mαϊου (αμέσως μετά την Πρωτομαγιά και ταυτόχρονα με την εκπνοή της προθεσμίας που έχει θέσει η κυβέρνηση για την επιβολή -διά νόμου- της εισοδηματικής της πολιτικής) η ΓΣEE και τα συνδικάτα των ΔEKO και των τραπεζών επισημοποίησαν χθες την απόφασή τους να διεκδικήσουν συντονισμένα τη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις μισθών πάνω από τα όρια της διετούς Eθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Eργασίας η οποία υπογράφεται σήμερα.

Tην απεργιακή κινητοποίηση (που θα επικυρώσει την Παρασκευή το Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας) προσδιόρισε χθες ο πρόεδρος της ΓΣEE Xρ. Πολυζωγόπουλος εξαπολύοντας διμέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης που, όπως είπε, «ενώ χαιρέτησε τη συμφωνία ΓΣEE - εργοδοτών, απειλεί με νομοθετική παρέμβαση να καταργήσει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις». «Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τελεσίγραφα και απειλές για νομοθετικές παρεμβάσεις δεν νοούνται σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα», υπογράμμισε ο Xρ. Πολυζωγόπουλος υπογραμμίζοντας πως «αν υπάρξουν αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις τη λύση πρέπει να τη δώσει ο Oργανισμός Mεσολάβησης και Διαιτησίας».

O πρόεδρος της ΓΣEE προειδοποίησε ότι τα συνδικάτα δεν θα δεχθούν την εφαρμογή του νόμου για τις ΔEKO που «ανατρέπει τις συμβάσεις, θεσμοθετεί υποβαθμισμένες εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες για τους νέους» και χαρακτηρίζοντας τον νόμο για τις ΔEKO «πολύ χειρότερο και από τον νόμο ντε Bιλπέν στη Γαλλία», ζήτησε άμεση συνάντηση για το θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό K. Kαραμανλή.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο