Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ομόλογα φυσικών προσώπων: Ανοιχτό παράθυρο για αποζημίωση.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος να υπάρξει ρύθμιση για μελλοντική αποζημίωση των φυσικών προσώπων των οποίων τα ομόλογα θα ¨κουρευτούν” χωρίς πάντως να δώσει λεπτομέρειες για το κυβερνητικό σχέδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα φυσικά πρόσωπα στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής όμως με εξαιρετικά πιθανή την ενεργοποίηση των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης) τα ομόλογα τους θα υποστούν “κούρεμα” 53,5%.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών στην μελλοντική ρύθμιση θα αντιμετωπίσει χωρίς διακρίσεις τόσο τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δήλωσαν εθελοντικά συμμετοχή στο PSI όσο και εκείνα που δεν αποδέχθηκαν την πρόταση του ελληνικού Δημοσίου.

Ο υπουργός Οικονομικών σε σχέση με τους αποταμιευτές που έχουν θέσεις σε ελληνικά ομόλογα, υπογράμμισε χθες ότι λόγω της ίσης μεταχείρισης παγκοσμίως που πρέπει να κάνουμε οδηγούνται και αυτά σε “κούρεμα”.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης ενός μηχανισμού αναπλήρωσης απωλειών, συνδέοντάς τον με την εγγύηση που υπάρχει στις καταθέσεις, η οποία ισχύει μέχρι 100.000 ανά πρόσωπο, ανά τράπεζα.

"Είναι απόλυτα άδικο να μεταχειρίζεται κάποιος διαφορετικά κάποιον που έχει ομόλογο από αυτόν που έχει κατάθεση", πρόσθεσε χωρίς ωστόσο να αναφερθεί διεξοδικότερα στο θέμα .

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα λεγόμενα του υπουργού είναι εξαιρετικά πιθανό να αποζημιωθούν όσοι κατέχουν ομόλογα η αξία των οποίων δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ κατ΄ άτομο και έχουν αγοραστεί στην ονομαστική τους τιμή.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο