Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σόιμπλε: Συζήτησα με Ελληνα υπουργό Οικονομικών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Σόιμπλε: Συζήτησα με Ελληνα υπουργό Οικονομικών για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

από τη συζήτηση προέκυψε πως οι ελληνικές αρχές ξεκαθάρισαν ότι η χώρα έχει αποφασίσει 100% να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ.

Θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είχε συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε όπως αποκάλυψε ο ίδιος αργά χθες το βράδυ προσθέτοντας όμως ότι οι ελληνικές αρχές “ήταν 100% προσηλωμένες στην παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη”.

Σε ομιλία του στην Φλωρεντία ο Γερμανός αξιωματούχος έκανε λόγο για “μία πολύ ανοιχτή συζήτηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών” για το αν ήταν καλύτερη λύση η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Πρόσθεσε ότι από τη συζήτηση προέκυψε πως οι ελληνικές αρχές ξεκαθάρισαν ότι η χώρα έχει αποφασίσει 100% να παραμείνει στην ζώνη του ευρώ.

Για το θέμα από το υπουργείο Οικονομικών ανέφεραν πως δεν είναι μυστικό ότι πρόκειται για μία πάγια θέση του κ Σόιμπλε, αλλά η ελληνική πλευρά εξέφραζε πάντοτε την έντονη αντίδραση της.

Μάλιστα, υπενθύμιζαν τις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλου, αμέσως μετά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής από τη συνάντηση των Καννών όπου

είχε τεθεί ανοικτά το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός ανέφερε ότι θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει πως ήταν λάθος απόφαση της Ελλάδας να ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ/ “Αλλά το ήθελαν”, συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την στάση της Γερμανίας απέναντι στην κρίση χρέους

της Ελλάδας, δήλωσε ότι «έχουμε δείξει αρκετή αλληλεγγύη» και ότι

«όλοι γνωρίζουν πως τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας

προέρχονται από το εσωτερικό της». Πρόσθεσε σε ότι «είναι γελοίο» να πιστεύει κανείς πως οι άλλες χώρες θέλουν να τιμωρήσουν την Ελλάδα.

Τέλος επεσήμανε πως παρά την μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα,

αυτός παραμένει υψηλότερος της Ισπανίας.

πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο