Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δελτίο Τύπου που αφορά την παραχώρηση από τις τράπεζες block επιταγών

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση της για την παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα προς την Ένωση Τραπεζών στο μείζον θέμα που ταλανίζει τον κόσμο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και αφορά την παραχώρηση από τις τράπεζες block επιταγών....

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση της για την παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα προς την Ένωση Τραπεζών στο μείζον θέμα που ταλανίζει τον κόσμο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και αφορά την παραχώρηση από τις τράπεζες block επιταγών.

Η καταχρηστική συμπεριφορά εμπορικών τραπεζών να στερούν από Μικρομεσαίους κυρίως επιχειρηματίες ένα σημαντικό εργαλείο για τις συναλλαγές τους, έχει δημιουργήσει ασφυκτικό κλοιό σε μεγάλη κατηγορία επιχειρήσεων, οι οποίες, είτε δεν διαθέτουν περαιτέρω εγγυήσεις, είτε είχαν την ατυχία κάποια περίοδο της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας να μείνουν ακάλυπτες κάποιες επιταγές τους.

Θα μπορούσε να κατανοηθεί αυτή η πρακτική των τραπεζών, εάν οι ίδιες εγγυώντο ή έφεραν κάποιας μορφής ευθύνη για τις τυχόν ακάλυπτες επιταγές του πελάτη τους, ή εάν η πολιτική της μη παραχώρησης block επιταγών είχε συμβάλλει στον ουσιαστικό περιορισμό του ύψους των ακάλυπτων επιταγών. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο συμβαίνει.

Επί πλέον οι εμπορικές τράπεζες σύμφωνα με καταγγελίες μελών μας, δεν αρκούνται μόνον στην βάσει του Νόμου χρήση της μνήμης του Τειρεσία, αλλά προσφεύγουν στο πέραν του επιτρεπόμενου χρόνου περιθώριο, διατήρησης της μνήμης και αρνούνται να συναλλαγούν με την συγκεκριμένη κατηγορία πελατών.

Το θέμα είναι μείζονος οικονομικής αξίας και στερείται ηθικής βάσης εκ μέρους των τραπεζών, διότι αφαιρούν από πολλούς αυτοαπασχολούμενους μικρούς επιχειρηματίες την δεύτερη ευκαιρία, για την οποία τόσος λόγος γίνεται στην Ε.Ε. και την χώρα μας.

Η Διοίκηση της ΕΣΕΕ καλεί τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα να συνεχίσει αυτήν την πρωτοβουλία του και αν κρίνεται απαραίτητο να συγκαλέσει σε κοινή σύσκεψη την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τους φορείς των μικρομεσαίων για την ανεύρεση λύσεων στο πρόβλημα των επιταγών.

Πηγή EΣΕΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο