Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πιθανόν πριν από τις εκλογές να εξοφληθούν μερικώς οι οφειλές του Δημοσίου προς τρίτους .

ΑΝΟΙΧΤΟ άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης να εξοφληθεί πριν τις εκλογές μέρος των οφειλών του Δημοσίου (που συνολικά ανέρχονται σε 6 δισ. ευρώ)  προς τους ιδιώτες.

«Η τρόικα μας έχει ζητήσει έναν οδικό χάρτη για το πώς θα μειώσουμε, θα μηδενίσουμε για την ακρίβεια, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν συσσωρευτεί μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011» διευκρίνισε ο κ. Σαχινίδης σε συνέντευξή του στο Mega.

Για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του βάρους των πολιτών από τα χρέη προς τις τράπεζες ο κ. Σαχινίδης είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο νέο σχέδιο πέρα από τις ρυθμίσεις τις οποίες κάναμε για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο που έχουν πάρει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».

Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμψηφισμό χρεών του κράτους προς τα φαρμακεία με φορολογικές υποχρεώσεις των τελευταίων. Είπε ότι μετά από σχετική πρόταση  του αρμόδιου υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου θα εξεταστεί αν μπορεί να εφαρμοσθεί πρακτικά η κίνηση αυτή.

Μιλώντας για το μεσοπρόθεσμο  είπε ότι είναι διά νόμου υποχρέωση να «ετοιμάσουμε ένα  μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κυλιόμενο», με το οποίο  τον Ιούνιο θα προσδιορίσουμε τις παρεμβάσεις για το 2013-2014. Ξεκαθάρισε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι το 2013 να μειώσουμε κι άλλο το έλλειμμα», ενώ πρόσθεσε ότι  το υπουργείο Οικονομικών έχει αναθέσει σε ανεξάρτητο φορέα να κάνει αξιολόγηση  των δαπανών.
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Μαρτίου 7, 2012 10:41 π.μ. | Reply
Μετά την τηλεοπτική σειρά "ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ" (πως φαίνεται ο γέρος ε; )... τώρα το νέο σήριαλ του Υ.Ο. "ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟ"... Bud Spencer που τους χρειάζεται... Παπ παπ... 2 σφαλιάρες και καθαρίσαμε... ΖΩΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!! Μετά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για επιδόματα σε αγρότες που έκανε το Μπατσοκ το ΄80... τώρα σε μερικές προεκλογικές εξοφλήσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΩΝ!!!... Ας κοιτάξουν ΟΛΟΙ πέραν του δακτύλου τους, για μια φορά στην ζωλη τους...και να ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ.
image description ALONE^^ | Μαρτίου 7, 2012 2:01 μ.μ. | Reply
Εσύ καλά τα λες.... ποιος σε ακούει όμως!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο