Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη μελέτη ίδρυσης & λειτουργίας Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα

Σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη μελέτη ίδρυσης & λειτουργίας Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα

Με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, συστήνεται (άμισθη) Ειδική Επιτροπή για τη μελέτη ίδρυσης και λειτουργίας Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα.

Η Τράπεζα, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, θα έχει ως στόχο τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης και της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Το έργο της Επιτροπής συνίσταται στη μελέτη και ανάδειξη του πλέον ενδεδειγμένου σχήματος επενδυτικής τράπεζας για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς και στην κατάθεση προτάσεων για την εξεύρεση κεφαλαίων και το μηχανισμό χρηματοδότησής της.

Στο πλαίσιο της υπογραφής της απόφασης, κ. Χρυσοχοϊδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σύσταση και λειτουργία ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση της πιστωτικής στενότητας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και στη χρηματοδότηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων».

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο κ. Αριστομένης Συγγρός, Πρόεδρος του «Invest in Greece».

Μέλη της Επιτροπής ορίζονται:

-          Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης)

-          Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

-          Εκπρόσωπος της Ομάδας Δράσης (Task Force) για την Ελλάδα

-          Εκπρόσωπος της Επενδυτικής Τράπεζας της Γερμανίας

-          Γεωργία Ζεμπιλιάδου, Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο