Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η γραφειοκρατία «πνίγει» τις ελληνικές επιχειρήσεις

Το ελληνικό δημόσιο εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό του.

«Πνίγουν» τις επιχειρήσεις οι καθυστερήσεις -λόγω γραφειοκρατίας- στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες, καθώς ακόμη και απλές συναλλαγές, που θα μπορούσαν να διεκπεραιωθούν μέσα σε λίγη ώρα, απαιτούν ακόμη και πέντε εργάσιμες ημέρες!

Την πεποίθηση αυτή εκφράζει ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι «το ελληνικό δημόσιο, όπως είναι διαρθρωμένο, εξυπηρετεί, μόνο, τον εαυτό του».

Σύμφωνα με τον κ.Παπαδόπουλο, στην πλειονότητα τους, οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν διέξοδο από το λαβύρινθο της γραφειοκρατίας και της πολυπλοκότητας στις συναλλαγές τους με το ελληνικό δημόσιο.

Κατά τον ίδιο, οι υπάλληλοι σε διάφορες υπηρεσίες κωλυσιεργούν, κι αυτό, όταν οι δύσκολες ημέρες που διανύουμε απαιτούν -όπως λέει- ουσιαστικότερη και εποικοδομητική εργασία από τους δημόσιους υπαλλήλους.

«Η τρόικα ζητά τη λήψη σειράς σκληρών μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να μπει ένα τέλος στις καθυστερήσεις που καταγράφονται καθημερινά στις συναλλαγές με τις δημόσιες υπηρεσίες. Αν θέλουμε να πάμε ένα βήμα μπροστά [...] θα πρέπει να εργαστούμε όλοι, χωρίς να χάνονται άδικα ατέλειωτες εργατοώρες στα γραφεία των δημόσιων υπηρεσιών» κατέληξε.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description DIMITRISK | Μαρτίου 6, 2012 11:50 π.μ. | Reply
Η γραφειοκρατία δεν είναι μόνη της. Υποστηρίζεται και φουντώνει από ακατάλληλα στελεχωμένους <εργασζομένους>. Δεν φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι, απλά έπρεπε να κάνουν άλλη δουλειά. Το Δημόσιο χρέιάζεται δουλειά, γνώσεις, ευθύνη, ήθος, διορατικότητα και ρίσκο. Πράγματα που ελάχιστοι εργαζόμενοι διαθέτουμε. Πρέπει κάποια στιγμή όλοι να καταλάβουμε ότι είναι αντιπαραγωγικό όλη μέρα να βάζουμε σφραγίδες.
image description DimitrisD | Μαρτίου 8, 2012 9:47 π.μ. | Reply
Λογικό δεν είναι αφού ο κάθε βουλευτής βόλευε τους δικούς του μέσα, ασχέτως αν άξιζαν να μπουν σε αυτήν τη θέση η όχι. Και σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε κενή θέση, την δημιουργούσαν για να μην "κάθετε" ο υπάλληλος
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο