Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απώλεια 7.500 θέσεων εργασίας και «λουκέτα» σε 2.500 ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος τετρακόσιες χιλιάδες άτομα το χρόνο, κάνουν επιδοτούμενες διακοπές με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού. Το κόστος της επιδότησης να ανέρχεται στα 60εκ ευρώ, από τα 400 εκ ευρώ που είναι οι συνολικές εισφορές των εργαζομένων προς ΟΑΕ και ΟΕΚ.

Απώλεια 7.500 θέσεων εργασίας και «λουκέτα» σε 2.500 ξενοδοχεία θα φέρει η κατάργηση των επιδοτούμενων διακοπών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Σύμφωνα με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος τετρακόσιες χιλιάδες άτομα το χρόνο, κάνουν επιδοτούμενες διακοπές με τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού. Το κόστος της επιδότησης να ανέρχεται στα 60εκ ευρώ, από τα 400 εκ ευρώ που είναι οι συνολικές εισφορές των εργαζομένων προς ΟΑΕ και ΟΕΚ.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο με πρόταση του προς το υπουργείο Εργασίας και τη ΓΣΕΕ, προτείνει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα όλα τα ξενοδοχεία -και τα 5άστερα- και να αναλάβει εκείνο τη διεκπεραίωση της συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και του ελέγχου των προϋποθέσεων τους.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τον κοινωνικό τουρισμό ως εργαλείο για την περιφερειακή ανάπτυξη, ενώ πολλές χώρες «τρέχουν» ανάλογα προγράμματα», ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης σημειώνοντας πως «η Μακεδονία, η Ήπειρος και η Στερεά Ελλάδα, εξυπηρετούν το 55% των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού. Μια διακοπή των προγραμμάτων θα προκαλούσε άμεσα την απώλεια 7.500 θέσεων εργασίας κυρίως στους παραπάνω προορισμούς» , και θα είχε καταστροφικές συνέπειες για 2.500 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

«Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε χρηματικά ποσά, απλώς να διαχειριστούμε το κομμάτι των ξενοδοχείων» δήλωσε ο κ. Τσακίρης παρουσιάζοντας την πρόταση του ΞΕΕ, που σε γενικές γραμμές εισηγείται:

βελτίωση και απλοποίηση της διαδικασίας συμμετοχής των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των κάμπινγκ στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Ο ξενοδόχος θα δηλώνει στο ΞΕΕ τις ειδικές τιμές δωματίου κατ' άτομο με ή χωρίς πρωινό για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού καθώς και το χρονικό διάστημα που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Η επιδότηση-συμμετοχή να διαμορφωθεί σε ορισμένο ποσό ανά δικαιούχο ημερησίως, με την μορφή κουπονιού. Εναλλακτικά να μπορεί ο δικαιούχος να επιλέγει κουπόνια μεγαλύτερης αξίας για μικρότερο αριθμό ημερών.

Να καταβάλλεται η εξόφληση-επιδότηση στις δικαιούχες επιχειρήσεις ενός 60 ημερών από την υποβολή των κουπονιών και των σχετικών δικαιολογητικών.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description TOUTAKI | Μαρτίου 1, 2012 9:03 π.μ. | Reply
Επιδοτήσεις σοβιετικού τύπου με παροχές ανύπαρκτες για να ζούν διάφορες ομάδες χωρίς επιχειρηματικότητα
image description COSTAS | Μαρτίου 1, 2012 3:47 μ.μ. | Reply
Με απλά λόγια το Επιμελητήριο μας λέει πως κάθε θέση εργασίας επιδοτείται με 8.000,00€ ετησίως.
Επιπλέον προσθέστε την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Επιπλέον προσθέστε την επιδότηση ανεργίας λόγω εποχικότητας.
Συγχαρητήρια.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο