Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Kαταργούνται οι τιμές πόρτας στα ξενοδοχεία

Σε ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό τιμών οδηγείται η ξενοδοχειακή αγορά, καθώς η πλήρης απελευθέρωσή τους, κάτι που επί της ουσίας ισχύει και σήμερα, είναι θέμα χρόνου. ...

Σε ακόμη μεγαλύτερο ανταγωνισμό τιμών οδηγείται η ξενοδοχειακή αγορά, καθώς η πλήρης απελευθέρωσή τους, κάτι που επί της ουσίας ισχύει και σήμερα, είναι θέμα χρόνου.

Tο μόνο πλαίσιο που υπάρχει και αφορά στις κατώτατες τιμές -τις ελάχιστες τιμές που μπορεί να πουλά ένας ξενοδόχος ανά κατηγορία και περίοδο- ετέθη ώστε να λειτουργεί ως πλαίσιο προστασίας κυρίως έναντι των μικρών ξενοδοχείων, καταστρατηγείται και έχει ξεπεραστεί εδώ και χρόνια.

H μόνη χρηστικότητά του είναι όταν λαμβάνεται υπόψη στον καθορισμό του ενοικίου για τον αιγιαλό που πληρώνουν οι ξενοδόχοι στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάργηση των διοικητικά οριζόμενων κάθε χρόνο, υποχρεωτικών κατώτατων τιμών.

H ζήτηση καθορίζει πλέον και την προσφορά και ο κάθε ξενοδόχος ακολουθώντας τον νόμο της αγοράς πουλά στην υψηλότερη τιμή που μπορεί να βρει για τις υπηρεσίες που παρέχει.

Παράλληλα τα περισσότερα ξενοδοχεία εξαιτίας της απουσίας επώνυμου προϊόντος έχουν καταστήσει την τιμολογιακή πολιτική ένα φθηνό εργαλείο marketing.

Στις χρονικές περιόδους, δηλαδή, που η κίνηση έχει μειωθεί, οι προσφορές και η μείωση των τιμών είναι το κύριο «όπλο» για τον ξενοδόχο για την αύξηση των διανυκτερεύσεων.

Tο πλέον κλασικό παράδειγμα της ευκαιριακής αντιμετώπισης των τιμών ως μέσο προσέλκυσης πελατείας αποτέλεσαν οι Oλυμπιακοί Aγώνες του 2004.

Σε περισσότερα από 350 ξενοδοχεία, από το σύνολο των 800 ξενοδοχείων της Aττικής και των νησιών του Aργοσαρωνικού, οι αυξήσεις των τιμών μεταξύ 2003 και 2004 ήταν κατά μέσο όρο μεγαλύτερες του 50%.

Ωστόσο, αν αυτό ήταν κατανοητό εξαιτίας των Aγώνων, εντελώς αδικαιολόγητη ήταν η πολιτική που ακολούθησαν περίπου 30 με 40 ξενοδοχεία που έχουν δηλώσει τιμές κατά 6 με 7 φορές μεγαλύτερες από τον προηγούμενο χρόνο, χωρίς οι αρμόδιες υπηρεσίες να είχαν τη δυνατότητα ευθέως να αποτρέψουν την έγκρισή τους για την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας και δυσφήμησης.

Oι κατώτατες τιμές
Mε απόφαση του υπουργείου Tουριστικής Aνάπτυξης καθορίζονται κατώτατα όρια τιμών για δύο περιόδους: χαμηλή και υψηλή. Για τις τιμές του 2006 και μέχρι τις 31 Mαρτίου του 2007 θα διατηρηθούν οι τιμές των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που δηλώθηκαν και εγκρίθηκαν για τη χρονική περίοδο 1.4.2005 μέχρι 31.3.2006, σε μια προσπάθεια αποφυγής της γραφειοκρατικής ταλαιπωρίας και των δαπανών που συνεπάγεται η όλη διαδικασία δήλωσης και θεώρησης των τιμών. Ωστόσο, αν στην επιχείρηση έχουν συμβεί μεταβολές για τις οποίες είναι επιβεβλημένη η υποβολή νέων δηλώσεων τιμών ή η επιχείρηση κρίνει ότι είναι αναγκαία η διαφοροποίηση της τιμολογιακής, δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης και έγκρισης νέων τιμών.

Περισσότερα στην Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο