Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ

Ανακοίνωση Υ.Ο. για δημοσιεύματα περί αναγκαστικής παράτασης υποβολής δηλώσεων

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία θα υπάρξει αναγκαστική παράταση σε ό,τι αφορά την υποβολή δηλώσεων λόγω καθυστέρησης στην έκδοση εντύπων και εγκυκλίων, από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΟΙΚ διευκρινίζονται τα εξής:

1. Η διαδικασία εκτύπωσης των νέων εντύπων της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος  βρίσκεται στην τελευταία φάση της.
Aξίζει να επισημανθεί ότι και αυτή τη χρονιά τυπώνονται πολύ λιγότερα έντυπα, καθώς αποδίδει η ενημερωτική προσπάθεια και όλο και περισσότεροι πολίτες στρέφονται προς την υποβολή ηλεκτρονικών δηλώσεων. Έχουμε συνεπώς σημαντικά μικρότερες ανάγκες εκτυπώσεων από ό,τι άλλες χρονιές, καθώς αυτές  υπολογίζεται ότι είναι φέτος μειωμένες κατά το ήμισυ. (από 4 εκ. έντυπα σε περίπου 2 εκ). Αυτό θα έχει ως συνέπεια την ολοκλήρωση των εκτυπώσεων πολύ νωρίτερα από ότι συνήθως.

2. Δεν ισχύει η αναφορά ότι η ηλεκτρονική πύλη του TAXISNET παραμένει αδικαιολόγητα κλειστή για την υποβολή δηλώσεων. Οι υπηρεσίες του TAXISNET ανοίγουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση σε σχέση με άλλες χρονιές.

3. Δεν υπάρχει  καμία καθυστέρηση στην αποστολή των διευκρινιστικών εγκυκλίων που περιέχουν τις οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.

4. Η εκτύπωση των οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου Ε1 ξεκινά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επόμενη εβδομάδα. Ισχύει όμως και εδώ ότι οι ανάγκες εκτύπωσης θα είναι πολύ μικρότερες και συνεπώς η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε συντομότερο διάστημα.
Δεν τίθεται συνεπώς κανένα θέμα παράτασης στην υποβολή των δηλώσεων εκτός των συνηθισμένων παρατάσεων που δίνονται κάθε έτος.
Με αυτήν την ευκαιρία πρέπει να αναφερθεί ότι φέτος είναι μία χρονιά εισαγωγής πολλών καινοτομιών στο σύστημα υποβολής δηλώσεων. Ειδικότερα φέτος βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσπάθεια συνεννόησης του υπουργείου Οικονομικών με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε το χρονοδιάγραμμα υποβολής δηλώσεων να τεθεί σε ρεαλιστικές βάσεις, ώστε οι φορολογούμενοι - είτε απευθείας είτε μέσω των λογιστών τους - να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, χωρίς την ανάγκη διαδοχικών παρατάσεων από την πλευρά του Υπουργείου. Σημειώνεται πως αυτό θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στη ροή των εσόδων του προϋπολογισμού.
Με άλλη ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα ενημερώνονται οι φορολογούμενοι για τον χρόνο υποβολής των δηλώσεων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Φεβρουαρίου 29, 2012 3:52 μ.μ. | Reply
Ο μ@λακας ο Οικονόμου τα γράφει αυτά ή ο Μπένυ;;;

2. Δεν ισχύει η αναφορά ότι η ηλεκτρονική πύλη του TAXISNET παραμένει αδικαιολόγητα κλειστή για την υποβολή δηλώσεων. Οι υπηρεσίες του TAXISNET ανοίγουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση σε σχέση με άλλες χρονιές.
(Αφού 01/03 ξεκινούσε ΠΑΝΤΟΤΕ η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ελ.επαγ/τιων, ατομικών επιχ/σεων κλπ.... τώρα η 15/06/2012 είναι κανονική ημερομηνία ολοκλήρωσης;;;;)

3. Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην αποστολή των διευκρινιστικών εγκυκλίων που περιέχουν τις οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων.
(Καμία απολύτως... ασχέτως αν βγήκε το έντυπο εκκαθαριστικής ΦΠΑ πριν 1-2 μέρες... Ε1 οικ 2012 υπάρχει ΕΠΙΣΗΜΩΣ;;;)
image description E-STELIOS | Φεβρουαρίου 29, 2012 5:29 μ.μ. | Reply
Δεν ηταν δυνατό να εχουμε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με υπερβολικά διογκωμένα εκκαθαριστικά ,και να ακολουθουν οι εκλογές.Το ¨μαυρισμα¨ θα ηταν απόλυτο.Τώρα ομως θα δοθει η ψυχικη ηρεμία σε πολλους ,να θυμηθουν τις δικομματικές τους καταβολές και να ξαναψηφισουν σαν να μη καταλαβαίνουν τίποτα.
image description OIKONOMOΥ Π. | Μαρτίου 1, 2012 11:00 π.μ. | Reply
Επίσης είδαμε να κυκλοφορούν κάτι πράσινα ανθρωπάκια με κεραίες και πέντε μάτια έξω από τα ο υπουργείο οικονομικών ρωτώντας για τα τεκμήρια των διαστημόπλοιων και ως εκτούτου κάθε καθυστέρηση οφείλεται στην έκδοση των διευκρινιστικών ΠΟΛ.
Οτιδήποτε άλλο ακούγεται το καταγγέλουμε ως ανυπόστατο .
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο